2015. június 12-én megjelenik a Metatrader4 840-es build verziója. A cikkben az új változatban bekövetkező változásokat olvashatod el.

Az eredeti angol nyelvű bejelentést eltávolították, így nem tudom linkelni.

 1. Terminál: a grafikus objektumok buboréktippjeiben megjeleníthető szöveg maximális hossza 128 karakterre lett emelve. A buboréktippeket az OBJPROP_TOOLTIP tulajdonsággal lehet beállítani.
Buboréktipp a Metatrader4-ben

Buboréktipp a Metatrader4-ben

 1. Terminál: Javítva a csatorna objektumok rajzolása bekapcsolt sugár tulajdonság esetén. A végtelen csatorna jobbra fog folytatódni.
 2. Piac: Bővített naplózás termékek vásárlása esetén. Ez segít a megoldásban a felhasználók problémái esetén.
 3. Piac: Termékbérlet megújítási funkció javítva.
 4. MQL4: Javítva: MQL4 alkalmazások letöltése abban az esetben, ha az elérési út nem latin (pl. japán vagy kínai) karaktereket tartalmaz.
 5. MQL4: Hozzáadásra került az MQLSetInteger függvény az MQL4 alkalmazás környezeti tulajdonságainak beállításához. Az MQL_CODEPAGE tulajdonság hozzá lett adva az ENUM_MQL_INFO_INTEGER enumerációhoz. Ezt a tulajdonságot használva az aktuális kódlap beállítható az MQLSetInteger függvény segítségével. A kódlap akkor került bele a programba, amikor a fordítás után a program elindításra került az adott terminálban. Ha különbözik a fejlesztéshez és a futtatáshoz használt rendszer kódlapja, a szövegek megjelenítése és lekérdezése kapcsán problémák adódhatnak. Ez érvényes a Print, PrintFormat, Comment, Alert, MessageBox, SendFTP, SendMail, SendNotification, iCustom és az olyan további függvényekre, ahol a fájlnevek, grafikus objektumok, globális változók, stb. paraméterként vannak használva. Az új függvény és tulajdonság áthidalja ezt a problémát.
 6. MQL4: Új függvényformátum az ObjectsDeleteAll függvény esetében:
  int ObjectsDeleteAll(
     int            chart_id,   // chart azonosító
     const string     prefix,   // prefix
     int    sub_window=EMPTY,   // chart alablak azonosító
     int   object_type=EMPTY    // objektum típusa
  );

  Ez a függvény minden megadott grafikus objektumot eltávolít a chartról, vagy a chart egyik alablakából. Speciális funkció az, hogy most már az eltávolítandó objektumok nevének elejét is meg lehet adni. Például eltávolíthatod csak azokat az objektumokat, amelyeknek a neve „myobj_” karakterlánccal kezdődik.

 7. MQL4: A CHARTEVENT_CHART_CHANGE esemény most már a Home és End billentyűk megnyomásakor is bekövetkezik. Korábban csak akkor került generálásra ez az esemény, ha a chart méretét vagy tulajdonságait változtattad a megfelelő dialógusablakon keresztül.
 8. MQL4: Javítva: a CHARTEVENT_OBJECT_CREATE esemény akkor is bekövetkezik, ha egy grafikus objektumot másolással hoztál létre. A másolás a Ctrl gomb megnyomásával és az adott objektum mozgatásával történik.
 9. MQL4: Javítva: vizuális tesztelés alatt a ChartID eljárás helyes értéket ad vissza.
 10. MQL4: Javítva: az OBJPROP_SCALE tulajdonság az ellipszis grafikus objektum esetében. A tulajdonság arra hivatott, hogy egy objektum méretezését lehessen lekérdezni.
 11. MQL4: Javítva: az ArrayFill függvény bemenő paramétereinek vizsgálata. A függvény egy numerikus tömböt tölt fel egy megadott értékkel.
 12. MQL4: Hozzáadásra került az ArrayMaximum és ArrayMinimum metódus a CArrayChar, CArrayShort, CArrayInt, CArrayFloat és CArrayLong osztályokhoz a standard library-ban. Ezek a metódusok lehetővé teszik a maximum és minimum értékek kiolvasását az érintett tömbökből.
 13. MQL4: Javítva: a SearchGreatOrEqual és SearchLessOrEqual metódusok a CArrayChar, CArrayShort, CArrayInt, CArrayLong, CArrayFloat, CArrayDouble and CArrayString osztályokban a standard library-ban. A metódusok lehetővé teszik kisebb vagy egyenlő/nagyobb vagy egyenlő értékek keresését az érintett tömbökből.
 14. MQL4: Javítva: hibák a CArrayChar osztályban. Javításra került a QuickSort, QuickSearch, SearchGreat és SearchLess metódus.
 15. Javított hibák a fórumbejegyzések és hibanaplók alapján.