Mi a teendő, ha a Metatrader “elfelejti” a beállításokat?

Mi a teendő, ha a MetaTrader4 elfelejti a beállításokat?

Windows Server 2008/Vista/7 operációs rendszerek alatt előfordulhat az a hiba, hogy a Metatrader feltelepítése után az első kilépést követően a program nem menti el az általunk eszközölt beállításokat (eltűnnek a nyitott chartok, a feltelepített indikátorok, expertek, stb.)

Ennek több oka lehet, de a leggyakoribb a módosítási jogosultság hiánya – ekkor a program nem tudja elmenteni a beállításainkat, mert a Windows nem engedi számára a saját könyvtárában lévő fájlok módosítását. Ezt könnyen eszközölhetjük az alábbi módszerrel:

 • Ha fut, lépjünk ki az érintett terminálból majd keressük ki a telepítési mappáját (pl.: C:\Terminálok\Insta2, E:\Forex\Insta2c:\Program Files (x86)\Insta2), stb. ! Kattintsunk rajta jobb gombbal, majd hívjuk elő a Tulajdonságok ablakot! (1. ábra)
  Megjegyzés: a telepítési könyvtár természetesen mindenkinél más; a bróker neve valamilyen módon általában bekerül a telepítési könyvtárba, kivéve ha ezt mi felülbíráltuk.  
Tulajdonság ablak előhívása

Tulajdonság ablak előhívása (1. ábra)

 • Kattintsunk a Biztonság fülre, válasszuk ki a Létrehozó tulajdonos sort és kattintsunk a Szerkesztés gombra! (2-3. ábra)
  Megjegyzés: a Speciális gombot kerüljük el; nincs rá szükség! 
Biztonság fül

Biztonság fül (2. ábra)

Szerkesztés gomb

Szerkesztés gomb (3. ábra)

 • A felugró újabb panelen kattintsunk a Teljes hozzáférés sor és az Engedélyezés oszlop metszetében lévő jelölőnégyzetre! (4. ábra) Ekkor az összes négyzet bejelölődik az Engedélyezés oszlopban. A párbeszédpaneleken nyomjuk az OK gombokra, és már készen is vagyunk!
Jogok beállítása

Jogok beállítása (4. ábra)

Megjegyzés: néhány számítógépen előfordulhat, hogy a Létrehozó tulajdonos helyett a Felhasználó esetében is meg kell tennünk a fentieket! Ha semmi sem segít, próbálkozhatunk a Felhasználók csoporttal is.

Mindenképpen vegyük figyelembe, hogy ha pl. a Metatrader Rendszergazda felhasználó által lett telepítve, akkor “sima” felhasználóként hiába próbálkozunk a jogok átállításával, azt csak Rendszergazda jogosultságú felhasználó tudja megváltoztatni. A listában ettől függetlenül mindig megjelenik a Rendszergazda és System felhasználó/csoport, ezeket rendszerint figyelmen kívül hagyhatjuk.

 • Angol nyelvű Windows esetén ugyanígy kell eljárni; minden ugyanott található majd, csak a gombok/feliratok nem magyar nyelvűek.
 • Ha a fentiek után továbbra is fennáll a probléma, érdemes szakember segítségét kérni illetve ellenőrizni, hogy van-e olyan vírusirtó alkalmazás a számítógépen amely képes “burokban” futtatni egy alkalmazást. A burokban futtatás lényege az, hogy a programfuttatás közben történt változások csak addig maradnak meg, ameddig a programot be nem zárjuk. Bezáráskor a vírusirtó visszaállítja a programindítás előtti alapértelmezett állapotot.
  Az ilyesfajta védelmi alkalmazások szinte biztos, hogy felteszik a kérdést a programfuttatás előtt: szeretné-e Ön zárt környezetben futtatni az alkalmazást? Sokan erre olvasás és gondolkodás nélkül igent nyomnak, ez okozza a fenti bekezdésben leírt problémát is – amely gyakorlatilag inkább egy funkció, mint hiba.

Kapcsolódó probléma: Bizonyos fájlokat (expert, indikátor, sablon, stb.) nem találok fájlszinten, míg a Metatraderben használni tudom őket. Mitől van ez?

Írta: |2017-08-19T20:48:30+00:002012. február 4., szombat|Gyakran Ismételt Kérdések, MetaTrader4| Mi a teendő, ha a Metatrader “elfelejti” a beállításokat? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A szerzőről:

Radulovic Attila vagyok, a radu.hu tulajdonosa és szerkesztője. Remélem, hasznosnak találod az oldalamon található anyagokat! Célom, hogy hatékony segítséget nyújtsak Neked a kereskedéssel és az automatizálással kapcsolatban. Érdekel a véleményed, kérlek írd meg kommentben!

Adhatok Neked még több ingyenes tartalmat?

Értesítelek hetente megjelenő új tartalmaimról.

Hozzájárulok, hogy az adatvédelmi nyilatkozat szerint biztonságosan kezeld megadott adataimat, valamint hasznos anyagokat és egyedi ajánlatokat küldj nekem termékeiddel, szolgáltatásaiddal kapcsolatban e-mailben