Nyitott pozíciók összértéke egy instrumentumon

Nyitott pozíciók összértékét kijelző indikátor

Egy újabb apró segédletet teszek elérhetővé ebben a posztban. Egy indikátor, amely egy adott instrumentumon nyitott összes pozíció jelenlegi értékét (floating) mutatja meg.

Az indikátor formátum megkönnyíti a használatot, mivel – a szkripttel ellentétben – nem tűnik el a chartról a terminál kikapcsolása (lefagyása) esetén.

Az indikátor neve SymbolProfit, a letölthető zip fájlban is ilyen néven keressétek majd.

Telepítés

A zip fájl tartalmát a választott terminál rendszermappáján belül az MQL4\Indicators\ könyvtárába másoljátok be! Ha a terminált fut, szükséges azt újraindítani! Az újraindítás után a Navigátorban az Egyéni indikátorok résznél találjátok majd az indikátort SymbolProfit néven.

Használat

Az indikátort először – mint minden mást – demó környezetben próbáljátok ki. Válasszatok ki egy tetszőleges chartot, majd az instrumentumon nyissatok egy buy vagy sell pozíciót! Természetesen már korábban megnyitott pozíciók is tökéletesen megfelelnek.

A Navigátorból az Egyéni indikátorok résznél kattintsatok duplán a SymbolProfit sorra! Ezt követően megjelenik az indikátor beállítópanele.

A SmybolProfit indikátor paraméterei

A SymbolProfit MT4 indikátor paraméterei

GUI.Corner

Beállítható, hogy a floating (el nem könyvelt pozíciók értéke) melyik sarokban jelenjen meg.

Érték Magyarázat
0 bal felső sarok
1 jobb felső sarok
2 bal alsó sarok
3 jobb alsó sarok

Currency.Change

Amennyiben nullánál nagyobb értéke van, a számla deviznamében kiírt floating érték alatt megjelenik egy ezzel az értékkel felszorzott forint érték is. A képen 227-es forintárfolyamot adtam meg, lévén hogy a számla devizaneme USD.

Color.Floating.Positive/Negative

A kijelzés színe pozitív/negatív floating érték esetén.

Pillanatkép a SymbolProfit MT4 indikátor működésről

Pillanatkép a SymbolProfit MT4 indikátor működésről

Egyéb tudnivalók

 • az indikátor a pozíciók aktuális swap értékét is beszámítja a kalkuláció során
 • az indikátor minden pozíciót alapul vesz, amely az adott instrumentumon nyitva van; tehát nem számít, hogy van-e illetve hogy mi a magic szám az adott pozíció esetében.
 • Az indikátor a különböző számlák devizanemeit rövidíti a következőképpen: USD = $, EUR = €, GBP = £. Egyéb devizanemek esetében azok hárombetűs rövidítése jelenik meg (forint esetén HUF, svájci frank esetén CHF, stb.)
 • Centes számlák esetében nem lehet megállapítani, hogy centes vagy valós dolláros számláról van-e szó. Ilyen számla esetén figyelembe kell venni, hogy habár a kiírt szám az a konkrét számladeviza alapján kerül kijelzésre – a dollár/eurójel ilyen esetben természetesen nem azt a tényt hivatott sugallni, hogy ennyi dollárról van szó. Azaz: centes számla esetében minden kiírt számot 100-zal kell osztani, hiszen a számla centben van nyilvántartva. A Currency.Change tekintetében lehet operálni más váltószámmal, így a forintkijelzés a centes körülmények között is valóssá tehető.

Letöltés

Visszajelzés

A visszajelzések alapján tudom felmérni, hogy a cikk tartalma mennyire tetszett Nektek. Szeretném, ha az e-mailes visszajelzéseken túl ide is hozzászólnátok, illetve megosztanátok a cikkeimet. A jövőbeli új tartalmak gyakorisága is függ ettől!

Várom tehát a kommenteket, lájkokat – mindkettőre ezen bekezdés alatt nyílik lehetőség! 

