Miért van több, szinte azonos nevű instrumentum egy számlán belül?

Miért vannak szinte azonos elnevezésű instrumentumok egy számlán belül?

Gyakran előfordul, hogy némely brókercég számláján belül több azonos, már-már szinte egyforma instrumentum elnevezéssel találkozunk.

A következőkre gondolok:

  • EURUSD
  • EURUSD+
  • EURUSDmicro vagy mEURUSD

A magyarázat egyszerű: a brókercég így oldja meg, hogy egy számlán belül egy-egy instrumentumnak többféle kondíció álljon rendelkezésre. Például: a “sima”, azaz elő- és utótaggal nem rendelkező EURUSD nem kereskedhető, a + utótaggal rendelkező alacsonyabb spreaddel és magasabb minimum lotmérettel köthető, míg az EURUSDmicro kontraktusmérete a standard kontraktusméret századrésze.

Mindenképpen érdemes odafigyelni arra, hogy melyik charton kereskedsz. Olvasd el korábbi bejegyzésemet is a témában, hiszen előfordulhat hogy pont emiatt a jelenség miatt nem látod a pozícióid vonalait a charton.

Írta: |2017-08-21T17:48:40+00:002017. augusztus 20., vasárnap|Gyakran Ismételt Kérdések, Kereskedés|0 hozzászólás

A szerzőről:

Radulovic Attila vagyok, a radu.hu tulajdonosa és szerkesztője. Remélem, hasznosnak találod az oldalamon található anyagokat! Célom, hogy hatékony segítséget nyújtsak Neked a kereskedéssel és az automatizálással kapcsolatban. Érdekel a véleményed, kérlek írd meg kommentben!

Hagyj üzenetet

+ 26 = 29

Adhatok Neked még több ingyenes tartalmat?

Értesítelek hetente megjelenő új tartalmaimról.

Hozzájárulok, hogy az adatvédelmi nyilatkozat szerint biztonságosan kezeld megadott adataimat, valamint hasznos anyagokat és egyedi ajánlatokat küldj nekem termékeiddel, szolgáltatásaiddal kapcsolatban e-mailben