Miért omlik össze a Metatrader bizonyos robotok esetén?

Miért omlik össze a MetaTrader4 bizonyos robotok esetén?

Először is: jobb tisztázni, milyen egy összeomlás. Egy program összeomlása során magában a szoftverben keletkezik valami olyan súlyos hiba, ami miatt a program “elszáll”, azaz futása megszakad, vagyis kilép. Erről a tényről rendszerint egy átlagfelhasználónak sokat nem mondó információtengert is kapunk, lásd az alábbi képen.

Összeomlott MT4

Összeomlott MetaTrader 4

Ilyenkor a Bezárás gombon kívül nem sok lehetőségünk van.

Annak, hogy egy ilyen összeomlással találkozunk sokféle oka lehet. A Metatrader szerencsére nem csinál sokszor ilyet, viszont kifejezetten gyakran történik meg a hibaüzenet ha egyéni robotot/expertet/indikátort helyezünk a chartra. Az ok a következő: az újabb build számú Metatraderben elkészített (lefordított) robot hibát generál a régebbi build verziókban. (Ha a build szám nem mond semmit, akkor olvasd el ezt)

A hiba javítása egyszerű: frissíteni kell a Metatradert. Ezt rendszerint számlánkra való bejelentkezés után fel is ajánlja a rendszer – amennyiben ez nem történik meg, valami hibás a terminál telepítésében, vagy esetleges korábban le lett tilva a frissítés lehetősége. Javaslom, hogy olvasd el ezt a cikket, melyben a frissítés kikényszerítéséről írok.

A telepítés után minden jól fog működni, és nem fogunk ilyen összeomlást tapasztalni.

Írta: |2017-08-19T20:05:10+00:002011. szeptember 2., péntek|Gyakran Ismételt Kérdések, MetaTrader4| Miért omlik össze a Metatrader bizonyos robotok esetén? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A szerzőről:

Radulovic Attila vagyok, a radu.hu tulajdonosa és szerkesztője. Remélem, hasznosnak találod az oldalamon található anyagokat! Célom, hogy hatékony segítséget nyújtsak Neked a kereskedéssel és az automatizálással kapcsolatban. Érdekel a véleményed, kérlek írd meg kommentben!

Adhatok Neked még több ingyenes tartalmat?

Értesítelek hetente megjelenő új tartalmaimról.

Hozzájárulok, hogy az adatvédelmi nyilatkozat szerint biztonságosan kezeld megadott adataimat, valamint hasznos anyagokat és egyedi ajánlatokat küldj nekem termékeiddel, szolgáltatásaiddal kapcsolatban e-mailben