Ahogyan azt korábban már itt a blogon is olvashattátok, 2013. augusztus 1-től megszűnik az 500-as buildnél régebbi MT4 terminálok támogatása. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a robotok és a kézi kereskedés sem fog működni addig az érintett terminálokon, ameddig nem történik meg a kötelező frissítés. Sőt, néhol a számlára való bejelentkezés is gondot okozhat, vagy még rosszabb: minden jónak néz ki, csak a robotok nem tudnak dolgozni a háttérben. Amennyiben egy vagy több kötés, zárás nem következik be a korábban várt (és addig jól teljesülő) szituációkban, erősen javaslom a terminál verziószámának felülvizsgálatát.

Olvass tovább, amennyiben szükséged van pár alapvető infóra az ellenőrzéssel-frissítéssel kapcsolatban!

Hogyan tudom megnézni a terminál ún. build verziószámát?

Részletesen leírtam ebben a bejegyzésben.

482 vagy újabb terminálok frissítése

A frissítés a 482-es változattól kezdve automatikusan megtörténik, csak újra kell indítani a terminált. Az újraindítás végzi el a frissítést a korábban letöltött fájlok segítségével, azaz az indítás után a program azonnal kilép, majd újraindul. Ez normális, nem kell megijedni.

482 előtti terminálok frissítése

Ebben az esetben lényegesen nehezebb helyzetbe kerülhetünk, mert tapasztalatom szerint az automatikus LiveUpdate funkció sem működik. Itt csak a terminál újratelepítése segít! Javaslom a külön könyvtárba telepítést, majd az expertek, indikátorok, stb. fájlok és könyvtárak átmásolását az új terminálba.

500 vagy annál újabb terminálok frissítése

Ebben az esetben nem kell tenned semmit – maximum gyakrabban indítsd újra a terminálodat, hogy a folyamatosan érkező frissítésekről ne maradj le!

Amennyiben valaki problémába ütközik, az akár itt a fórumban is kérhet segítséget.