Bizonyos fájlokat (expert, indikátor, sablon, stb.) nem találok fájlszinten, míg a Metatraderben használni tudom őket. Mitől van ez?

Nem találok bizonyos fájlokat, MetaTrader4-ben mégis használhatóak. Miért?

Néha előfordulhat, hogy egy-egy expertet, indikátort, szkriptet, set fájlt vagy sablont egyszerűen nem találunk a neki megfelelő könyvtárban, pedig a MT4-ben történő munka során a helyükön vannak.

Felhívom figyelmed, hogy az ebben a cikkben leírtak 2014 után már idejétmúltak. Ez azt jelenti, hogy Rád mindenképpen a “Információk Metatrader 600-as build vagy azutáni verziókhoz” bekezdés vonatkozik.

Információk Metatrader 600-as build vagy azutáni verziókhoz

A 2014. év eleje óta kiadott MT4 build verziók esetén a Rendszermappa fogalmával szükséges megismerkedned. Erről bővebben ide kattintva olvashatsz.

Információk Metatrader 600-as build előtti verziókhoz

A jelenség oka nem hallucináció, hanem a Windows operációs rendszer Felhasználói fiókok felügyelete elnevezésű szolgáltatása. Az érintett rendszerek: Windows Server 2008, Windows Vista, Windows 7 és Windows 8, valamint az ennél újabb Windows változatok.

Idézet a Microsoft honlapjáról:

A Felhasználói fiókok felügyelete elősegíti a számítógép védelmét a támadókkal és a kártékony szoftverekkel szemben. Minden alkalommal, amikor egy program nagyobb módosítást kísérel meg végrehajtani a számítógépén, a Felhasználói fiókok felügyelete értesítést jelenít meg erről, és a felhasználó beleegyezését kéri.

A működés során a Windows az olyan alkalmazásoknak, amelyeknek nincs közvetlen írásjoga abba a könyvtárba ahova telepítettük, (például régebbi – 32 bites – alkalmazások számára) egy elkülönített burkot hoz létre fájlszinten, amelyet a működés során összevon a “mezei” fájlokkal, így egyszerre láthatóak az alkalmazásban. Ha azonban a mappákban keressük fájljainkat, addig nem válnak láthatóvá míg Intézőben a felső menüsor alatt elhelyezkedő “Compatibility Files” (Kompatibilitási fájlok) gombra nem kattintunk. (Ez csakis az Intézőben érhető el, a népszerű Total Commanderben például nincs erre mód).

A gombra történő kattintáskor előjönnek az elveszettnek hitt fájlok, melyek amúgy a C:\Users\{felhasználónév}\AppData\Local\VirtualStore\ könyvtárban vannak.

Az egész fenti problémát a legegyszerűbben úgy lehet elkerülni, hogy régebbi programokat (az MT4 is ilyen!) nem telepítünk a Program Files vagy Program Files (x86) könyvtárakba. A termináloknak példáult létrehozhatunk egy C:\Terminálok\ könyvtárat, amelyen belül már minden fájlt a helyén fogunk találni a későbbiekben is, lévén hogy a felhasználói fiókok felügyelete szolgáltatás csak a fenti két könyvtár kapcsán működik automatikusan.

Jó megoldás lehet továbbá a Felhasználói fiókok felügyeletének teljes kikapcsolása is: az ehhez szükséges lépések megtekinthetőek itt.

Kapcsolódó probléma: Mi a teendő, ha a Metatrader “elfelejti” a beállításokat?

Írta: |2017-08-19T21:02:29+00:002013. január 1., kedd|Gyakran Ismételt Kérdések, MetaTrader4| Bizonyos fájlokat (expert, indikátor, sablon, stb.) nem találok fájlszinten, míg a Metatraderben használni tudom őket. Mitől van ez? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A szerzőről:

Radulovic Attila vagyok, a radu.hu tulajdonosa és szerkesztője. Remélem, hasznosnak találod az oldalamon található anyagokat! Célom, hogy hatékony segítséget nyújtsak Neked a kereskedéssel és az automatizálással kapcsolatban. Érdekel a véleményed, kérlek írd meg kommentben!

Adhatok Neked még több ingyenes tartalmat?

Értesítelek hetente megjelenő új tartalmaimról.

Hozzájárulok, hogy az adatvédelmi nyilatkozat szerint biztonságosan kezeld megadott adataimat, valamint hasznos anyagokat és egyedi ajánlatokat küldj nekem termékeiddel, szolgáltatásaiddal kapcsolatban e-mailben