Sávrajzoló RSI indikátor

Letölthető sávrajzoló RSI indikátor

Ebben a bejegyzésben szeretnék Neked bemutatni egy RSI indikátort, amellyel képes leszel sávokat rajzolni és szinteket vizualizálni, akár különböző színekkel és vonalvastagságokkal – a gyári RSI indikátorral ez nem kivitelezhető.

Egy ügyfelem nemrég azzal a kéréssel keresett meg, hogy készítsek neki egy olyan RSI indikátort, amely egyben arra is képes, hogy a számára fontos sávokat különböző színekkel jelölni tudja. Árajánlat készítése helyett azonban felajánlottam neki, hogy ingyenesen elkészítem a programot – azzal a kiegészítéssel, hogy azt a blogomon is megosztom az olvasókkal. Így egy helyett több kereskedőnek tudok segíteni. Most bemutatom Neked a szoftvert, hogy Te is használni tudd.

Az indikátor célja

A program célja tehát az, hogy az RSI indikátor értékeinek megjelenítésén túlmenően sávokat, illetve szinteket tudjon megjeleníteni az általad megadott színekkel.

Az RSI értékeket a program a gyári RSI indikátor alapján számolja, tehát ezzel kapcsolatban nem lesz semmilyen eltérés. Azokat a szokásos szinteket, amelyeket minden indikátornál meg lehet adni, ebben is állítani tudod majd.

A rajzolt sávok és szintek alkalmazása komoly vizuális segítség lehet, hiszen azok megkönnyíthetik az elemzést és a számodra fontos értékek megtalálását.

Az indikátor – például – a következő megjelenítésekre képes:

Letölthető sávrajzoló RSI indikátor
Letölthető sávrajzoló RSI indikátor

Az indikátor paraméterei

Paraméter elnevezése Paraméter célja, jelentése
RSI periódus Az RSI indikátor periódusa
Skála címkék megjelenítése?
  • Igen – a sávok és szintek értékei megjelennek a skála jobb oldalán
  • Nem – a sávok és szintek értékei nem jelennek meg a skála jobb oldalán
Sáv n intervalluma A(z) n. sáv vagy vonal intervalluma. Bővebben a következő bekezdésben írok majd róla. Értékadási lehetőségek példái:

  • 50
  • 50-
  • -50
  • 50-60
Sáv n színe A(z) n. sáv vagy vonal színe.
Határoló vonalak vastagsága A megjelenített vonalak vastagsága. A sávokra ez a paraméter nincs ráhatással.
Határoló vonalak stílusa A megjelenített vonalak vonalstílusa. A sávokra ez a paraméter nincs ráhatással.

Az intervallumok

Az indikátorban a sávokat és a vonalakat 4 különböző módon lehet megadni. A fejlesztés során a cél az volt, hogy minél könnyen definiálható legyenek az egyes sávok, vonalak. 10 különböző intervallumot adhatsz meg, ezek közül bármennyi lehet sáv, és bármennyi lehet vonal.

Amennyiben egy intervallum színe None (azaz nincs színe), akkor az az intervallum nem kerül megjelenítésre.

Az indikátor alapbeállításaiban az összes lehetőségre találsz majd példát. Ha kíváncsi vagy az egyes megadások közötti különbségre, egy kivételével rakd az összes intervallumot None színre, így egyszerűen tudod majd tesztelni a programot.

Az indikátor telepítése

A program telepítése egyszerű: a rendszermappa MQL4\Indicators\ mappájába kell bemásolnod a programot, majd frissíteni a Navigátorban az indikátorok listáját. Ha nem csináltál még ilyet, vagy szükséged van ezzel kapcsolatos útmutatásra, kattints ide!

Az indikátor beszerzése

Az indikátor letöltési linkjét e-mailben osztom meg Veled. Ha úgy döntesz, egyúttal feliratkozhatsz a listámra is – ez azért lesz számodra hasznos, mert további tartalmakat és olvasnivalót fogok Neked küldeni hétről hétre.

Ha az indikátor letöltése mellett döntesz, akkor hozzájárulsz ahhoz, hogy e-mailt küldjek Neked a program letöltési linkjével, illetve ahhoz, hogy a programmal kapcsolatban később megkérdezzem véleményedet.

Jó munkát kívánok az indikátorhoz, és kellemes olvasást további anyagaimhoz!

Írta: | 2017-09-26T13:21:07+00:00 2017. szeptember 25., hétfő|Indikátorok, MetaTrader4|0 hozzászólás

A szerzőről:

Radulovic Attila vagyok, a radu.hu tulajdonosa és szerkesztője. Remélem, hasznosnak találod az oldalamon található anyagokat! Célom, hogy hatékony segítséget nyújtsak Neked a kereskedéssel és az automatizálással kapcsolatban. Érdekel a véleményed, kérlek írd meg kommentben!

Hagyj üzenetet

Adhatok Neked még több ingyenes tartalmat?

Értesítelek hetente megjelenő új tartalmaimról.