Korábbi bejegyzésemben már részleteztem, hogyan lehet megakadályozni az automatikus frissítéseket. Néha azonban pont ennek az ellentétét szeretnénk, azaz egy notórius, magát nem frissítő terminál esetében szeretnénk elérni azt, hogy mégis bekövetkezzen a programfrissítés.

Az alább leírt egyszerű módszer ezt hivatott bemutatni.

  1. Nyisd meg a MetaQuotes weboldalát!
  2. Figyelem! A cég a MetaTrader 5 letöltését erőlteti a lap tetején. Görgess le a MetaTrader 4 for Desktop részhez!
  3. Kattints a Download MetaTrader 4 for Windows gombra!
  4. Indítsd el a telepítőprogramot, és telepítsd a terminált egy szabadon választott mappába – ez bárhol lehet a számítógépeden, de semmiképp ne egy létező telepítés könyvtárát add meg!
  5. Ha nem találod hogy hol lehet kiválasztani a telepítőn belül a célkönyvtárat, olvasd el előbb a bejegyzésemet!
  6. A telepítés befejeztével elindul az MT4. Erre a terminálra azonban nincs szükséged, be is zárhatod, még mielőtt demó számlát regisztrálnál benne.
  7. Most indítsd el azt a MT4 terminált, amely idáig nem volt hajlandó frissülni – az indítás után rögtön kilép, és megkezdi a frissítést.

A MetaQuotes honlapjáról mindig a legfrissebb stabil kiadású terminált lehet letölteni, ezért ezt a módszert a jövőben is alkalmazhatod a renitens terminálok esetében. A jövőbeli alkalmakkor már megadhatod azt a telepítési könyvtárat, amiben a MetaQuotes-os terminált telepítetted fel az előbb. Ezt csak akkor tedd majd meg, ha ezt a terminált kvázi érintetlenül hagyod és munkára nem használod.

Amennyiben érdekel, hogy hogyan tudod elérni a MetaQuotes által kiadott béta MT4 változatokat, olvasd el ezt a bejegyzést: Hogyan tudok frissíteni a béta (nem hivatalos) MT4 kiadásokra?