Új TickStory Lite verzió: 1.7.4!

Tickstory frissítés

Új TickStory Lite verzió érhető el, mely támogatja a 950-es MT4 build verziót. A frissítést a már licenccel rendelkező felhasználók a korábban kapott letöltési linkjükön keresztül tölthetik le, ahogyan ezt korábbi bejegyzésemben részleteztem. Röviden a lényeg: az e-mailjeid között keress rá a fastspring szóra, mivel ezen a szolgáltatón keresztül vásároltad meg a TSL licencet. Így a letöltés is rajtuk keresztül fog megtörténni ugyanazon a linken keresztül, amit a vásárláskor kaptál.

A frissítést tartalmazó zip fájlt mindenképpen érdemes letölteni, mert a letöltési link csak 1 hétig él, ezután újra kérni kell a link aktiválását.

Fejlesztések

  • [artf302130] MT4 indító: a 940-es és 950-es build változatok támogatása (Megjegyzés: nincs támogatás az MT4 spread problémája kapcsán)

Fontos megjegyzés

A TSL e verziója csak olyan stratégiákkal tesztelhető, amelynek nem képezi elengedhetetlen részét a helyesen beállított spread. A probléma oka egy 920-as és 950-es MT4 build verziókban lévő hiba, amely nem engedi a spread helyes beállítását. A TSL fejlesztői jelenleg is dolgoznak egy olyan megoldáson, amely megkerüli ezt a problémát.

Azok a visszatesztelők, akik ragaszkodnak a 920-as, 940-es vagy 950-es MT4 változathoz, azok kénytelenek alkalmazkodni ahhoz, hogy a spread nem a stratégiai teszter panelén beállított és nem az FXT fájlban rögzített lesz, hanem a legutoljára a MT4 által backtesztben beállított és sikeresen kiírt érték. Ez utóbbi azt jelenti, hogy ha korábban a MT4 készített egy backteszt környezetet amiben 20 pont méretű volt a spread (automatikusan vagy kézi megadás miatt), akkor az összes jó minőségű adatos tesztben 20 lesz a spread annak ellenére, hogy mit állítottunk be korábban bármilyen más módszerrel.

Egyelőre tehát érdemes visszaállni a 910-es MT4 változatra azoknak, akik Tickstory Lite segítségével végeznek visszateszteket. A probléma nem érinti a TDS (Tick Data Suite) felhasználókat.

Egy radu-féle megoldás

A fejlesztőkkel való beszélgetés közben a következő megoldás jutott eszembe, amely egyfajta problémamegkerülés inkább:

  1. Indítsd el a Metatrader4-et szokás szerint a Tickstory Lite segítségével
  2. Változtasd meg a spreadet a kívánt spreadre a stratégiai teszter szerkeszthető mezőjében
  3. Válts át Kontroll pontos tesztelésre (ilyet a jó minőségű adatokkal történő visszatesztelés során soha nem kell és nem szabad csinálni; most is kizárólag a spreades probléma miatt szükséges!)
  4. Nyomd meg az Indítás gombot, és várd meg amíg a MT4 által legenerált teszt elindul (vizuális módban is lehetsz, hogy könnyebben látható legyen – a választott expert irreleváns)
  5. A teszt elindulása után azonnal állítsd le a Leállítás gombra történő kattintással! A teszt elindulása a lényeg, nem a teljes lefutás.
  6. Állítsd vissza a tesztelési módszert Minden tickre, és használd a korábban generált adataidat a szokásos módon – a spread immáron annyi lesz, mint amennyit az előbbi lépések segítségével beállítottál!

A megoldást átküldtem a fejlesztőknek is, meglátjuk hogy másnál is működő megoldásról van-e szó.

Frissítve 00:05-kor: a fejlesztők válaszoltak, úgy tűnik hogy az általam javasolt megoldás működőképes.

Jó visszatesztelést kívánok!

Írta: |2017-08-21T11:13:26+00:002016. február 3., szerda|Jó minőségű adatok|0 hozzászólás

A szerzőről:

Radulovic Attila vagyok, a radu.hu tulajdonosa és szerkesztője. Remélem, hasznosnak találod az oldalamon található anyagokat! Célom, hogy hatékony segítséget nyújtsak Neked a kereskedéssel és az automatizálással kapcsolatban. Érdekel a véleményed, kérlek írd meg kommentben!

Hagyj üzenetet

89 + = 94

Adhatok Neked még több ingyenes tartalmat?

Értesítelek hetente megjelenő új tartalmaimról.

Hozzájárulok, hogy az adatvédelmi nyilatkozat szerint biztonságosan kezeld megadott adataimat, valamint hasznos anyagokat és egyedi ajánlatokat küldj nekem termékeiddel, szolgáltatásaiddal kapcsolatban e-mailben