Gyakran szükségünk lehet arra a vizuális támogatásra, amelyet a Metatrader ad a pozíciók nyitási és zárási pontjainak megjelenítésekor. A nyitó- és záró időpontoknál előbukkanó nyíl, valamint a két pontot összekötő szaggatott vonal komoly segítség lehet az áttekinthetőség kapcsán.

Ezeket a nyilakat és vonalakat azonban a Metatrader alapból csak backteszt esetén rajzolja ki. Expert advisor segítségével természetesen bármikor megoldhatóak a fentiek, de a kérdés most arra vonatkozik, megoldható-e a feladat már lezárt pozíciók kapcsán, pusztán Metatrader segítségével, mindenféle kiegészítő nélkül.

A válasz: igen! A következő lépéseket kell tennünk:

  1. nyissunk egy olyan chartot, amelynek a pozíciói kapcsán kíváncsiak vagyunk a nyíl és vonal objektumokra
  2. nyissuk meg a számlatörténetet, és a SHIFT billentyű lenyomásával egy időben egy lezárt pozíciót – melynek instrumentuma megegyezik chartéval – fogd és vidd módszerrel  húzzunk a chartra

Ekkor megjelenik az összes, adott magic számú pozíció nyila és vonala. Amennyiben csak egy pozíció kapcsán akarjuk a fentieket elkövetni, hagyjuk ki a mókából a SHIFT billentyűt.

A módszer a kézileg nyitott pozíciókon kívül az expert advisor által nyitott, magic számmal rendelkező pozíció esetén is működik – ekkor természetesen csak az adott magic számú pozíciók objektumait rajzolja be a Metatrader.