MT4 frissítés: egyik terminálból a másikba költözöm. Hogyan őrizhetem meg a globális változók értékeit?

Hogyan lehet megtartani a globális változókat?

A globális változók sok robot számára hordozhatnak értékes információkat, akár az adott robot kereskedési állapotával és helyzetével kapcsolatban. Költözésnél mindenképpen ellenőrizzük tehát, hogy van-e globális változónk a régi terminálunkban! Ezt a következőképpen lehet megtenni:

  1. válasszuk ki az Eszközök menün belül a Globális változók menüpontot, vagy nyomjuk meg az F3 billentyűt!
  2. amennyiben legalább egy sornyi adatot tartalmaz a felugró ablak, érdemes megőrizni a mentett értékeket, hátha valamely általunk futtatott robot használja azokat.

Az átmásolás legegyszerűbb módja:

  1. telepítsük fel az új terminált, amelyben a jövőben dolgozni szeretnénk!
  2. a Fájl menü Rendszermappa megnyitása menüponttal nyissuk meg a profiles könyvtárat!
  3. hasonló módon keressük meg az új terminálhoz kötődő ugyanilyen könyvtárat!
  4. lépjünk ki mind az új, mind a régi terminálból!
  5. a régi profiles könyvtárból a gvariables.dat fájlt másoljuk át az új terminál profiles könyvtárába!
  6. indítsuk el az új MT4 terminált, és az F3 billentyűvel jelenítsük meg a globális változókat! Ha megegyezik a lista a régi terminálban megtekintett listával, akkor a feladatot sikeresen végrehajtottad!
  7. Nagyon fontos, hogy ha a futó robotokat migráljuk, a régi és az új terminál egyszerre semmiképp ne fusson! Ilyenkor ugyanis a két, különböző terminálban lévő azonos beállítású robotpéldányok esetlegesen egymás pozícióit kezdik el nyitni-zárni!
Írta: |2017-08-20T11:35:42+00:002014. február 22., szombat|Gyakran Ismételt Kérdések, MetaTrader4| MT4 frissítés: egyik terminálból a másikba költözöm. Hogyan őrizhetem meg a globális változók értékeit? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A szerzőről:

Radulovic Attila vagyok, a radu.hu tulajdonosa és szerkesztője. Remélem, hasznosnak találod az oldalamon található anyagokat! Célom, hogy hatékony segítséget nyújtsak Neked a kereskedéssel és az automatizálással kapcsolatban. Érdekel a véleményed, kérlek írd meg kommentben!

Adhatok Neked még több ingyenes tartalmat?

Értesítelek hetente megjelenő új tartalmaimról.

Hozzájárulok, hogy az adatvédelmi nyilatkozat szerint biztonságosan kezeld megadott adataimat, valamint hasznos anyagokat és egyedi ajánlatokat küldj nekem termékeiddel, szolgáltatásaiddal kapcsolatban e-mailben