Radulovic Attila

Horváth Gábor kereskedőtársam kidolgozott egy olyan kereskedési rendszert, amely a piacelemzés megismertetésével ad biztos tudást a sikeres kereskedés eléréséhez. Ezt a szisztémát Szörf Kereskedési Rendszernek hívjuk.

A kereskedési stratégia ismerete mellett elképesztően lényeges az, hogy tisztában legyél egy gondolkodás- és látásmóddal, amely köré a kereskedésedet szervezed. Ha ez nincs meg és csupán a kereskedési stratégiával (akár kézzel, vagy robot segítségével) foglalkozol, valószínűleg sokkal lassabban fogod tudni megszerezni azokat a tapasztalásokat, amelyek elengedhetetlenek a sikeres kereskedés lehetőségéhez. A tréning azt a kereskedési rendszert mutatja be, amelyet Gábor évek óta napi szinten alkalmaz, és amellyel hosszú ideje képes profitot termelni.

Mottó:

Meglátni és érteni, hogy mit üzen a piac.

Megkértem, hogy fejtse ki nektek, hogy miről is szól a Szörf kereskedési rendszer.

Az alábbi bejegyzések a Szörfről szólnak. Érdemes tanulmányoznod őket, mert hasznos gondolatokat tartalmaznak a kereskedéssel és a tőzsdepszichológiával kapcsolatban akkor is, ha nem tervezel csatlakozni a Szörf Tréningbe.

Horváth Gábor

2018 év elején kezdtük kidolgozni Raduval annak a tréningnek az anyagát, amely megfogalmazza és képekbe önti azt a látás és kereskedés módot, amelyet évek óta eredményesen alkalmazok a gyakorlatban.

A tréning tematikája úgy lett felépítve, hogy először megismerteti a mozaik – a nagy egész – darabjait, majd ahogy haladunk előre a tanulásban, kibontakozik a nagy kép, és megtanuljuk felismerni, hogy a kirakósban – a csártokon – hova illeszthetők a különböző kis mozaikok, szerkezetek.

Hangsúlyozom, hogy nem csak egy „vidd és fuss vele” stratégiáról szól ez a tréning; arról jóval többről van benne szó. Egy teljes kereskedési rendszert ölel fel, amelyet Szörfnek neveztünk el. Ezen a rendszeren belül több stratégia és belépő szignál létezik, amelyeket különféle helyzetekben veszünk elő és alkalmazunk. A rendszer segítségével megtanulunk tájékozódni és mozogni a piac dzsungelében, konkrétabban fogalmazva, megtanulunk elemezni, kereskedni és értelmezni a mozgások valódi természetét. Továbbá ha felismertük, hogy a jelen pillanatokban hol járunk a térképen, és hogy nagy valószínűséggel melyik irányba halad tovább az árfolyam, akkor a rendszer által nyújtott stratégiákkal és szignálokkal kereshetjük a piacra lépés pontos helyét és időpontját.

A tréning szerves részét képezi több olyan általunk fejlesztett csekklista, amely nagy erővel támogatja a tanultak elmélyítését és alkalmazását a gyakorlatban is. Ezek a csekklisták segítik a kereskedőt arra, hogy az adott instrumentum elemzésénél vegyen figyelembe minden jelentőséggel bíró eseményt a csárton. Később használatuk már nem létkérdés, hiszen a rendszeres gyakorlat által rutinná válnak.

A Szörf kereskedési rendszer a legtöbb terméken és idősíkon alkalmazható, ahol gyakori az árfolyam trendben történő mozgása. Némely egzotikus instrumentum esetében nagyon ritkák a kiegyensúlyozott trendek és hullámzások, így nehéz a dolga a technikai elemzőnek, ezért tanácsos elkerülni az ezekkel történő kereskedést – legalábbis a Szörf rendszerben. Ilyenek például: magyar forint, vagy a kriptovaluták.

A tréning elnevezése is mutatja, hogy itt közös munkáról van szó, nem pedig arról, hogy hátra dőlünk, meghallgatjuk, és várjuk a csodát, hogy a belénk szivárgott információ majd magától elvégzi a munkát, és azonnal tréder gurukká válunk. A tanulásba és a gyakorlásba fektetett energia mind mennyiségben, mind minőségben elengedhetetlen – ha eredményeket szeretnénk elérni a kereskedésben. Ezért nem is mindenkinek javasoljuk ezt a tréninget. Nincs abban semmi kritizálni való, ha valaki kényelmesebben és könnyebben képzeli el azt az utat, amit szeretne bejárni a kereskedés területén, illetve egy pofon egyszerű stratégiára vagy robotra vágyik, és nem érdekli különösebben, hogy képes legyen olvasni a piac által kódolt információkat. A Szörf rendszer összetett, de megtanulható, és aki szereti a kereskedést és a technikai elemzést, annak nem terhes, hanem élvezetes lesz a megtanulása, és az alkalmazása, arról nem is beszélve, hogy a jól végrehajtott kereskedés melléktermékeként megjelenik a profit.

A tréning videófelvételeit előzetesen elküldjük a résztvevőknek. A reggeli Szörf Kereskedési Klubban megoldott a rendszeres utánkövetés, a kérdéseket és észrevételeket lehet feltenni hangban vagy írásban – ahogy tetszik.

A videófelvételekben témakörönként házi feladatokat kapnak a résztvevők, amelyeket e-mailben kiértékelünk.

Hogyan tovább?

Amennyiben érdekel a tréning, kattints az alábbi gombra! Így eljutsz a Trader Klub weboldalára, ahol részletes információkat találsz a képzésről, annak tematikájáról, és a különböző csomagok tartalmáról.