Összes veszteség kijelzése stoploss kilépések esetén

Egy indikátor, amely kijelzi az összes nyitott és függő megbízás beállított stoploss kilépő értéke alapján a jövőbeli könyvelt veszteségek összegét, vagyis hogy legrosszabb esetben mennyi pénzt vesztünk majd el. Eredetileg megbízásként kezdtem készíteni ezt az eszközt, de később - a projekt egyszerűsége miatt - úgy döntöttem, hogy ingyenesen a megbízó és a blog olvasói rendelkezésére bocsátom.

Telepítés

A zip fájl tartalmát a választott terminál rendszermappáján belül az MQL4\Indicators\ könyvtárába másoljátok be! Ha a terminált fut, szükséges azt újraindítani! Az újraindítás után a Navigátorban az Egyéni indikátorok résznél találjátok majd az indikátort SumLoss néven.

Használat

Az indikátort először – mint minden mást - demó környezetben próbáljátok ki. Válasszatok ki egy tetszőleges chartot, majd az instrumentumon nyissatok egy buy vagy sell pozíciót! Természetesen már korábban megnyitott pozíciók is tökéletesen megfelelnek.

A Navigátorból az Egyéni indikátorok résznél kattintsatok duplán a SumLoss sorra! Ezt követően megjelenik az indikátor beállítópanele.

A SumLoss MT4 indikátor beállítópanele

A SumLoss MT4 indikátor beállítópanele

OnlyThisSymbol

True érték esetén csak a chart aktuális instrumentumán nyitott pozíciókat veszi alapul, false esetén minden pozíciót alapul vesz.

MagicNumber

-1 minden pozíciót alapul veszünk - akár kézi, akár robot kötéséből származik
0 csak a kézi kötéseket vesszük alapul
>0 csak a megadott magic számú pozíciókat vesszük alapul

GUI.Corner

Beállítható, hogy az indikátor információs szövegcímkéi melyik sarokban jelenjenek meg.

0 bal felső sarok
1 jobb felső sarok
2 bal alsó sarok
3 jobb alsó sarok

OverrideCalcMode

Ritkán előfordulhat, hogy bizonyos instrumentumokra helyezve a szkript nem számol pontosan. Ezeknél az instrumentumoknál érdemes kipróbálni, hogy megjavul-e a számítás, ha ezen paraméter értéke true.

Az esetek 99%-ban ehhez a paraméterhez nem kell nyúlni, értéke mindig lehet false.

Jellemzően a GOLD és SILVER instrumentumokon lehet szükség a kapcsoló használhatára.

COLOR.LABEL

Szövegcímkék alapértelmezett színe.

COLOR.LOSS.POSITIVE/NEGATIVE

A kijelzés színe pozitív/negatív összeg esetén.

Stoploss kiszállóval természetesen pozitív profit is realizálható, így ilyen esetekben a végösszeget tompítják a pozitív profitok. Amennyiben a profitok végösszege pozitív vagy nulla, a kijelzés Color.Loss.Positive színnel, egyébként Color.Loss.Negative színnel jelenik meg.

Képernyőképek

Az alábbi képen az indikátor alapbeállítással látható: minden pozíciót és minden magic számot alapul vesz. A pozíció(k) stoploss -os kiszálllója esetén összesen 17 dollárt vesztünk, és az egyenlegünk ezzel a veszteséggel 4983 -ra csökken majd.

SumLoss indikátor, alapbeállításokkal

SumLoss indikátor, alapbeállításokkal

A következő kép beállításai: csak az aktuális (GBPUSD) szimbólum, azon belül minden pozíció. A "- nincs SL -" felirat alapján azonban egyetlen olyan pozíció sincs, ami a feltételnek megfelel és van beállított stoploss értéke.

