Hogyan lehet kirajzoltatni a lezárt pozíciók nyilait és vonalait?

Hogyan lehet kirajzoltatni a lezárult pozíciók nyilait?

Gyakran szükségünk lehet arra a vizuális támogatásra, amelyet a Metatrader ad a pozíciók nyitási és zárási pontjainak megjelenítésekor. A nyitó- és záró időpontoknál előbukkanó nyíl, valamint a két pontot összekötő szaggatott vonal komoly segítség lehet az áttekinthetőség kapcsán.

Ezeket a nyilakat és vonalakat azonban a Metatrader alapból csak backteszt esetén rajzolja ki. Expert advisor segítségével természetesen bármikor megoldhatóak a fentiek, de a kérdés most arra vonatkozik, megoldható-e a feladat már lezárt pozíciók kapcsán, pusztán Metatrader segítségével, mindenféle kiegészítő nélkül.

A válasz: igen! A következő lépéseket kell tennünk:

  1. nyissunk egy olyan chartot, amelynek a pozíciói kapcsán kíváncsiak vagyunk a nyíl és vonal objektumokra
  2. nyissuk meg a számlatörténetet, és a SHIFT billentyű lenyomásával egy időben egy lezárt pozíciót – melynek instrumentuma megegyezik chartéval – fogd és vidd módszerrel  húzzunk a chartra

Ekkor megjelenik az összes, adott magic számú pozíció nyila és vonala. Amennyiben csak egy pozíció kapcsán akarjuk a fentieket elkövetni, hagyjuk ki a mókából a SHIFT billentyűt.

A módszer a kézileg nyitott pozíciókon kívül az expert advisor által nyitott, magic számmal rendelkező pozíció esetén is működik – ekkor természetesen csak az adott magic számú pozíciók objektumait rajzolja be a Metatrader.

Írta: |2017-08-19T21:40:23+00:002013. május 27., hétfő|Gyakran Ismételt Kérdések, MetaTrader4| Hogyan lehet kirajzoltatni a lezárt pozíciók nyilait és vonalait? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A szerzőről:

Radulovic Attila vagyok, a radu.hu tulajdonosa és szerkesztője. Remélem, hasznosnak találod az oldalamon található anyagokat! Célom, hogy hatékony segítséget nyújtsak Neked a kereskedéssel és az automatizálással kapcsolatban. Érdekel a véleményed, kérlek írd meg kommentben!

Adhatok Neked még több ingyenes tartalmat?

Értesítelek hetente megjelenő új tartalmaimról.

Hozzájárulok, hogy az adatvédelmi nyilatkozat szerint biztonságosan kezeld megadott adataimat, valamint hasznos anyagokat és egyedi ajánlatokat küldj nekem termékeiddel, szolgáltatásaiddal kapcsolatban e-mailben