Nem tudok megadni a pozíciónak TP vagy SL értéket nyitásnál. Mi ennek az oka?

Miért nem tudok SL/TP szintet adni a pozícióimnak nyitáskor?

A legtöbb bróker a bankközi piaci ajánlatokat veszi alapul az árhoz, azonban ezekből kisebb-nagyobb módosításokkal saját árat képez, így képes manipulálni a piacot. Vagyis: lehetséges, hogy a megnyitott BUY/SELL pozíciód mögött nem egy másik kereskedő fél, hanem maga a bróker áll.

A nyitás pillanatában ezért szinte bármilyen TP vagy SL értéket elfogad a stop szintes szabály betartásával.

Ezzel ellentétben ha a bróker, amin kereskedsz úgynevezett ECN bróker – ő valóban “kiviszi” a piacra a kötéseidet, ezért egy (akkor még) fiktív pozícióhoz nem fogad el (és nem is kér be) TP és SL értékeket. Amint megszületik a pozíció, a TP és SL értékek megadhatóvá válnak. (A valóban szót azért írtam dőlt betűvel, mert attól még, hogy valamelyik cég azt állítja magáról, hogy ECN, az még nem biztos, hogy igaz is.)

Ezzel a jelenséggel a legegyszerűbben akkor szembesülünk, amikor a kereskedési terminál megbízás paneljén a TP és SL paraméterek beállítási lehetősége inaktív.

Egy robot tervezésénél azt is figyelembe kell venni, hogy ECN és nem ECN platformokon is képes legyen működni. A megoldás a fent leírtaknak megfelelő a programon belül is: először pozíciót nyitunk, majd a pozíció megszületése után azonnal frissítjük a TP és SL értékeket.

Írta: |2017-08-19T19:57:07+00:002011. augusztus 1., hétfő|Gyakran Ismételt Kérdések, Kereskedés| Nem tudok megadni a pozíciónak TP vagy SL értéket nyitásnál. Mi ennek az oka? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A szerzőről:

Radulovic Attila vagyok, a radu.hu tulajdonosa és szerkesztője. Remélem, hasznosnak találod az oldalamon található anyagokat! Célom, hogy hatékony segítséget nyújtsak Neked a kereskedéssel és az automatizálással kapcsolatban. Érdekel a véleményed, kérlek írd meg kommentben!

Adhatok Neked még több ingyenes tartalmat?

Értesítelek hetente megjelenő új tartalmaimról.

Hozzájárulok, hogy az adatvédelmi nyilatkozat szerint biztonságosan kezeld megadott adataimat, valamint hasznos anyagokat és egyedi ajánlatokat küldj nekem termékeiddel, szolgáltatásaiddal kapcsolatban e-mailben