Sokakban felmerülhet az az igény, hogy szeretnék MT4 terminálprogramjukat egy újabb kiadásra frissíteni akkor is, amikor az újabb kiadás még kizárólag csak tesztelésre van kiadva.

A szoftverek ún. béta változatainak tesztelését általában egy zárt közösség végzi el, a MetaQuotes azonban ezt a fajta tesztelési lehetőséget megnyitotta a hétköznapi felhasználók előtt is. A tesztelési lehetőségnek több előnye és hátránya is van.

Előny

Amennyiben a legutóbbi hivatalos frissítésben számunkra nagyon kellemetlen hiba fordul elő, és a következő hivatalos kiadás csak 1-1,5 hónap múlva várható, kifejezetten kényelmes lehet, hogy a béta verzió már tartalmazza a szóban forgó hiba javítását.

Hátrány

Újabb hibák keletkezhetnek a béta változatban, amely a mindennapi robotfuttatásunkat, kereskedésünket hátráltathatja vagy akár súlyos hibával tönkre is teheti. Ezeket a hibákat lehet, hogy meg sem tapasztalnánk, azonban a „házi” frissítési döntés miatt mégis találkozni fogunk velük.

Hogyan próbálhatjuk ki a béta kiadásokat?

A publikus MetaQuotes-demo szerver a demo.metaquotes.net:443 -as címen érhető el. Ez egy olyan kereskedési szerver, mint amilyen a brókercégünknél van,  csak ez kizárólag tesztelési célokat szolgál. Ettől függetlenül ugyanúgy lehet rajta demó számlát létrehozni és kereskedni, mint egy egyszerű brókercégnél, azonban itt a szerver tulajdonosa és üzemeltetője nem egy brókercég, hanem a MT4 terminálprogram szoftverkiadó cége, a MetaQuotes.

Egyszerűen kapcsolódj a demo.metaquotes.net:443 szerverhez az MT4 frissítése érdekében!

A MetaQuotes teszt terminálját innen töltheted le, de használhatod meglévő terminálodat is.

A legújabb terminálok esetén a számlanyitásnál további kereskedési szervereket is hozzá lehet adni. Az alábbi kép segítségével add hozzá a demo.metaquotes.net:443 címet a zöld pluszjelre kattintva! Ezután válaszd ki az új sort, és fejezd be a demó számla regisztrációját!

Kereskedési szerver hozzáadása

Kereskedési szerver hozzáadása

Amennyiben régebbi terminálról van szó, lehet, nem tudsz kereskedési szervert hozzáadni. Ilyen esetben amikor a telepítés után elindul az MT4, lehet hogy nem a MetaQuotes szervere lesz megadva ott, hanem egy létező brókercégé. Ebben az esetben ne regisztráljunk, hanem a bejelentkező képernyőn adjuk meg a szerverhez a demo.metaquotes.net:443 címet, majd akár üres felhasználónév-jelszó párossal nyomjunk rá a bejelentkezésre! Ezek után a számlaregisztrációs panelen már meg fog jelenni a metaquotes demo szerverének címe is. Válasszuk ki, majd lépjünk tovább.

Bejelentkezés

Bejelentkezés

Számlanyitás

Számlanyitás

Helyi MT4 terminálok automatikus frissülése

Nem árt tudni, hogy a gépen lévő MT4 terminálok egy-egy újraindítást követően jellemzően lefrissülnek akkor is, ha az adott kereskedési szerver egyébként ezt még igényelni.

Vagyis: ha van a gépeden 10 terminál, és te játszottál a 11., újonnan feltelepített béta terminállal, a másik 10 terminál következő újraindításánál az összes le fog frissülni a 11.  (a legfrissebb) terminál kiadására. Ezt megakadályozni a következő mappa törlésével lehet:

C:\Felhasználók\{Bejelentkezett felhasználó}\AppData\Roaming\MetaQuotes\WebInstall

A könyvtárat a LiveUpdate rendszer a legközelebbi frissülésnél újra létre fogja hozni, így jobb rá odafigyelni, ha el szeretnéd kerülni az összes terminálprogram automatikus frissülését.