 

Írta: |2017-08-20T18:48:56+00:002012. január 26., csütörtök|Hasznos, Indikátorok, Letölthető segédletek|10 hozzászólás

A szerzőről:

Radulovic Attila vagyok, a radu.hu tulajdonosa és szerkesztője. Remélem, hasznosnak találod az oldalamon található anyagokat! Célom, hogy hatékony segítséget nyújtsak Neked a kereskedéssel és az automatizálással kapcsolatban. Érdekel a véleményed, kérlek írd meg kommentben!

10 hozzászólás

 1. Exelon 2012. február. 3. péntek - 12:59 - Válasz

  Jó az indikátor. Talán jó lenne egy LOT állítási lehetőség. Így egy lot (100 000 $) értékét mutatja, ami zavaró, sőt irritaló ha valaki mini vagy mikró lot-tal dolgozik. (Pl. a robotokkal).
  Nagyon hasznos az oldalad, kösz.

  Üdv M.I.

  • radu 2012. február. 3. péntek - 14:28

   Az indikátor az nyitott pozíciók floating értékét mutatja, így nem értem mi a problémád. Számlatípustól függetlenül jó értéket kell, hogy mutasson, hiszen csak összeszedi a feltételnek megfelelő pozíciók floating értékét, és azokat összeadja.

   Ha szerinted valami mégsem jó, akkor kérlek csinálj egy képernyőképet és küldd el a radu kukac radu pont hu -ra és írd le a problémát!

  • radu 2012. február. 7. kedd - 17:02

   E-mailes egyeztetés után már értem, mi volt a gondod.
   Köszi az észrevételt, hozzáadtam a cikkhez az infót!

 2. zolika79 2012. június. 3. vasárnap - 20:05 - Válasz

  Szia!

  Nagyon tetszik az oldalad!
  8-10 órát keresgéltem ma az angol nyelvű neten, hogy találjak egy floating profitot mutató indikátort. Erre magyar weben van kb. az egyetlen használható.
  Óriási segítség lenne, ha .mq4-ben is közzé tudnád tenni.
  Köszi!

 3. radu 2012. június. 5. kedd - 08:34 - Válasz

  Lesz róla majd cikk, ha minden igaz – csak időben nem tudom mikor:)

 4. KugyelaEors 2014. február. 25. kedd - 16:15 - Válasz

  Rend kívül hasznos dolgok, majdnem mindent használok, csak ajánlani tudom…

 5. 1gabi 2016. december. 16. péntek - 20:31 - Válasz

  Nagyon jó az indikátor. Az megoldható lenne-e hogy Ki tegyen egy szines vonalat a chartra az belépési átlagárat hogy mutassa amikor több pozíciót vettem fel? Mivel én scalpolok nekem ha pontokban és százalékban mutatná a nyereséget, veszteséget sokkal jobban megfelelne mert pszichésen nem lenne annyira megterhelő ha nem látnám az összeget.

  • Radulovic Attila 2016. december. 18. vasárnap - 09:51

   Köszönöm a visszajelzést! Igen, megoldható amit kérsz, de már csak 2017-re tudok egyedi megrendeléseket felvenni és teljesíteni. Kérlek, keress meg az info kukac radu.hu e-mail címen időpont-egyeztetés céljából!

 6. S. Richárd 2018. március. 15. csütörtök - 17:22 - Válasz

  Nagyon örülök az indikátornak. Köszönöm.

  • Radulovic Attila 2018. március. 15. csütörtök - 17:54

   Köszönöm a visszajelzést, használd egészséggel!

Hagyj üzenetet

Adhatok Neked még több ingyenes tartalmat?

Értesítelek hetente megjelenő új tartalmaimról.

Hozzájárulok, hogy az adatvédelmi nyilatkozat szerint biztonságosan kezeld megadott adataimat, valamint hasznos anyagokat és egyedi ajánlatokat küldj nekem termékeiddel, szolgáltatásaiddal kapcsolatban e-mailben