Súlyos probléma a 610-es Metatraderben

Súlyos hiba a build 610-ben

Fontos közlemény: az eddigi visszajelzések alapján egyre inkább úgy fest, hogy az 509-es vagy régebbi fordítóval fordított robotok a 610-es MT4 változatban hibát okoznak idősíkváltásnál.

A robotok egészen addig megfelelően futnak, ameddig kézzel nem váltunk idősíkot. Onnantól kezdve a robotok folyamatosan hibáznak, kvázi használhatatlanná válnak.

Frissítve: a problémák egy része idősíkváltás nélkül is előjön.

Frissítve #2: a MetaQuotes ígérete szerint március 7-én adják ki azt a build verziót, ami tartalmazza az ezt a problémát megoldó hibajavítást.

A jellemző hibák:

 • a terminál egyszerűen “elszáll”, vagyis kilép
 • a robot nem ismeri fel saját pozícióit; a helyes magic szám megadás ellenére folyamatosan pozíciókat nyit
 • a globális változók helytelen nevet, illetve értéket kapnak
 • a grafikai objektumok hibásan jelennek meg (label felirat)

A problémák huzamosabb ideje helyesen működő robotoknál jönnek elő. A hibát jelentettem a MetaQuotesnak, egyelőre a hiba reprodukálásánál és az oknyomozásnál tartanak.

Később beszámolok a fejleményekről, addig azonban mindenkinek javaslom hogy:

 1. amennyiben teheti, ne futtassa a régi robotjait a 610-es terminálban!
 2. próbálja meg elkerülni az 509-es build változat automatikus frissítését!

A probléma nem érinti az 509-es és régebbi MT4 build változatokat, ezért aki ezeket a build változatokat használja, egyelőre megúszta az újabb build verziókban felmerülő problémákat. Egyelőre a frissítés elkerülése tűnik az egyetlen szalonképes megoldásnak.

Írta: |2017-08-21T09:24:52+00:002014. február 25., kedd|MetaTrader4, MQL4|3 hozzászólás

A szerzőről:

Radulovic Attila vagyok, a radu.hu tulajdonosa és szerkesztője. Remélem, hasznosnak találod az oldalamon található anyagokat! Célom, hogy hatékony segítséget nyújtsak Neked a kereskedéssel és az automatizálással kapcsolatban. Érdekel a véleményed, kérlek írd meg kommentben!

3 hozzászólás

 1. fixor 2014. február. 27. csütörtök - 09:55 - Válasz

  Csak egy gondolat: Nekem az 1. és 3. tünet jelentkezett. De egy újrafordítás óta kb. 2 hete gondtalanul megy a robot (azóta a 610-esen is). Az új fordítás előtt csak egy hibát kellett javítanom a kódban, amin érdekes módon a régi fordító nem akadt fent csak az új. Erről írtam egy másik cikk hozzászólásában.
  Ha esetleg vannak ilyen ellentmondások (vagyis a régi fordítónak megfelelő kód az újnak már nem), akkor könnyedén el tudom képzelni, hogy az új build alatt nem mennek a régen lefordított robotok… Ha így van, akkor azoknak akiknek nincs meg a robotjuk forráskódja, tehetetlenek lehetnek. 🙁

  Ja, a hibás globális változó nevekről még annyit, hogy értelmetlen és marhára hosszú nevek jönnek létre és MT alól nekem törölhetetlenek.

  • Radulovic Attila 2014. február. 27. csütörtök - 11:25

   Az újrafordítás rendben van, de azért nem lesz mindenkinek lehetősége sebtében újrafordítani a nem egyszer régen megkapott robotokat.
   Teljes visszafelé-kompatibilitást ígértek, és ez jelenleg nem teljesül. Azt írják, dolgoznak a hibán. Remélem, megnyugtató megoldás kerekedik ki ebből a horror helyzetből…

   A kitörölhetetlen változókat a Profiles\gvariables.dat fájl törlésével tudod eltávolítani (nyilván ilyenkor az összes változó törlődik, szóval csak akkor tedd ezt meg, ha nincsen megtartani kívánt változód)

 2. […] kiadás legfontosabb újdonsága, hogy végre tartalmazza az általam korábban jelzett súlyos hiba javítását […]

Hagyj üzenetet

Adhatok Neked még több ingyenes tartalmat?

Értesítelek hetente megjelenő új tartalmaimról.

Hozzájárulok, hogy az adatvédelmi nyilatkozat szerint biztonságosan kezeld megadott adataimat, valamint hasznos anyagokat és egyedi ajánlatokat küldj nekem termékeiddel, szolgáltatásaiddal kapcsolatban e-mailben