A Beállítások panelt az Eszközök -> Beállítások vagy Control-O billentyűkombináció segítségével hívhatjuk elő. Az expertekre és szkriptekre vonatkozó fontos beállítások egy része itt érhető el. Nézzük, melyik opció mit jelent!

A Beállítások panel egy tipikus beállítása

Automata kereskedés engedélyezése

Ez az opció gyakorlatilag azonos a főkapcsolóval, amit a felső menüsorban találunk meg AutoTrading néven. A robotok kereskedési jogának globális ki- és bekapcsolására szolgál a terminálon belül.

Kereskedés tiltása, ha a számla megváltozott

Amennyiben számlát váltunk, az AutoTrading főkapcsoló (és ezáltal az összes futó robot) kereskedési joga letiltásra kerül, így az új számlán csak a mi jóváhagyásunkkal kereskedhetnek (újra) robotok. Ha ez az opció nincs kipipálva, akkor a számlaváltás nem okozza a robotok kereskedési jogának megszűnését. Az opció kikapcsolása nem javasolt!

Kereskedés tiltása, ha a profil megváltozott

Amennyiben profilt váltunk, az AutoTrading főkapcsoló (és ezáltal az összes futó robot) kereskedési joga letiltásra kerül. A profilváltás után magunk dönthetünk arról, hogy bekapcsoljuk-e újra a főkapcsolót. Ha ez az opció nincs kipipálva, akkor a profilváltás nem okozza a robotok kereskedési jogának megszűnését.

Kereskedés tiltása, ha a chart instrentuma vagy idősíkja megváltozott

Ez a funkció ritkán lehet hasznos. Amennyiben a chartra helyezett robot alatt kicseréljük az instrumentumot, vagy idősíkot váltunk, az AutoTrading főkapcsoló (és ezáltal az összes futó robot) kereskedési joga letiltásra kerül. A profilváltás után magunk dönthetünk arról, hogy bekapcsoljuk-e újra a főkapcsolót. Ha ez az opció nincs kipipálva, akkor a profilváltás nem okozza a robotok kereskedési jogának megszűnését.

DLL import engedélyezése

Engedélyezhetjük a Dynamic Link Library (DLL) fájlok használatát. Ezek olyan kiegészítéseket rejthetnek magukban, amelyek a működést segítik elő. Leggyakrabban akkor használják őket a programozók, ha olyan problémával szembesülnek amelyet nem lehet – vagy nem célszerű – a Metatrader beépített programnyelvi megoldásaival megoldani.

WebRequest (webes kérés) engedélyezése az alábbi URL-ek számára

A lehetőség megadása vagy elvétele arra vonatkozólag, hogy egy adott robotnak van-e jogosultsága egy (vagy több) adott külső webcímet meghívni. Például ha egy olyan robotot szeretnél használni, amely egy kereskedési oldalról óránként letölti a pénzügyi bejelentések dátumait, akkor – amennyiben a robot a MetaTrader4 WebRequest elnevezésű beépített megoldását használja – csak abban az esetben fog tudni kapcsolódni az érintett weboldalhoz, ha annak címét Te korábban engedélyezed ezen a panelen. Ne aggódj: ha ez szükséges, akkor a programmal kapcsolatban felhívják majd erre a figyelmed. Érdemes a webcím melletti mezőben emlékeztető szöveget hagyni magunknak, hogy az adott webcím bejegyzése miért van benne a listában.

Megjegyzés: a globális beállítások során elvégzett változtatások nincsenek hatással az éppen futó expertek beállításaira!