Új TickStory Lite verzió érhető el, mely támogatja a 950-es MT4 build verziót. A frissítést a már licenccel rendelkező felhasználók a korábban kapott letöltési linkjükön keresztül tölthetik le, ahogyan ezt korábbi bejegyzésemben részleteztem. Röviden a lényeg: az e-mailjeid között keress rá a fastspring szóra, mivel ezen a szolgáltatón keresztül vásároltad meg a TSL licencet. Így a letöltés is rajtuk keresztül fog megtörténni ugyanazon a linken keresztül, amit a vásárláskor kaptál.

A frissítést tartalmazó zip fájlt mindenképpen érdemes letölteni, mert a letöltési link csak 1 hétig él, ezután újra kérni kell a link aktiválását.

Fejlesztések

  • [artf302130] MT4 indító: a 940-es és 950-es build változatok támogatása (Megjegyzés: nincs támogatás az MT4 spread problémája kapcsán)

Fontos megjegyzés

A TSL e verziója csak olyan stratégiákkal tesztelhető, amelynek nem képezi elengedhetetlen részét a helyesen beállított spread. A probléma oka egy 920-as és 950-es MT4 build verziókban lévő hiba, amely nem engedi a spread helyes beállítását. A TSL fejlesztői jelenleg is dolgoznak egy olyan megoldáson, amely megkerüli ezt a problémát.

Azok a visszatesztelők, akik ragaszkodnak a 920-as, 940-es vagy 950-es MT4 változathoz, azok kénytelenek alkalmazkodni ahhoz, hogy a spread nem a stratégiai teszter panelén beállított és nem az FXT fájlban rögzített lesz, hanem a legutoljára a MT4 által backtesztben beállított és sikeresen kiírt érték. Ez utóbbi azt jelenti, hogy ha korábban a MT4 készített egy backteszt környezetet amiben 20 pont méretű volt a spread (automatikusan vagy kézi megadás miatt), akkor az összes jó minőségű adatos tesztben 20 lesz a spread annak ellenére, hogy mit állítottunk be korábban bármilyen más módszerrel.

Egyelőre tehát érdemes visszaállni a 910-es MT4 változatra azoknak, akik Tickstory Lite segítségével végeznek visszateszteket. A probléma nem érinti a TDS (Tick Data Suite) felhasználókat.

Egy radu-féle megoldás

A fejlesztőkkel való beszélgetés közben a következő megoldás jutott eszembe, amely egyfajta problémamegkerülés inkább:

  1. Indítsd el a Metatrader4-et szokás szerint a Tickstory Lite segítségével
  2. Változtasd meg a spreadet a kívánt spreadre a stratégiai teszter szerkeszthető mezőjében
  3. Válts át Kontroll pontos tesztelésre (ilyet a jó minőségű adatokkal történő visszatesztelés során soha nem kell és nem szabad csinálni; most is kizárólag a spreades probléma miatt szükséges!)
  4. Nyomd meg az Indítás gombot, és várd meg amíg a MT4 által legenerált teszt elindul (vizuális módban is lehetsz, hogy könnyebben látható legyen – a választott expert irreleváns)
  5. A teszt elindulása után azonnal állítsd le a Leállítás gombra történő kattintással! A teszt elindulása a lényeg, nem a teljes lefutás.
  6. Állítsd vissza a tesztelési módszert Minden tickre, és használd a korábban generált adataidat a szokásos módon – a spread immáron annyi lesz, mint amennyit az előbbi lépések segítségével beállítottál!

A megoldást átküldtem a fejlesztőknek is, meglátjuk hogy másnál is működő megoldásról van-e szó.

Frissítve 00:05-kor: a fejlesztők válaszoltak, úgy tűnik hogy az általam javasolt megoldás működőképes.

Jó visszatesztelést kívánok!