Fontos MT4 frissítés jelenik meg a mai napon a MT4-hez, a frissítés jelen esetben kifejezetten javasolt.

Egy hónappal ezelőtt a Microsoft egy jelentős frissítést adott ki a Windows 10 nevű operációs rendszeréhez, Windows 10 Creators Update (1703-as verzió) elnevezéssel. A rendszerszintűfrissítés a Windows 10-ben automatikusan megtörténik, előbb-utóbb minden felhasználónál. A frissítés bekövetkezte után nem lehet futtatni az MQL4 programokat a MT4 kereskedőprogramokban, vagyis a robotok, indikátorok nem tudnak majd elindulni / működni.

A MT4 jelen build kiadása megoldja ezt a problémát, és ezzel a változattal az összes kiegészítő – expert, indikátor, szkript – rendben fog működni. A programok újrafordítás nem szükséges!

[box title=”Fontos!” color=”#ef4949″]2017. október 1. után az 1065-ös buildnél régebbi MT4 változatok támogatása megszűnik, és ezután már bejelentkezni sem lehet velük a kereskedési szerverekre – azaz e dátum után csak az 1080-as, vagy újabb Metatrader4 terminálokkal lehet majd kereskedni.[/box]

Megjegyzés: a cikk közlésének időpontjában egyelőre még nem történt meg a frissítés a meglévő terminálokban 1080-as verzióra, a MetaQuotes saját szerverén is csak az 1074-es változat érhető el. Valószínűleg hétvégén illetve hétfőtől várhatóak a tömeges frissülések.

Kapcsolódó Tickstory frissítés

Új TS verzió jelent meg, melynek legfontosabb változása, hogy támogatja az 1080-as legutóbbi MT4 build verziót.

Ezt a frissítést minden olyan felhasználó számára ingyenesen hozzáférhető, aki mostanában 1.8.0-ás vagy annál újabb TS verziót vásárolt. Azaz ha már fizettél pl. az 1.8.0, vagy azutáni bármely változatért, az 1.8.9-es verziót ingyenesen letöltheted az eredeti letöltési linken keresztül.