Nyitott pozíciók összértéke egy instrumentumon

Nyitott pozíciók összértékét kijelző indikátor

Egy újabb apró segédletet teszek elérhetővé ebben a posztban. Egy indikátor, amely egy adott instrumentumon nyitott összes pozíció jelenlegi értékét (floating) mutatja meg.

Az indikátor formátum megkönnyíti a használatot, mivel – a szkripttel ellentétben – nem tűnik el a chartról a terminál kikapcsolása (lefagyása) esetén.

Az indikátor neve SymbolProfit, a letölthető zip fájlban is ilyen néven keressétek majd.

Telepítés

A zip fájl tartalmát a választott terminál rendszermappáján belül az MQL4\Indicators\ könyvtárába másoljátok be! Ha a terminált fut, szükséges azt újraindítani! Az újraindítás után a Navigátorban az Egyéni indikátorok résznél találjátok majd az indikátort SymbolProfit néven.

Használat

Az indikátort először – mint minden mást – demó környezetben próbáljátok ki. Válasszatok ki egy tetszőleges chartot, majd az instrumentumon nyissatok egy buy vagy sell pozíciót! Természetesen már korábban megnyitott pozíciók is tökéletesen megfelelnek.

A Navigátorból az Egyéni indikátorok résznél kattintsatok duplán a SymbolProfit sorra! Ezt követően megjelenik az indikátor beállítópanele.

A SmybolProfit indikátor paraméterei

A SymbolProfit MT4 indikátor paraméterei

GUI.Corner

Beállítható, hogy a floating (el nem könyvelt pozíciók értéke) melyik sarokban jelenjen meg.

Érték Magyarázat
0 bal felső sarok
1 jobb felső sarok
2 bal alsó sarok
3 jobb alsó sarok

Currency.Change

Amennyiben nullánál nagyobb értéke van, a számla deviznamében kiírt floating érték alatt megjelenik egy ezzel az értékkel felszorzott forint érték is. A képen 227-es forintárfolyamot adtam meg, lévén hogy a számla devizaneme USD.

Color.Floating.Positive/Negative

A kijelzés színe pozitív/negatív floating érték esetén.

Pillanatkép a SymbolProfit MT4 indikátor működésről

Pillanatkép a SymbolProfit MT4 indikátor működésről

Egyéb tudnivalók

 • az indikátor a pozíciók aktuális swap értékét is beszámítja a kalkuláció során
 • az indikátor minden pozíciót alapul vesz, amely az adott instrumentumon nyitva van; tehát nem számít, hogy van-e illetve hogy mi a magic szám az adott pozíció esetében.
 • Az indikátor a különböző számlák devizanemeit rövidíti a következőképpen: USD = $, EUR = €, GBP = £. Egyéb devizanemek esetében azok hárombetűs rövidítése jelenik meg (forint esetén HUF, svájci frank esetén CHF, stb.)
 • Centes számlák esetében nem lehet megállapítani, hogy centes vagy valós dolláros számláról van-e szó. Ilyen számla esetén figyelembe kell venni, hogy habár a kiírt szám az a konkrét számladeviza alapján kerül kijelzésre – a dollár/eurójel ilyen esetben természetesen nem azt a tényt hivatott sugallni, hogy ennyi dollárról van szó. Azaz: centes számla esetében minden kiírt számot 100-zal kell osztani, hiszen a számla centben van nyilvántartva. A Currency.Change tekintetében lehet operálni más váltószámmal, így a forintkijelzés a centes körülmények között is valóssá tehető.

Letöltés

Visszajelzés

A visszajelzések alapján tudom felmérni, hogy a cikk tartalma mennyire tetszett Nektek. Szeretném, ha az e-mailes visszajelzéseken túl ide is hozzászólnátok, illetve megosztanátok a cikkeimet. A jövőbeli új tartalmak gyakorisága is függ ettől!

Várom tehát a kommenteket, lájkokat – mindkettőre ezen bekezdés alatt nyílik lehetőség! 

 

Írta: | 2017-08-20T18:48:56+00:00 2012. január 26., csütörtök|Hasznos, Indikátorok, Letölthető segédletek|10 hozzászólás

A szerzőről:

Radulovic Attila vagyok, a radu.hu tulajdonosa és szerkesztője. Remélem, hasznosnak találod az oldalamon található anyagokat! Célom, hogy hatékony segítséget nyújtsak Neked a kereskedéssel és az automatizálással kapcsolatban. Érdekel a véleményed, kérlek írd meg kommentben!

10 hozzászólás

 1. Exelon 2012. február. 3. péntek - 12:59 - Válasz

  Jó az indikátor. Talán jó lenne egy LOT állítási lehetőség. Így egy lot (100 000 $) értékét mutatja, ami zavaró, sőt irritaló ha valaki mini vagy mikró lot-tal dolgozik. (Pl. a robotokkal).
  Nagyon hasznos az oldalad, kösz.

  Üdv M.I.

  • radu 2012. február. 3. péntek - 14:28

   Az indikátor az nyitott pozíciók floating értékét mutatja, így nem értem mi a problémád. Számlatípustól függetlenül jó értéket kell, hogy mutasson, hiszen csak összeszedi a feltételnek megfelelő pozíciók floating értékét, és azokat összeadja.

   Ha szerinted valami mégsem jó, akkor kérlek csinálj egy képernyőképet és küldd el a radu kukac radu pont hu -ra és írd le a problémát!

  • radu 2012. február. 7. kedd - 17:02

   E-mailes egyeztetés után már értem, mi volt a gondod.
   Köszi az észrevételt, hozzáadtam a cikkhez az infót!

 2. zolika79 2012. június. 3. vasárnap - 20:05 - Válasz

  Szia!

  Nagyon tetszik az oldalad!
  8-10 órát keresgéltem ma az angol nyelvű neten, hogy találjak egy floating profitot mutató indikátort. Erre magyar weben van kb. az egyetlen használható.
  Óriási segítség lenne, ha .mq4-ben is közzé tudnád tenni.
  Köszi!

 3. radu 2012. június. 5. kedd - 08:34 - Válasz

  Lesz róla majd cikk, ha minden igaz – csak időben nem tudom mikor:)

 4. KugyelaEors 2014. február. 25. kedd - 16:15 - Válasz

  Rend kívül hasznos dolgok, majdnem mindent használok, csak ajánlani tudom…

 5. 1gabi 2016. december. 16. péntek - 20:31 - Válasz

  Nagyon jó az indikátor. Az megoldható lenne-e hogy Ki tegyen egy szines vonalat a chartra az belépési átlagárat hogy mutassa amikor több pozíciót vettem fel? Mivel én scalpolok nekem ha pontokban és százalékban mutatná a nyereséget, veszteséget sokkal jobban megfelelne mert pszichésen nem lenne annyira megterhelő ha nem látnám az összeget.

  • Radulovic Attila 2016. december. 18. vasárnap - 09:51

   Köszönöm a visszajelzést! Igen, megoldható amit kérsz, de már csak 2017-re tudok egyedi megrendeléseket felvenni és teljesíteni. Kérlek, keress meg az info kukac radu.hu e-mail címen időpont-egyeztetés céljából!

 6. S. Richárd 2018. március. 15. csütörtök - 17:22 - Válasz

  Nagyon örülök az indikátornak. Köszönöm.

  • Radulovic Attila 2018. március. 15. csütörtök - 17:54

   Köszönöm a visszajelzést, használd egészséggel!

Hagyj üzenetet

Adhatok Neked még több ingyenes tartalmat?

Értesítelek hetente megjelenő új tartalmaimról.