Mit tegyek akkor, ha nincs sikerélményem a kereskedésben?

Ti kérdeztétek: mit tegyek, ha nincs sikerélményem a kereskedésben?
Érdekel a többi kérdés-válasz is
Írta: |2017-11-13T16:03:11+00:002017. október 31., kedd|Ti kérdeztétek|8 hozzászólás

A szerzőről:

A nevem Horváth Gábor, 2006-ban rontottam rá a tőzsdére. Idővel a devizákra és a DAX-ra (a német kosárindexre) specializálódtam. 2010-től már a kereskedés volt a főtevékenységem, és jelenleg is ez. Számomra ez nem munka, hanem hivatás. Szeretem azt, amit csinálok. Ez a szerelem hozta magával, hogy elkezdtem átadni az ismereteim és a tapasztalataim azoknak, akik szintén elhivatottságot éreznek a szakma iránt.

8 hozzászólás

 1. Viktor 2017. november. 13. hétfő - 16:50 - Válasz

  Őszintén mondom, hogy Ti ketten olyan profi módon válaszoljátok meg a kérdéseket, hogy ezért mások, máshol fizetnek. Sőt, ketten kétfelől különböző szemszögből írjátok le a véleményeteket bizonyos témákról, láthatólag tapasztalatból. Elképesztően segítőkészek vagytok, és annyi embernek segítetek, amennyi hagyja. Én azt kívánom Nektek, hogy még nagyobb sikereket érjetek el, mint a szakmában, mint az életben, ugyanis megérdemlitek. Sajnos még kezdő vagyok, és nem hiszem, hogy a segítségetekre tudnék lenni, de szívesen segítenék amiben tudok, mert egy olyan célt szolgálna, amivel nap mint nap traderek százait segítitek. Csak gratulálni tudok az eddigiekhez! Köszönjük szépen!

 2. Budai László 2017. november. 13. hétfő - 23:29 - Válasz

  Zita kérdéséhez: A kereskedésre kétféle ember alkalmas. Az egyik az, akit nem a pénzkereset miatt érdekel a tőzsde elsősorban. (Ilyen vagyok pl. én is, a matematikai statisztika a kedvencem és a pénz pszichológiája, illetve fontos az a szabadság, hogy nem kell lekötni a pénzem hosszú ideig, hanem gyorsan hozzáférek). A másik típusú – sikerre ítélt – ember az, aki pénzt akar ugyan keresni a tőzsdén, de először nem a mindennapi megélhetési célból, csak érdeklődésből. Ennek folytán alaposan megismer egy terméket, termékkört. Évek alatt kidolgozza a saját módszerét, amely profitot hoz és utána napi 2-3 perc ráfordítással elemzi a helyzetet. Ha kell, a kötés már csak egy unalmas rutin. Ekkor más terméket is célba vesz és azt is megtanulja. Viszont senki nem úszhatja meg a visszatesztelés aprólékos lépéseit és az állandó tanulást. Ha kitartó, akkor elérheti, hogy egyszer majd 5-10 millió Ft-tal teszi ugyanazt, mint kezdetben 20-30 ezerrel. Na, ekkor lesz ez valódi pénzkereset. De addig is “A cél, megszünte a dicső csatának, A cél halál, az élet küzdelem, S az ember célja e küzdés maga.”

  • Radulovic Attila 2017. november. 13. hétfő - 23:37

   Szia László! Szívemből szóltál. Az eltöltött idő és a tőke természetesen lehet több és nagyobb is, de egyébként szuper hozzászólás, köszönjük!

 3. Jázmin 2017. november. 14. kedd - 10:14 - Válasz

  Kedves Radu !
  A válaszod a levélre nekem is szólt. Nagyon ismered a kezdő térdelők aggályait, bizonytalanságait, elkeseredéseinek okait stb- stb..
  Alapvető ,legegyszerűbb problémáknál nincs kitől kérjen tanácsot vagy megerősítést az ember, hogy merjen hibázni is,.
  Köszönettel olvasom minden sorodat!!!! Jázmin

 4. Andras 2017. november. 14. kedd - 11:04 - Válasz

  Szia Radu!

  Röviden: én is szívtam a Renkoval,nem jött be ,màsnak ettöl függetlenül lehet jó,,én abbahagytam,kerestem màst,ennyi.

  A másik téma sajnos engem is érint,néha zavar,hogy egyszerüen nincs kivel beszélgetnem a témáról ,az ismeretségi körömben egy olyan ember volt aki forexezett,szokàsos eset,kis töke,kitartás hiánya,abbahagyta.
  Olyanokkal akik nem tözsdéznek ugye nem lehet szakami kérdésekröl beszélni.
  Jó lenne és bevallom hiányzik néha egy egy jó beszélgetés velem egyszinten lévö vagy több ismerettel rendelkezö emberekkel.

 5. Zoltán 2017. november. 15. szerda - 00:15 - Válasz

  Nagyon jól megfogalmazott válaszok mindkét részről.
  Köszönöm!

  Üdv.
  Zoli

 6. Viktor 2017. november. 15. szerda - 12:23 - Válasz

  A cikk és az útmutatás OK. Személyes nézetem a robotvásárlást illetően:
  1, a “kézi” kereskedés elsajátítása után kezdek a robotkereskedésről gondolkozni,
  2, és csakis az a robot jöhet számításba, amelyhez aprólékos használati útmutatás van csatolva és számomra egyértelmű a szükséges háttér-támogatás.
  Üdv! Viktor

 7. Károly 2017. november. 16. csütörtök - 19:52 - Válasz

  Radu Igazad van.

  Én is kezdő vagyok, vásároltam két robotot is, de sajna nem azt az eredményt hozták amit várt volna tőle az ember.

  És igen a beállítási infó az meg volt, de hogy milyen elven az sajnos nem. Én mégis tanultam belőle és egy stratégiát tesztelek, és az ötletet pont a robot adta.

  Amúgy meg, találtam egy ingyenes robotot és az működik.
  1 hete tesztelem, de az eddigi eredményeivel megvagyok elégedve.

Hagyj üzenetet

42 − = 40

Adhatok Neked még több ingyenes tartalmat?

Értesítelek hetente megjelenő új tartalmaimról.

Hozzájárulok, hogy az adatvédelmi nyilatkozat szerint biztonságosan kezeld megadott adataimat, valamint hasznos anyagokat és egyedi ajánlatokat küldj nekem termékeiddel, szolgáltatásaiddal kapcsolatban e-mailben