Komolyabb változások várhatóak az MT4 és MT5 platform kapcsán

Komoly változások a MT4 / MT5 kapcsán

A MetaQuotes bejelentése alapján igazán komoly döntésekre szánta el magát a MT4/MT5 gyártója. Az új irányvonal – szerintem – mindenki számára rendkívül pozitív dolgokat fog hozni. Összegyűjtöttem, hogy melyek ezek.

Az alábbiakat a MetaQuotes fórumának egyik moderátora közölte – lefordítva, néhol kiegészítve teszem közzé.

[Mi, a fejlesztők] hatalmas mennyiségű munkával készülünk a következő MetaTrader 4 frissítésre.

Néhány a nagyobb változások közül:

 1. Az MQL4 nyelv és a MetaEditor 4 bizonyos részeinek komplett cseréje az MQL5-ös közösen használható komponensekre.Ahelyett, hogy az MQL4->MQL5 kompatibilitáson dolgoznánk, pont az ellenkező irányba megyünk. Az MQL5 funkciók lehető legteljesebb átvehető skáláját hozzuk el az MQL4-be úgy, hogy közben az MQL4 meglévő funkciói nem sérülnek. Más szavakkal mondva: az MQL5 hatékony funkciói – beleértve az OOP-t és a natív kódfordítást – elérhetővé válnak az MQL4-ben is.Ennek érdekében létrehoztunk egy egységesített programfordítót, amely automatikusan támogatja mind az MQL4, mind az MQL5 programnyelvet. Továbbá a MetaEditor egy közös szerkesztőfelületté válik mindkét platform számára – így lehetővé válik az összes korábbi és jövőbeli MQL4/MQL5 program fordítása egy helyen belül.
 2. Az MQL5 Storage szolgáltatása elérhetővé válik az MQL4 IDE (integrált fejlesztőkörnyezet) berkein belül is.Egyszerűbb lesz a forráskód verziók kezelése, a fájlok szinkronizálása és a csapatmunka is.
 3. Az MQL4 kódvédelem jelentősen növelve lesz.Az új EX4/EX5 fájlok komolyabb és teljesebb védelmet biztosítanak majd a visszafejtés ellen..
 4. A piaci programok elérhetővé válnak a MetaTrader 4-benAz új fordító támogatja az erőforrások és klasszikus védelmeket, így minden felhasználó képes a saját számítógépén teljes körű alkalmazásokat fejleszteni és eladni. Nem kell majd aggódni a piacon keresztül eladott EX4/EX5 fájlok védelme miatt – csak egy titkos kulcs által aláírt natív kódot fognak tartalmazni a jelenlegi bájtkód helyett.
  Ez a megoldás elősegíti a meglévő programok színességét és védi az eladókat.
 5. A Metatrader 4 alkalmazások piaca augusztus közepén megnyílik az MQL5.közösség számára.A fejlesztők már most elkészíthetik alkalmazásaikat és regisztrálhatják magukat eladóként. A béta verzió kiadása heteken belül megtörténik.
 6. További hatalmas terveink vannak, de egyelőre azokat felfüggesztett státuszban tartjuk.

A fórumtémában egy pár kiegészítő információ is napvilágot látott az orosz nyelvű részből:

 • A Metatrader 4-ben új grafikai elemek lesznek, ezáltal összetett kontrollerek is készíthetőek majd
 • az MQL5 Cloud Network és OpenCL továbbra sem lesz elérhető MT4 alatt
 • Hosszú bétateszt-periódust szeretnénk a legtöbb hiba elkapása végett.
 • Az EX4/EX5 függvénykönyvtárak egy-az-egyben ugyanazok lesznek, így pár speciális funkciótól eltekintve kompatibilisek lesznek egymással.
 • A meglévő MQL4 programok mindenféle módosítás nélkül használhatóak lesznek, de új leírást, ikont, stb. érdemes lesz majd hozzájuk biztosítani [a Piac szolgáltatás miatt].
 • A pozíciók kezelése továbbra is platformfüggő marad, vagyis az MQL4-es programok esetén megmarad a több pozíció kezelhetőségének lehetősége, amennyiben azt a bróker továbbra is támogatja majd.

A fentiek fényében lassan kijelenthető, hogy a Metatrader4 platformnak bőven van még létjogosultsága, és ezt a MetaQuotes is belátta.

Írta: |2017-08-20T17:21:37+00:002013. augusztus 1., csütörtök|MetaTrader4, MQL4|1 hozzászólás

A szerzőről:

Radulovic Attila vagyok, a radu.hu tulajdonosa és szerkesztője. Remélem, hasznosnak találod az oldalamon található anyagokat! Célom, hogy hatékony segítséget nyújtsak Neked a kereskedéssel és az automatizálással kapcsolatban. Érdekel a véleményed, kérlek írd meg kommentben!

Egy hozzászólás

 1. […] béta. Ahogyan arról én is hírt adtam tavaly augusztus környékén, az MT4 platformban jelentős változásokat eszközöl a gyártó […]

Hagyj üzenetet

Adhatok Neked még több ingyenes tartalmat?

Értesítelek hetente megjelenő új tartalmaimról.

Hozzájárulok, hogy az adatvédelmi nyilatkozat szerint biztonságosan kezeld megadott adataimat, valamint hasznos anyagokat és egyedi ajánlatokat küldj nekem termékeiddel, szolgáltatásaiddal kapcsolatban e-mailben