Mit jelentenek az opciók a Beállítások panel “Expertek” fülén?

Mit jelentenek a beállítások a Beállítások panel Expertek fülén?

A Beállítások panelt az Eszközök -> Beállítások vagy Control-O billentyűkombináció segítségével hívhatjuk elő. Az expertekre és szkriptekre vonatkozó fontos beállítások egy része itt érhető el. Nézzük, melyik opció mit jelent!

A Beállítások panel egy tipikus beállítása

Automata kereskedés engedélyezése

Ez az opció gyakorlatilag azonos a főkapcsolóval, amit a felső menüsorban találunk meg AutoTrading néven. A robotok kereskedési jogának globális ki- és bekapcsolására szolgál a terminálon belül.

Kereskedés tiltása, ha a számla megváltozott

Amennyiben számlát váltunk, az AutoTrading főkapcsoló (és ezáltal az összes futó robot) kereskedési joga letiltásra kerül, így az új számlán csak a mi jóváhagyásunkkal kereskedhetnek (újra) robotok. Ha ez az opció nincs kipipálva, akkor a számlaváltás nem okozza a robotok kereskedési jogának megszűnését. Az opció kikapcsolása nem javasolt!

Kereskedés tiltása, ha a profil megváltozott

Amennyiben profilt váltunk, az AutoTrading főkapcsoló (és ezáltal az összes futó robot) kereskedési joga letiltásra kerül. A profilváltás után magunk dönthetünk arról, hogy bekapcsoljuk-e újra a főkapcsolót. Ha ez az opció nincs kipipálva, akkor a profilváltás nem okozza a robotok kereskedési jogának megszűnését.

Kereskedés tiltása, ha a chart instrentuma vagy idősíkja megváltozott

Ez a funkció ritkán lehet hasznos. Amennyiben a chartra helyezett robot alatt kicseréljük az instrumentumot, vagy idősíkot váltunk, az AutoTrading főkapcsoló (és ezáltal az összes futó robot) kereskedési joga letiltásra kerül. A profilváltás után magunk dönthetünk arról, hogy bekapcsoljuk-e újra a főkapcsolót. Ha ez az opció nincs kipipálva, akkor a profilváltás nem okozza a robotok kereskedési jogának megszűnését.

DLL import engedélyezése

Engedélyezhetjük a Dynamic Link Library (DLL) fájlok használatát. Ezek olyan kiegészítéseket rejthetnek magukban, amelyek a működést segítik elő. Leggyakrabban akkor használják őket a programozók, ha olyan problémával szembesülnek amelyet nem lehet – vagy nem célszerű – a Metatrader beépített programnyelvi megoldásaival megoldani.

WebRequest (webes kérés) engedélyezése az alábbi URL-ek számára

A lehetőség megadása vagy elvétele arra vonatkozólag, hogy egy adott robotnak van-e jogosultsága egy (vagy több) adott külső webcímet meghívni. Például ha egy olyan robotot szeretnél használni, amely egy kereskedési oldalról óránként letölti a pénzügyi bejelentések dátumait, akkor – amennyiben a robot a MetaTrader4 WebRequest elnevezésű beépített megoldását használja – csak abban az esetben fog tudni kapcsolódni az érintett weboldalhoz, ha annak címét Te korábban engedélyezed ezen a panelen. Ne aggódj: ha ez szükséges, akkor a programmal kapcsolatban felhívják majd erre a figyelmed. Érdemes a webcím melletti mezőben emlékeztető szöveget hagyni magunknak, hogy az adott webcím bejegyzése miért van benne a listában.

Megjegyzés: a globális beállítások során elvégzett változtatások nincsenek hatással az éppen futó expertek beállításaira!

Írta: |2017-08-19T20:24:52+00:002011. november 12., szombat|Gyakran Ismételt Kérdések, MetaTrader4| Mit jelentenek az opciók a Beállítások panel “Expertek” fülén? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A szerzőről:

Radulovic Attila vagyok, a radu.hu tulajdonosa és szerkesztője. Remélem, hasznosnak találod az oldalamon található anyagokat! Célom, hogy hatékony segítséget nyújtsak Neked a kereskedéssel és az automatizálással kapcsolatban. Érdekel a véleményed, kérlek írd meg kommentben!

Adhatok Neked még több ingyenes tartalmat?

Értesítelek hetente megjelenő új tartalmaimról.

Hozzájárulok, hogy az adatvédelmi nyilatkozat szerint biztonságosan kezeld megadott adataimat, valamint hasznos anyagokat és egyedi ajánlatokat küldj nekem termékeiddel, szolgáltatásaiddal kapcsolatban e-mailben