Nem találok egy instrumentumot a MT4-en belül, pedig idáig megvolt. Hogyan lehet előkeríteni?

Nem találok egy instrumentumot, hogyan keríthetem elő?

Néha előfordulhat, hogy – akár egy frissen feltelepített – Metatrader4 terminálban nem található egy számunkra fontos instrumentum.

Ennek az az egyszerű oka van, hogy – habár kevesen tudják – de a Metatrader4-ben lehetőségünk van csak a minket érdeklő instrumentumokat megjeleníteni. Ez a leválogatás később a Piacfigyelő, valamint a backteszt panelen belül is érvényes lesz. Az alábbi két képen látszik, hogy kizárólag három darab instrumentum jelenik meg a listákban:

Szűkített instrumentumlista a Piacfigyelő panelen

Szűkített instrumentumlista a Piacfigyelő panelen

Szűkített lista a visszateszt panelen

Szűkített lista a visszateszt panelen

Miközben a bróker által kínált instrumentumpaletta egyébként jóval bővebb:

Teljes instrumentumlista a Piacfigyelő panelen

Teljes instrumentumlista a Piacfigyelő panelen

Megoldás

Természetesen a szűk leválogatást valamikor a bróker alapbeállítása, esetleg valamilyen hiba okozza. Megoldása pofon egyszerű:

  1. hívd elő a Piacfigyelő ablakot (Nézet > Piacfigyelő)
  2. kattints bármelyik instrumentumon jobb egérgombbal, majd válaszd az Összes megjelenítése lehetőséget
Összes instrumentum megjelenítése

Összes instrumentum megjelenítése

Ekkor a brókercégnél elérhető összes instrumentum megjelenik. Ahhoz, hogy a backteszt panel lehulló listájában is ez a válogatás legyen az alapértelmezés, indítsd újra a Metatradert!

A Piacfigyelő ablakon belül egyébként fogd és vidd módszerrel szabadon átrendezhetjük az instrumentumok listáját. Ha például az EURUSD a legkedvesebb devizapárunk, akkor az egyszerűen bal egérgombbal megfogható és a lista elejére mozgatható.

A törlés a jobb egérgombos menü Elrejtés lehetőségére kattintva érhető el.

Jó tudni: előfordulhat, hogy a beállítások elvégzése után nem változik a Stratégiai Teszter panelen a lista tartalma. Ha ez történne, érdemes újraindítani a MT4 terminált, és ott is frissül majd a lista.

Írta: |2017-08-21T15:39:51+00:002015. január 7., szerda|Gyakran Ismételt Kérdések, Kereskedés| Nem találok egy instrumentumot a MT4-en belül, pedig idáig megvolt. Hogyan lehet előkeríteni? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A szerzőről:

Radulovic Attila vagyok, a radu.hu tulajdonosa és szerkesztője. Remélem, hasznosnak találod az oldalamon található anyagokat! Célom, hogy hatékony segítséget nyújtsak Neked a kereskedéssel és az automatizálással kapcsolatban. Érdekel a véleményed, kérlek írd meg kommentben!

Adhatok Neked még több ingyenes tartalmat?

Értesítelek hetente megjelenő új tartalmaimról.

Hozzájárulok, hogy az adatvédelmi nyilatkozat szerint biztonságosan kezeld megadott adataimat, valamint hasznos anyagokat és egyedi ajánlatokat küldj nekem termékeiddel, szolgáltatásaiddal kapcsolatban e-mailben