SumLoss indikátor, OnlyThisSymbol beállítással

SumLoss indikátor, OnlyThisSymbol beállítással

Egyéb tudnivalók

 • ha egy pozíciónak nincs beállított stoploss értéke, semmilyen módon nem kerül be a számításba.
 • az indikátor a pozíciók aktuális swap értékét nem számítja; csak a stoploss és a pozícióméret alapján számolt veszteséget mutatja.
 • az indikátor a függő pozíciók stoploss beállításait is vizsgálja.
 • az indikátor a különböző számlák devizanemeit rövidíti a következőképpen: USD = $, EUR = €, GBP = £. Egyéb devizanemek esetében azok hárombetűs rövidítése jelenik meg (forint esetén HUF, svájci frank esetén CHF, stb.)
 • centes számlák esetében nem lehet megállapítani, hogy centes vagy valós dolláros számláról van-e szó. Ilyen számla esetén figyelembe kell venni, hogy habár a kiírt szám az a konkrét számladeviza alapján kerül kijelzésre - a dollár/eurójel ilyen esetben természetesen nem azt a tényt hivatott sugallni, hogy ennyi dollárról van szó. Azaz: centes számla esetében minden kiírt számot 100-zal kell osztani, hiszen a számla centben van nyilvántartva.
 • amennyiben a veszteséggel csökkentett jövőbeli egyenleg nulla vagy annál kisebb, az indikátor az egyenleg összege elé egy zárójelbe foglalt felkiáltójelet rak. Magyarul: a jelenlegi pozíciók összes stoploss értékének realizálásakor számlavesztés léphet fel.

Letöltés

A letöltéshez regisztráció szükséges!

http://www.radu.hu/wp-content/plugins/downloads-manager/img/icons/default.gif letöltés: SumLoss.zip (6.59KB)
hozzáadva: 2012/02/11
letöltve ennyiszer: 264
leírás: Stoploss általi kilépések veszteségét/nyereségét kijelző indikátor

Frissítések

2012. április 4. - v0.5

  • bevezetésre került a ProfitCalculator szkriptből már jól ismert OverrideCalcMode paraméter (köszönet hyperspace69-nek a hibajelentésért!)
  • újdonság a felkiáltójel megjelenése, amennyiben a jövőbeli egyenleg nulla vagy kisebb

Visszajelzés

A visszajelzések alapján tudom felmérni, hogy a cikk tartalma mennyire tetszett Nektek. Szeretném, ha az e-mailes visszajelzéseken túl ide is hozzászólnátok, illetve megosztanátok a cikkeimet. A jövőbeli új tartalmak gyakorisága is függ ettől!

Várom tehát a kommenteket, lájkokat - mindkettőre ezen bekezdés alatt nyílik lehetőség! 

További cikkek a kategóriában

Oszd meg, ha hasznosnak találtad!

14 hozzászólás a(z) “Összes veszteség kijelzése stoploss kilépések esetén” bejegyzéshez

 1. Szia Radu!
  Én lennék az az elvetemült, aki ilyen indikátort íratott Veled.
  Ezúton is szeretném megköszönni a segítőkészségedet, hogy elkészítetted nekem ezt.Tökéletesen működik, jó érzés tudni minden pillanatban,hogy a számlám mekkora össz kockázatnak van kitéve.
  Köszönöm! András

  • Ha megírod a bróker nevét, akkor én is kipróbálom.

   Anno emlékszem, hogy a nemesfémek kapcsán egy brókernél nem ment a történet, mert ha ott jött ki jól az érték, akkor sehol máshol nem.

   Megnézzük.

  • A ProfitCalculatornál az OverrideCalcMode kapcsolót rakd true-ra, az megoldja - ahogy az eredeti cikkben is le van írva:

   "Ritkán előfordulhat, hogy bizonyos instrumentumokra helyezve a szkript nem számol pontosan. Ezeknél az instrumentumoknál érdemes kipróbálni, hogy megjavul-e a számítás, ha ezen paraméter értéke true."

   Az indikátorba is belerakok egy ilyen kapcsolót - szólok, ha frissült.

 2. Kedves Radu!

  Nagyon köszönöm a script rettentő hasznos.
  Egy probléma van vele, hogy SL nélkül nem számol.

  Sokan SL nélkül kereskednek, én speciel ellentétes irányú pending orderrel kezelem a kockázatomat. Persze tudom, hogy ettől minden valamire való tradernek a haja égnek áll, de annak idején Darwin-t is őrültnek hitték.

  Nem lehetne egy olyan funkciót beleírni, hogy ne csak akkor számítson kockázatot, ha van betéve SL, hanem vegye figyelembe a pending ordereket is?

  Esetleg a forrást át tudod küldeni, hogy megbütyköljem magamnak. Előre is köszönöm.

  Keep up the good work...:)

  • Hello, rég hallottam felőled!

   Nekem nem áll égnek a hajam a hedgelős stratégiáktól, sőt, inkább azokat alkalmazom mint a klasszikus trendkereskedést.
   Amikor legutoljára beszéltünk, akkor még te is inkább az iránykereskedés iránt érdeklődtél emlékeim szerint :)

   Amit írsz, az megoldható. Februárban keress meg légyszíves e-mailben, és keresünk rá megoldást.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!