Mikor kell újraindítani a Metatrader terminált expert frissítése esetén?

Mikor kell újraindítani a MT4 terminált eszköz frissítése esetén?

Ha a MetaTrader4 terminálban már létezik egy expert (vagy indikátor) és azt ki szeretnéd cserélni egy újabb verzióra, akkor felmerülhet benned a kérdés, hogy szükséges-e újraindítani a MetaTrader4-et.

Felhasználóknak

Amennyiben az ember új expertet/szkriptet/indikátort másol be a terminál experts könyvtárán belülre, akkor a régebbi MetaTrader4 változatokban mindenképpen szükséges volt az újraindítás. Az újabb változatokban már ehelyett használhatjuk a Navigátor panel frissítés funkcióját, melyről ide kattintva olvashatsz részletesen.

Amennyiben azonban meglévő expertet frissítünk – azaz felülírjuk a már meglévő ex4 fájlt – nem szükséges újraindítani a terminált. Arra azonban mindenképp figyeljünk, hogy a frissítés előtt az összes chartról távolítsuk el az adott segédeszközt!

Ha nem szeretnéd az összes chartról eltávolítani a robotot vagy indikátort, akkor a következőképpen is eljárhatsz:

  1. Nyisd meg a rendszermappát!
  2. Zárd be a MetaTrader4-et a frissítés idejére! (Ettől még a mappa nyitva fog maradni.)
  3. Frissítsd a kérdéses fájlt, fájlokat! Figyelj arra, hogy ugyanazt a fájlnevet használd!
  4. Indítsd el a MetaTrader4-et!

Ha ugyanazokat a fájlnevet használtad – és a robotod új verziója nem okoz semmilyen kritikus hibát -, akkor a chartok ugyanolyan sorrendben lesznek láthatóa, immáron a frissített verziójú eszközöddel, eszközeiddel.

Fejlesztőknek

Fejlesztés közben a Metaeditorban az F5 billentyű megnyomásával fordíthatjuk le programunkat. Amennyiben charton is épp használatban van az adott eszköz, akkor azok automatikusan frissülnek. Fontos tudni, hogy az expertek/indikátorok esetében a beállított paraméterek azonnal elvesznek, és az expertben/indikátorban megadott alapértelmezett beállítások lépnek életbe. Ez sokszor kellemetlen lehet, ezért oda kell figyelni!

Szkriptek esetén az újrafordítás nem sok vizet zavar, ezért ott eltávolítás-újra hozzáadás szükséges.

Írta: |2017-08-19T13:17:08+00:002011. október 10., hétfő|Gyakran Ismételt Kérdések, MetaTrader4| Mikor kell újraindítani a Metatrader terminált expert frissítése esetén? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A szerzőről:

Radulovic Attila vagyok, a radu.hu tulajdonosa és szerkesztője. Remélem, hasznosnak találod az oldalamon található anyagokat! Célom, hogy hatékony segítséget nyújtsak Neked a kereskedéssel és az automatizálással kapcsolatban. Érdekel a véleményed, kérlek írd meg kommentben!

Adhatok Neked még több ingyenes tartalmat?

Értesítelek hetente megjelenő új tartalmaimról.

Hozzájárulok, hogy az adatvédelmi nyilatkozat szerint biztonságosan kezeld megadott adataimat, valamint hasznos anyagokat és egyedi ajánlatokat küldj nekem termékeiddel, szolgáltatásaiddal kapcsolatban e-mailben