Hogyan lehet frissíteni béta MT4 verzióra?

Sokakban felmerülhet az az igény, hogy szeretnék MT4 terminálprogramjukat egy újabb kiadásra frissíteni akkor is, amikor az újabb kiadás még kizárólag csak tesztelésre van kiadva.

A szoftverek ún. béta változatainak tesztelését általában egy zárt közösség végzi el, a MetaQuotes azonban ezt a fajta tesztelési lehetőséget megnyitotta a hétköznapi felhasználók előtt is. A tesztelési lehetőségnek több előnye és hátránya is van.

Előny

Amennyiben a legutóbbi hivatalos frissítésben számunkra nagyon kellemetlen hiba fordul elő, és a következő hivatalos kiadás csak 1-1,5 hónap múlva várható, kifejezetten kényelmes lehet, hogy a béta verzió már tartalmazza a szóban forgó hiba javítását.

Hátrány

Újabb hibák keletkezhetnek a béta változatban, amely a mindennapi robotfuttatásunkat, kereskedésünket hátráltathatja vagy akár súlyos hibával tönkre is teheti. Ezeket a hibákat lehet, hogy meg sem tapasztalnánk, azonban a “házi” frissítési döntés miatt mégis találkozni fogunk velük.

Hogyan próbálhatjuk ki a béta kiadásokat?

A publikus MetaQuotes-demo szerver a demo.metaquotes.net:443 -as címen érhető el. Ez egy olyan kereskedési szerver, mint amilyen a brókercégünknél van,  csak ez kizárólag tesztelési célokat szolgál. Ettől függetlenül ugyanúgy lehet rajta demó számlát létrehozni és kereskedni, mint egy egyszerű brókercégnél, azonban itt a szerver tulajdonosa és üzemeltetője nem egy brókercég, hanem a MT4 terminálprogram szoftverkiadó cége, a MetaQuotes.

Egyszerűen kapcsolódj a demo.metaquotes.net:443 szerverhez az MT4 frissítése érdekében!

A MetaQuotes teszt terminálját innen töltheted le, de használhatod meglévő terminálodat is.

A legújabb terminálok esetén a számlanyitásnál további kereskedési szervereket is hozzá lehet adni. Az alábbi kép segítségével add hozzá a demo.metaquotes.net:443 címet a zöld pluszjelre kattintva! Ezután válaszd ki az új sort, és fejezd be a demó számla regisztrációját!

Kereskedési szerver hozzáadása

Kereskedési szerver hozzáadása

Amennyiben régebbi terminálról van szó, lehet, nem tudsz kereskedési szervert hozzáadni. Ilyen esetben amikor a telepítés után elindul az MT4, lehet hogy nem a MetaQuotes szervere lesz megadva ott, hanem egy létező brókercégé. Ebben az esetben ne regisztráljunk, hanem a bejelentkező képernyőn adjuk meg a szerverhez a demo.metaquotes.net:443 címet, majd akár üres felhasználónév-jelszó párossal nyomjunk rá a bejelentkezésre! Ezek után a számlaregisztrációs panelen már meg fog jelenni a metaquotes demo szerverének címe is. Válasszuk ki, majd lépjünk tovább.

Bejelentkezés

Bejelentkezés

Számlanyitás

Számlanyitás

Helyi MT4 terminálok automatikus frissülése

Nem árt tudni, hogy a gépen lévő MT4 terminálok egy-egy újraindítást követően jellemzően lefrissülnek akkor is, ha az adott kereskedési szerver egyébként ezt még igényelni.

Vagyis: ha van a gépeden 10 terminál, és te játszottál a 11., újonnan feltelepített béta terminállal, a másik 10 terminál következő újraindításánál az összes le fog frissülni a 11.  (a legfrissebb) terminál kiadására. Ezt megakadályozni a következő mappa törlésével lehet:

C:\Felhasználók\{Bejelentkezett felhasználó}\AppData\Roaming\MetaQuotes\WebInstall

A könyvtárat a LiveUpdate rendszer a legközelebbi frissülésnél újra létre fogja hozni, így jobb rá odafigyelni, ha el szeretnéd kerülni az összes terminálprogram automatikus frissülését.