stop szint

Az a bróker által megadott távolság, amely alapján jövőbeli (pending) megbízásokat illetve bármilyen megbízás StopLoss és TakeProfit értékét beállíthatjuk az aktuális árfolyamhoz képest. Ha a stop szint 5 pip, akkor egy 1.0010 árfolyamon nyitott pozíciónak – a nyitás pillanatában! – a legközelebbi stoploss értéke 1.0005, a legközelebbi takeprofit értéke 1.0015 lehet. Ez a két árfolyamérték lehet a pending megbízások legközelebbi megadott árértéke is. A robotoknál ez a stop szint áthidalható, mert a robot nem csak megbízással, hanem piacon is tud zárni. Ezutóbbi ahhoz hasonló, mint amikor “kézzel” belenyúlunk a kereskedésbe és lezárjuk a pozíciókat. Természetesen megbízás alapú kötéseknél a robot sem tudja kijátszani a stop szintet.

Írta: |2017-09-08T11:58:35+00:002014. szeptember 14., vasárnap|Fogalomtár, S|0 hozzászólás

A szerzőről:

Radulovic Attila vagyok, a radu.hu tulajdonosa és szerkesztője. Remélem, hasznosnak találod az oldalamon található anyagokat! Célom, hogy hatékony segítséget nyújtsak Neked a kereskedéssel és az automatizálással kapcsolatban. Érdekel a véleményed, kérlek írd meg kommentben!

Hagyj üzenetet

Adhatok Neked még több ingyenes tartalmat?

Értesítelek hetente megjelenő új tartalmaimról.

Hozzájárulok, hogy az adatvédelmi nyilatkozat szerint biztonságosan kezeld megadott adataimat, valamint hasznos anyagokat és egyedi ajánlatokat küldj nekem termékeiddel, szolgáltatásaiddal kapcsolatban e-mailben