A MetaTrader telepítőprogramja nem ajánlja fel automatikusan a telepítési célmappa helyének megadását, így minden esetben a brókercég által meghatározott alapértelmezett mappába igyekszik telepíteni a szoftvert. Ebben a bejegyzésben bemutatom, hogyan tudsz egyedi elérési utat megadni.

A telepítő első képernyőjén, ahol a szoftver licencének feltételei vannak, nyomd meg az ott lévő Settings (Beállítások) gombot! Az alábbi képeken az MT4 és MT5 esetében is látható, mire gondolok:

A gomb megnyomása után a következő képernyő jelenik meg:

Az Installation folder lesz a MetaTrader program telepítési könyvtára, azaz innen indul majd el. Fontos, hogy a munkakönyvtárunk, amiben saját adataink lesznek tárolva nem biztos, hogy ebből a könyvtárból fog nyílni: ezt a mappát rendszermappának nevezzük, és külön bejegyzésekben tájékozódhatsz róluk: MetaTrader 4 rendszermappa, MetaTrader 5 rendszermappa.

Amennyiben a Start menüben megjelenő programcsoport nevén szeretnéd változtatni, azt a Program group mezőben teheted meg.

És végül, ha nem szeretnéd hogy automatikusan megnyíljon az MQL5.com, akkor vedd ki a pipát az Open MQL5.community website elől.

Több MetaTrader terminált is telepíthetsz egy számítógépre, ha éppen erre van szükséged.