Egy újabb apró segédletet teszek elérhetővé ebben a posztban. Egy indikátor, amely egy adott instrumentumon nyitott összes pozíció jelenlegi értékét (floating) mutatja meg.

Az indikátor formátum megkönnyíti a használatot, mivel – a szkripttel ellentétben – nem tűnik el a chartról a terminál kikapcsolása (lefagyása) esetén.

Az indikátor neve SymbolProfit, a letölthető zip fájlban is ilyen néven keressétek majd.

Telepítés

A zip fájl tartalmát a választott terminál rendszermappáján belül az MQL4\Indicators\ könyvtárába másoljátok be! Ha a terminált fut, szükséges azt újraindítani! Az újraindítás után a Navigátorban az Egyéni indikátorok résznél találjátok majd az indikátort SymbolProfit néven.

Használat

Az indikátort először – mint minden mást – demó környezetben próbáljátok ki. Válasszatok ki egy tetszőleges chartot, majd az instrumentumon nyissatok egy buy vagy sell pozíciót! Természetesen már korábban megnyitott pozíciók is tökéletesen megfelelnek.

A Navigátorból az Egyéni indikátorok résznél kattintsatok duplán a SymbolProfit sorra! Ezt követően megjelenik az indikátor beállítópanele.

A SmybolProfit indikátor paraméterei

A SymbolProfit MT4 indikátor paraméterei

GUI.Corner

Beállítható, hogy a floating (el nem könyvelt pozíciók értéke) melyik sarokban jelenjen meg.

Érték Magyarázat
0 bal felső sarok
1 jobb felső sarok
2 bal alsó sarok
3 jobb alsó sarok

Currency.Change

Amennyiben nullánál nagyobb értéke van, a számla deviznamében kiírt floating érték alatt megjelenik egy ezzel az értékkel felszorzott forint érték is. A képen 227-es forintárfolyamot adtam meg, lévén hogy a számla devizaneme USD.

Color.Floating.Positive/Negative

A kijelzés színe pozitív/negatív floating érték esetén.

Pillanatkép a SymbolProfit MT4 indikátor működésről

Pillanatkép a SymbolProfit MT4 indikátor működésről

Egyéb tudnivalók

  • az indikátor a pozíciók aktuális swap értékét is beszámítja a kalkuláció során
  • az indikátor minden pozíciót alapul vesz, amely az adott instrumentumon nyitva van; tehát nem számít, hogy van-e illetve hogy mi a magic szám az adott pozíció esetében.
  • Az indikátor a különböző számlák devizanemeit rövidíti a következőképpen: USD = $, EUR = €, GBP = £. Egyéb devizanemek esetében azok hárombetűs rövidítése jelenik meg (forint esetén HUF, svájci frank esetén CHF, stb.)
  • Centes számlák esetében nem lehet megállapítani, hogy centes vagy valós dolláros számláról van-e szó. Ilyen számla esetén figyelembe kell venni, hogy habár a kiírt szám az a konkrét számladeviza alapján kerül kijelzésre – a dollár/eurójel ilyen esetben természetesen nem azt a tényt hivatott sugallni, hogy ennyi dollárról van szó. Azaz: centes számla esetében minden kiírt számot 100-zal kell osztani, hiszen a számla centben van nyilvántartva. A Currency.Change tekintetében lehet operálni más váltószámmal, így a forintkijelzés a centes körülmények között is valóssá tehető.

Letöltés

Visszajelzés

A visszajelzések alapján tudom felmérni, hogy a cikk tartalma mennyire tetszett Nektek. Szeretném, ha az e-mailes visszajelzéseken túl ide is hozzászólnátok, illetve megosztanátok a cikkeimet. A jövőbeli új tartalmak gyakorisága is függ ettől!

Várom tehát a kommenteket, lájkokat – mindkettőre ezen bekezdés alatt nyílik lehetőség!