A set (ejtsd: szet) fájl egy robot vagy indikátor paramétereinek és azok értékeinek fájlba mentett listája.

A robotok a chartra helyezéskor a gyárilag beléjük kódolt értékekkel ajánlják fel a paramétereiket. Sokszor jól jöhet, hogy egy robot temérdek paraméterét nem mindig kézzel állítjuk be újra és újra, hanem egy kattintással egy korábban mentett beállításlistát töltünk be.

A kimentés során egy kisméretű, .set kiterjesztésű fájlt kapunk, amelyet a visszatöltésnél ugyanilyen egyszerűséggel tölthetünk be.

Bemenő adatok panel

Bemenő adatok panel

A Betöltés és Mentés gombok használhatóak a paraméterlista kimentéséhez és visszaolvasásához.

A kimentett paramétereket a valós idejű és backteszt futtatások során is felhasználhatjuk.

A backteszt beállítási panel egy kissé eltér a valós idejű futtatás paneljától, az első jelölőnégyzetes, valamint az utolsó három oszlop (Start, Lépés, Stop) az optimalizációhoz kapcsolódik, így azok értékei lényegtelenek az egyszeri backtesztek futtatása során.

Backteszt beállítási panel

Backteszt beállítási panel

Amennyiben egy paraméter neve megváltozik a robotban, a korábban mentett set fájlban lévő érték már nem kapcsolódik hozzá egyértelműen, ezért betöltés során az adott paraméter és értéke átugrásra kerül.

Ha tehát valaki azt kéri tőlünk, hogy: „Küldd át a set fájlt!”, akkor arra gondol, hogy a robot vagy indikátor érintett beállításait a beállító panel Mentés gombjára kattintva egy set fájlba mentsük ki, és azt küldjük el neki e-mailen, vagy bármilyen más csatornán keresztül.