Arról már volt szó, hogy hogyan lehet az automatikus frissítéseket megakadályozni. Néha azonban pont ennek az ellentétét szeretnénk, azaz egy notórius, magát nem frissítő terminál esetében szeretnénk elérni azt, hogy mégis bekövetkezzen a programfrissítés.

Az alább leírt egyszerű módszer ezt hivatott bemutatni.

  1. nyisd meg a MetaQuotes weboldalát
  2. nyomd meg a Metatrader4 gombot, majd kattints a Download Metatrader4 gombra
  3. indítsd el a telepítőprogramot, és telepítsd a terminált egy szabadon választott mappába – ez bárhol lehet a számítógépeden, de semmiképp ne egy létező termináltelepítés könyvtárát add meg
  4. ha nem találod hogy hol lehet kiválasztani a telepítőn belül a célkönyvtárat, olvasd el előbb ezt a bejegyzést.
  5. a telepítés befejeztével a MT4 elindul – erre a terminálra azonban nincs szükség, be is zárhatod még mielőtt demó számlát regisztrálnál benne.
  6. most indítsd el azt a MT4 terminált, amely idáig nem volt hajlandó frissülni – az indítás után rögtön kilép, és megkezdi a frissítést.

A MetaQuotes honlapjáról mindig a legfrissebb stabil kiadású terminált lehet letölteni, ezért ezt a módszert a jövőben is alkalmazhatod a renitens terminálok esetében. A jövőbeli alkalmakkor már megadhatod azt a telepítési könyvtárat, amiben a MetaQuotes-os terminált telepítetted fel az előbb. Ezt csak akkor tedd majd meg, ha ezt a terminált kvázi érintetlenül hagyod és munkára nem használod.

Amennyiben érdekel, hogy hogyan tudod elérni a MetaQuotes által kiadott béta MT4 változatokat, olvasd el ezt a bejegyzést: Hogyan tudok frissíteni a béta (nem hivatalos) MT4 kiadásokra?