A devizapiacon minden termékhez egyszerre két különböző árfolyam tartozik: a bid (vételi árfolyam) és az ask (eladási árfolyam). Ezek az árfolyamok a bróker szemszögéből vannak feltüntetve.

A Bid, vagyis vételi ár az, amelyet a bróker kínál, ha el szeretnénk adni termékünket, ezzel szemben az Ask, vagyis az eladási ár az, amelyet akkor kell kifizetnünk, ha venni szeretnénk valamit, amire mi felhasználóként számíthatunk, ha eladjuk a választott eszközünket, míg az eladási ár azt jelzi, hogy mennyit kell fizetnünk az említett eszköz megszerzéséért.

A két ár közötti eltérést vétel-eladási árfolyamkülönbségnek, más néven a spreadnek nevezzük.

A grafikon árfolyama mindig bid, azaz vételi ár. Ez azt jelenti hogy amennyiben sell pozíciót nyitunk, akkor a pozíció nyitási ára pontosan ott lesz, ahol az árfolyamunk van, míg buy pozíció esetén az instrumentum kereskedési költségével (spreaddel) magasabb árat fogunk látni nyitóárként.

Buy pozíciót tehát ask áron, sell pozíciót pedig Bid áron nyit nekünk a bróker.

A pozíciók zárásakor a zárási ár pont az ellentétes oldal nyitóára lesz, azaz buy pozíciót bid, míg sell pozíciót ask áron fogunk zárni. Változó spread esetén előfordulhat, hogy a bid és az ask ár közötti rés kitágul, és ezáltal idő előtt teljesülnek a megbízásaink. Ekkor a pozíció záródásakor megnyert / elvesztett távolság matematikailag ugyanannyi, mint a kedvezőbb spread esetén – azonban profitos pozíció esetén a nyereségünk mindenképpen alacsonyabb lesz, hiszen annak nagyobb része kerül a brókercéghez.