Hogyan lehet beállítani az e-mail küldést MetaTrader4-ben?

E-mail küldés beállítása

A robotok és indikátorok képesek e-mailt küldeni abban az esetben, ha az ehhez szükséges levélküldési beállítások helyesen vannak megadva az MT4 terminálodon belül.

Amennyiben Gmailes e-mail címed van

Nyisd meg a MetaTrader4-en belül az Eszközök > Beállítások menüpontot, majd azon belül válaszd az E-mail fület!

Jelöld be az Engedélyezés jelölőnégyzetet, majd töltsd ki a mezőket az alábbiak szerint:

MT4 - E-mail küldése
Mező neve Jelentése Beállítás
SMTP szerver A levélküldő szerver címe smtp.gmail.com:465
SMTP felhasználónév Bejelentkezési név – azaz az e-mail címed, amivel levelet küldesz majd cimed@gmail.com
SMTP jelszó Jelszó – az e-mail címedhez tartozó jelszó **********
Feladó Az az e-mail címed, amivel a levelet küldöd cimed@gmail.com
Címzett Az az e-mail cím, ahová a levelet küldöd – lehet ugyanaz, mint a Feladó e-mail cím cimed@gmail.com

Lehetséges, hogy a google fiókodnál még be kell állítani azt is, hogy a kevésbé biztonságos alkalmazások (az MT4 is ilyen) is tudjanak levelet küldeni. A Gmailbe történő bejelentkezés után kattints ide, itt tudod majd ezt beállítani.

Teszt gomb megnyomásával tudod tesztelni a rendszert. Kapsz egy értelmetlen felugró üzenetet, hogy Az üzenet sikeresen besorolódottAzt, hogy ténylegesen sikerült-e az e-mail elküldése, a Napló fülön tudod megnézni. A két legvalószínűbb végeredmény:

Üzenet Jelentése
Mail: ‘Test message’ has been sent A teszt üzenetet sikeresen elküldte a rendszer
Mail: ‘login to smtp.gmail.com:465 failed’ Nem sikerült bejelentkezni a levélküldéshez

Amennyiben nem Gmailes e-mail címed van

A fenti módszer bármilyen e-mail címmel működik – a Gmailt azért vettem csak külön, mert a legtöbb embernek ez van. Az internetszolgáltatód e-mail fiókja is megfelelő lehet, de használhatsz bármilyen más szolgáltatót vagy ingyenes levelezőszolgáltatást is. Fontos, hogy a Gmail levélküldő szerverét kizárólag e-mail címmel és jelszóval tudod használni, míg más – jellemzően rosszul konfigurált – levélküldő szerverek esetében azonosítás nélkül is működhetnek.

Tudnivalók, egyebek

  • A felhasználónevedet körültekintően add meg! Gmailes e-mail cím esetében ez a teljes e-mail cím, nem csak a @gmail.com előtti rész!

  • Nem javaslom, hogy a napi szinten használt fiókodat és annak jelszavát használd itt. Legyen egy különálló fiókod, hogy ha annak a jelszava valahogyan ki is szivárog, ne okozzon Neked kárt.

  • Saját levélküldő szervert is alkalmazhatsz – ebben az esetben arra figyelj, hogy kizárólag Te érd el azt, és kívülről – vagyis az Internet irányából – más ne tudja azt használni.

  • Amennyiben jobban bízol az általam működtetett szolgáltatásban, nyugodtan keress meg!

Kíváncsi vagy ehhez hasonló, hasznos bejegyzéseimre?

Ha érdekelnek az ehhez hasonló témákkal foglalkozó bejegyzések, akkor add meg keresztneved és e-mail címed, hogy elküldhessem Neked!

Írta: |2018-07-03T19:31:43+00:002017. október 29., vasárnap|Gyakran Ismételt Kérdések, MetaTrader4|0 hozzászólás

A szerzőről:

Radulovic Attila vagyok, a radu.hu tulajdonosa és szerkesztője. Remélem, hasznosnak találod az oldalamon található anyagokat! Célom, hogy hatékony segítséget nyújtsak Neked a kereskedéssel és az automatizálással kapcsolatban. Érdekel a véleményed, kérlek írd meg kommentben!

Hagyj üzenetet

Adhatok Neked még több ingyenes tartalmat?

Értesítelek hetente megjelenő új tartalmaimról.

Hozzájárulok, hogy az adatvédelmi nyilatkozat szerint biztonságosan kezeld megadott adataimat, valamint hasznos anyagokat és egyedi ajánlatokat küldj nekem termékeiddel, szolgáltatásaiddal kapcsolatban e-mailben