Meglátni és érteni, hogy mit üzen a piac
Radulovic Attila

Az utóbbi hetekben nem publikáltam új tartalmakat a blogon. Ennek részben az az oka, hogy Gáborral közösen dolgoztam egy olyan online tréning létrehozásán, amely kompletten képes bemutatni Gábor rendszerét, a Szörf kereskedési rendszert.

A kereskedési stratégia ismerete mellett elképesztően lényeges az, hogy tisztában legyél egy gondolkodás- és látásmóddal, amely köré a kereskedésedet szervezed. Ha ez nincs meg és csupán a kereskedési stratégiával (akár kézzel, vagy robot segítségével) foglalkozol, valószínűleg sokkal lassabban fogod tudni megszerezni azokat a tapasztalásokat, amelyek elengedhetetlenek a sikeres kereskedés lehetőségéhez. A tréning azt a kereskedési rendszert mutatja be, amelyet Gábor évek óta napi szinten alkalmaz, és amellyel hosszú ideje képes profitot termelni.

Mottó:

Meglátni és érteni, hogy mit üzen a piac.

Megkértem, hogy fejtse ki nektek, hogy miről is szól a Szörf kereskedési rendszer.

Az elkövetkezendő napokban több bejegyzéssel érkezünk a témában, majd május 22-én egy webináriumot is tartunk, ahol lehetőség lesz szóban és írásban is kérdezni Gábortól.

Horváth Gábor

Az év elején kezdtük kidolgozni Raduval annak a tréningnek az anyagát, amely megfogalmazza és képekbe önti azt a látás és kereskedés módot, amelyet évek óta eredményesen alkalmazok a gyakorlatban.

A tréning tematikája úgy lett felépítve, hogy először megismerteti a mozaik – a nagy egész – darabjait, majd ahogy haladunk előre a tanulásban, kibontakozik a nagy kép, és megtanuljuk felismerni, hogy a kirakósban – a csártokon – hova illeszthetők a különböző kis mozaikok, szerkezetek.

Hangsúlyozom, hogy nem csak egy „vidd és fuss vele” stratégiáról szól ez a tréning; arról jóval többről van benne szó. Egy teljes kereskedési rendszert ölel fel, amelyet Szörfnek neveztünk el. Ezen a rendszeren belül több stratégia és belépő szignál létezik, amelyeket különféle helyzetekben veszünk elő és alkalmazunk. A rendszer segítségével megtanulunk tájékozódni és mozogni a piac dzsungelében, konkrétabban fogalmazva, megtanulunk elemezni, kereskedni és értelmezni a mozgások valódi természetét. Továbbá ha felismertük, hogy a jelen pillanatokban hol járunk a térképen, és hogy nagy valószínűséggel melyik irányba halad tovább az árfolyam, akkor a rendszer által nyújtott stratégiákkal és szignálokkal kereshetjük a piacra lépés pontos helyét és időpontját.

A tréning szerves részét képezi egy olyan általunk fejlesztett MetaTrader indikátor, amely nagy erővel támogatja a tanultak elmélyítését és alkalmazását a gyakorlatban is. Ez az eszköz kérdéseket tesz fel (sok kérdést), és rászorítja a kereskedőt arra, hogy az adott instrumentum elemzésénél vegyen figyelembe minden jelentőséggel bíró eseményt a csárton. A kérdésekre adott igen/nem válaszokat az indikátor értékeli és súlyozza, majd a végén javaslatot tesz arra vonatkozóan, hogy nyitható vagy sem a tervezett ügylet, illetve hány százalék annak a valószínűsége, hogy az általunk feltételezett irányban halad az árfolyam. Az indikátor úgy lett megalkotva, hogy egy kérdés alól sem lehet kibújni – véletlenül sem. Ezt az eszközt kizárólag a tréning résztvevői kapják meg, és a jövőben is csak a számukra lesz elérhető. Annál is inkább, mivel a legtöbb speciális kérdésre csak azok tudnak válaszolni, akik a részt vettek a tréningen.

A Szörf kereskedési rendszer a legtöbb terméken és idősíkon alkalmazható, ahol gyakori az árfolyam trendben történő mozgása. Némely egzotikus instrumentum esetében nagyon ritkák a kiegyensúlyozott trendek és hullámzások, így nehéz a dolga a technikai elemzőnek, ezért tanácsos elkerülni az ezekkel történő kereskedést – legalábbis a Szörf rendszerben. Ilyen például a magyar forint is. (Egy későbbi cikkben arra is kitérek, hogy miért alkalmazható szinte minden terméken.)

A tréning elnevezése is mutatja, hogy itt közös munkáról van szó, nem pedig arról, hogy hátra dőlünk, meghallgatjuk, és várjuk a csodát, hogy a belénk szivárgott információ majd magától elvégzi a munkát, és azonnal tréder gurukká válunk. A tanulásba és a gyakorlásba fektetett energia mind mennyiségben, mind minőségben elengedhetetlen – ha eredményeket szeretnénk elérni a kereskedésben. Ezért nem is mindenkinek javasoljuk ezt a tréninget. Nincs abban semmi kritizálni való, ha valaki kényelmesebben és könnyebben képzeli el azt az utat, amit szeretne bejárni a kereskedés területén, illetve egy pofon egyszerű stratégiára vagy robotra vágyik, és nem érdekli különösebben, hogy képes legyen olvasni a piac által kódolt információkat. A Szörf rendszer összetett, de megtanulható, és aki szereti a kereskedést és a technikai elemzést, annak nem terhes, hanem élvezetes lesz a megtanulása, és az alkalmazása, arról nem is beszélve, hogy a jól végrehajtott kereskedés melléktermékeként megjelenik a profit.

A tréning online zajlik képernyő és hangmegosztással. Az előadás közben kérdéseket és észrevételeket lehet feltenni hangban vagy írásban – ahogy tetszik. Minden alkalom után házi feladatokat kapnak a résztvevők, amelyek a következő alkalomkor kiértékelésre kerülnek – természetesen név nélkül –, majd haladunk tovább az anyagban.

Hogyan tovább?

A tréning május utolsó hetében kezdődik. A várható óraszám 14-16 óra, ami hat vagy hét alkalmat jelent – alkalmanként két órát. Az alkalmakkor este hatkor kezdünk, nyolckor végzünk, hétkor pár perc szünet.

A résztvevők száma korlátozott, maximum 20 fő.

Május 22-én 18:00-kor tartunk egy ingyenes webináriumot az érdeklődőknek, ahol kérdéseket lehet feltenni a tréninggel illetve a kereskedéssel kapcsolatban.

További részletekkel jelentkezünk naponta, egészen 22-éig.

A webináriumra a lenti űrlapon keresztül tudsz jelentkezni.

Ugyancsak érdemes jelentkezned az űrlapon, ha a Radu.hu hírlevelére egyébként nem vagy feliratkozva, de szeretnéd megkapni a Szörf kereskedési rendszerrel kapcsolatos információkat.  Itt fogjuk közölni majd a kereskedési rendszerrel kapcsolatos tudnivalókat, a webinárium belépési információit, illetve a webinárium videófelvételének linkjét is – ha esetleg nem tudnál élőben részt venni rajta.