A MetaQuotes új build verziót adott ki, az alig pár nappal ezelőtt bejelentett bétából kiindulva. Az ámokfutás tehát folytatódik, az új változatban – idáig – két észrevételt tettem, ami sokakat érinthet:

  1. A bemenő paraméterek ablaka végre átméretezhető. A pár éve várva várt funkció azonban csak az új fordítású expertek és indikátorok esetén működik, a régebbi programok ugyanúgy a megszokott, kis méretű ablakban paraméterezhetőek. A cég elmondása szerint ez a döntés tudatos, és nem tervezik kibővíteni az átméretezhetőséget a régebbi ex4 kiegészítőkre.
  2. Az label text típusú objektumok pozicionálása az új változatban rossz. Ezt a hibát hiába jelentettem már a tesztelhető verzió során, a hibát a 645-ös változat is tartalmazza. Leginkább ott vehető észre a probléma, hogy a megszokott szövegcímkéink kilóghatnak a chartról. Ezen ideiglenesen úgy lehet segíteni, hogy kitöröljük az érintett objektumot. Ekkor az újrarajzolás már helyes pozicionálás után történik meg. Ez a probléma a változó hosszúságú szövegkijelzéseket érintheti leggyakrabban. A hibát jelentettem, de egyelőre egy általános visszajelzést kaptam csak, érdemi reakciót nem. Természetesen frissíteni fogom a cikket, ha új infóhoz jutok.

A kiadás részleteit magyarul nálam, eredeti nyelven pedig ezen a linken olvashatjátok el.

Frissítve: időközben megjelent a 646-os build verzió. Arról sajnos semmilyen információm nincs, hogy milyen változásokat tartalmaz, ugyanis azt nem kötötték a publikum orrára.