Egy újabb indikátor, amely kijelzi egy kiválasztott idősík legutolsó lezárt gyertyájához tartozó OHLC értékeket. Eredetileg megbízásként kezdtem készíteni ezt az eszközt, de később – a projekt egyszerűsége miatt – úgy döntöttem, hogy ingyenesen a megbízó és a blog olvasói rendelkezésére bocsátom.

Telepítés

A zip fájl tartalmát a választott terminál rendszermappáján belül az MQL4\Indicators\ könyvtárába másoljátok be! Ha a terminált fut, szükséges azt újraindítani! Az újraindítás után a Navigátorban az Egyéni indikátorok résznél találjátok majd az indikátort OHLC-Last néven.

Használat

A Navigátorból az Egyéni indikátorok résznél kattintsatok duplán a OHLC-Last sorra! Ezt követően megjelenik az indikátor beállítópanele.

Az OHLC-Last indikátor beállítópanele

Az OHLC-Last indikátor beállítópanele

Paraméterek

TimeFrame

Azt az idősíkot lehet itt megadni, amely legutolsó gyertyájához kapcsolódó OHLC értékeken vonalakat szeretnénk látni. Amennyiben nincs megadva semmi, az indikátor az éppen aktuális mindenkori idősíkot veszi majd alapul.

Show.TimeFrame

True érték esetén a beállított sarokban kijelzi azt az idősíkot, amely alapján a vonalaink megjelennek. False esetén az idősík kijelzése ki van kapcsolva.

Corner

Amennyiben a Show.TimeFrame értéke true, megadhatjuk hogy melyik sarokban szeretnénk látni az idősíkkal kapcsolatos kijelzést.

0 bal felső sarok
1 jobb felső sarok
2 bal alsó sarok
3 jobb alsó sarok

Line.Size

Az OHLC értékek vonalainak vastagsága. Értéke 1-től 5-ig változhat.

Line.Enabled.Open, Line.Enabled.High, Line.Enabled.Low, Line.Enabled.Close

Beállítható az is, hogy az OHLC vonalak közül melyiket szeretnénk látni. Alapértelmezésként természetesen az összes vonal látszik majd.

Line.Color.Open, Line.Color.High, Line.Color.Low, Line.Color.Close

A vonalak színei.

Size.Label

Az idősík kijelzés szövegmérete.

Color.Label

Az idősík kijelzés színe

Képernyőkép

Az alábbi képen látható, hogy a H4-es idősík legutolsó befejezett gyertyájához tartozó OHLC értékek vonalai különböző színekkel ábrázolásra kerültek.

Az OHLC indikátor

Az OHLC indikátor

Egyéb tudnivalók

  • az indikátort egyszerre több idősík kapcsán is fel lehet helyezni ugyanarra a chartra.

Letöltés

Az eszköz ingyenes, de letöltés után nyomj megosztás és like-ot!

Visszajelzés

A visszajelzések alapján tudom felmérni, hogy a cikk tartalma mennyire tetszett Nektek. Szeretném, ha az e-mailes visszajelzéseken túl ide is hozzászólnátok, illetve megosztanátok a cikkeimet. A jövőbeli új tartalmak gyakorisága is függ ettől!