Demotivált vagyok a kereskedésben. Mit tudok tenni?

Ti kérdeztétek: demotivált vagyok a kereskedésben. Mit tegyek?
Érdekel a többi kérdés-válasz is
Írta: |2017-11-10T14:44:10+00:002017. november 10., péntek|Ti kérdeztétek|5 hozzászólás

A szerzőről:

A nevem Horváth Gábor, 2006-ban rontottam rá a tőzsdére. Idővel a devizákra és a DAX-ra (a német kosárindexre) specializálódtam. 2010-től már a kereskedés volt a főtevékenységem, és jelenleg is ez. Számomra ez nem munka, hanem hivatás. Szeretem azt, amit csinálok. Ez a szerelem hozta magával, hogy elkezdtem átadni az ismereteim és a tapasztalataim azoknak, akik szintén elhivatottságot éreznek a szakma iránt.

5 hozzászólás

 1. Irena 2017. november. 10. péntek - 16:23 - Válasz

  Megkoszonve a hasznos tanacsokat, az en tapasztalatom a kovetkezo: parhuzamosan futattom a kereskedest az angol nyelv tanulasaval. He nincs kilatasban lehetoseg a piacon-angolozok /on-line free/. Vagy barmi mas. A fiam festo, de ha nem megy a festes gitarozik /szakembertol kaptunk tanacsot/. Vagy ajanlom a sikerkod.hu Szalai Adam Self Couch trener web oldalat is /de ezekbol is rengeteg van, igen hasznosak/. Nincs minden aron az hogy en ma “kereskedni” akarok. Lehet sportolni is, zenet hallgatni, kint lenni a termeszetben stb.

 2. Misi 2017. november. 10. péntek - 17:17 - Válasz

  Sziasztok
  Jó a válasz a kérdésre amiből süt a kezdők erősen félreinformált butasága. Megmondom őszintén, hogy minden tiszteletem a tiétek, mert komolyan tudjátok venni a sok buta kérdést. Nagyon régi olvasója vagyok az oldaladnak Attila, és örülök, hogy most már ketten dolgoztok ennek az egész fx kereskedésnek a perifériáján lévő lehetőségek bemutatásán. Magamról (már ha valakit érdekel): csak annyit, hogy közel 10 éve ülök itt a chartok előtt napi rendszerességgel voltak kiemelkedő sikereim is na meg bukó szériáim is,de ez egy ilyen harc. Mostanában csak a Martingail stratégiát használom és nagyon jól elvagyok vele. Ez tudom, hogy a “fekete bárány” de a megfelelő expert használatával akár 10 évig is mehet a rendszer, mert ha betartom az alapbeállításokat akkor ugyan nem keresek csak kb éves szinten 60-80%-ot, ami ugye lehetne több is de akkor a kockázat is magas lesz. Kár erről mesélnem hiszen pontosan tudjátok, hogy ez miképpen működik, és ezt hiányolom is a Zoli csoportjából, hogy erről senki nem beszél sosem, pedig ez egy sikeres dolog lehet másoknak s. Nos nem fárasztalak tovább, kellemes hétvégét!
  Üdvözlettel Misi

 3. Sándor 2017. november. 10. péntek - 19:58 - Válasz

  Nekem nagyon tetszett a cikk! Bár olvastam,-tartalmát tekintve- sok helyen, de ezt nem lehet elégszer szajkózni!

 4. László 2017. november. 10. péntek - 19:06 - Válasz

  Nagyon hasznosnak tartom,hogy egy tapasztalt kereskedőtől tanulhasson az ember/Okos ember a más kárán tanul/ Köszi mindkettőtöknek!!!!!!!!!!!!!!!

 5. Zoltán 2017. november. 10. péntek - 21:10 - Válasz

  Sziasztok!
  Ez az írás teljesen korrektül fogalmazza meg a kereskedő társunk problémáját. Ugyanakkor enged bepillantást a kereskedésből élők gondolkozásába.
  Örömmel olvastam, szívesen várok ilyen tartalmakat még mélyrehatóbb módon, bár ez már lehet, hogy “fizetős tartalom” lesz.
  Zoltán

 6. András 2017. november. 11. szombat - 12:42 - Válasz

  Szerintem ez rém egyszerü
  Demotivált az aki nem ér el eredményeket.
  Vagy minuszos,vagy sokat ül a gép elött és ennek elenére nullàs körüli az egyenleg.
  Voltam így ezzel én is.
  Persze amikor jönnek az eredmények akkor egyszerre minden megvàltozik,mindjàrt motivàlt lesz az illetö.
  Ezek érzelmek,amit mint tudjuk ki kellene zàrni a kereskedésböl.
  Sajnos én sem tudom mindig de màr sokkal jobban megy mint a kezdetekkor.
  Javaslatom lenne 2 fontos irány : 1 Saját jó stratégia.(tudom mindenki ezt mondja,de tényleg így van)
  2 Egy VPS szolgàltatàson futtatni,legalàbb félig leprogramozva a dolgot.
  (én is féltem ettöl az elején ,mindent megpróbàltam ,hogy elkerülhessem a robot használatát,de jelenleg úgy làtom ,hogy ez az egyetlen jó megoldàs.Erröl még 1000 dolgot mondhatnék de most kihagyom.)
  így az ember nincs géphez kötve,nem rabol el annyi idöt,bàrhol egy pillanat alatt telefonról be tud nézni,ha kell bele is tud nyúlni,mindez az àttekintés nàlam esetenként nincs egy perc.
  Az elején természetesen elkerülhetetlen az ,hogy az ember napokat,heteket,hónapokat ott üljön a gép elött,de ezt idövel le kell redukàlni!
  Így motivàlt marad az illetö!
  üdv!
  András

 7. Zoltán 2017. november. 11. szombat - 15:06 - Válasz

  Jól megírt, logikus és hasznos cikk.

 8. Lajos Sándor 2017. november. 11. szombat - 16:31 - Válasz

  Nagyon igaz az írás.!!!

 9. Tamás 2017. november. 12. vasárnap - 20:15 - Válasz

  “A dráma szó itt nagyon is helyénvaló”
  Ez egy nagyon ütős, nagyon pontos megfogalmazás, és csak az tudja és érzi át és érti ennek a súlyát aki benne van vagy volt. Számomra remélem a “dráma” már a múlt, mert kőkemény kockázatkezeléssel és fegyelmezett kereskedéssel az adrenalint a háttérbe lehet szorítani ezzel, és ami nagyon fontos mint a cikk is kiemeli a TÜRELEM, ezek fogják csak a pipeket termelni.
  Nagyon hasznos írás, köszönöm nektek.

Hagyj üzenetet

36 − 26 =

Adhatok Neked még több ingyenes tartalmat?

Értesítelek hetente megjelenő új tartalmaimról.

Hozzájárulok, hogy az adatvédelmi nyilatkozat szerint biztonságosan kezeld megadott adataimat, valamint hasznos anyagokat és egyedi ajánlatokat küldj nekem termékeiddel, szolgáltatásaiddal kapcsolatban e-mailben