Mit jelent a “per side” és “per round trip” brókeri jutalék?

Mit jelent a per side és per round trip brókeri jutalék?

A bróker nem csak spread, hanem jutalék (commission) formájában is elkérheti a kereskedés költségét.

“per side” típusú jutalékelvonás

Azt az értéket mutatja, amelyet a bróker pozíció nyitásánál és zárásánál (a tranzakció megtörténtekor) elvon. Ha a per side jutalék értéke 1 lotra 4 dollár, az azt jelenti hogy a pozíció megnyitásánál is 4, illetve a tranzakció lezárásakor is 4 dollár a költség. Azaz összesen 8 dollár költség merül fel.

“per round trip” típusú jutalékelvonás

A ~ költségben ugyanannyi pénzt jelent, megfogalmazásában viszont eltér: a teljes összeget mutatja, amely a brókerhez kerül majd jutalékként, és a pozíció nyitásánál azonnal elvonásra kerül.

Tehát a fenti két fogalom csupán a kommunikációban, illetve az elvonás idejének tekintetében tér el. Ide kattintva elolvashatod, hogy jó minőségű adatokkal történő visszatesztelés során hogyan tudod beállítani a Tick Data Suite-on belül a megfelelő jutalék-kondíciókat.

Írta: |2017-08-19T20:41:42+00:002012. január 30., hétfő|Gyakran Ismételt Kérdések, Kereskedés| Mit jelent a “per side” és “per round trip” brókeri jutalék? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A szerzőről:

Radulovic Attila vagyok, a radu.hu tulajdonosa és szerkesztője. Remélem, hasznosnak találod az oldalamon található anyagokat! Célom, hogy hatékony segítséget nyújtsak Neked a kereskedéssel és az automatizálással kapcsolatban. Érdekel a véleményed, kérlek írd meg kommentben!

Adhatok Neked még több ingyenes tartalmat?

Értesítelek hetente megjelenő új tartalmaimról.

Hozzájárulok, hogy az adatvédelmi nyilatkozat szerint biztonságosan kezeld megadott adataimat, valamint hasznos anyagokat és egyedi ajánlatokat küldj nekem termékeiddel, szolgáltatásaiddal kapcsolatban e-mailben