A grafikon árfolyama Bid vagy Ask?

A grafikon árfolyama Bid vagy Ask?

A grafikon árfolyama mindig Bid, azaz vételi ár. Ez azt jelenti hogy amennyiben sell pozíciót nyitunk, akkor a pozíció nyitási ára pontosan ott lesz, ahol az árfolyamunk van.

Buy pozíció esetén az instrumentum kereskedési költségével (spreaddel) magasabb árat fogunk látni nyitóárként.

Buy pozíciót tehát Ask áron, sell pozíciót pedig Bid áron nyit nekünk a bróker.

A pozíciók zárásakor a zárási ár pont az ellentétes oldal nyitóára lesz, azaz buy pozíciót Bid, míg sell pozíciót Ask áron fogunk zárni. Változó spread esetén előfordulhat, hogy a Bid és az Ask ár közötti rés kitágul, és ezáltal idő előtt teljesülnek a megbízásaink. Ekkor a pozíció záródásakor megnyert / elvesztett távolság matematikailag ugyanannyi, mint a kedvezőbb spread esetén – azonban profitos pozíció esetén a nyereségünk mindenképpen alacsonyabb lesz, hiszen annak nagyobb része kerül a brókercéghez.

Írta: |2017-08-19T19:39:32+00:002011. augusztus 1., hétfő|Gyakran Ismételt Kérdések, Kereskedés| A grafikon árfolyama Bid vagy Ask? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A szerzőről:

Radulovic Attila vagyok, a radu.hu tulajdonosa és szerkesztője. Remélem, hasznosnak találod az oldalamon található anyagokat! Célom, hogy hatékony segítséget nyújtsak Neked a kereskedéssel és az automatizálással kapcsolatban. Érdekel a véleményed, kérlek írd meg kommentben!

Adhatok Neked még több ingyenes tartalmat?

Értesítelek hetente megjelenő új tartalmaimról.

Hozzájárulok, hogy az adatvédelmi nyilatkozat szerint biztonságosan kezeld megadott adataimat, valamint hasznos anyagokat és egyedi ajánlatokat küldj nekem termékeiddel, szolgáltatásaiddal kapcsolatban e-mailben