A Metatrader platform programnyelve MQL4, vagy MQ4?

A MetaTrader programnyelve MQL4, vagy MQ4?

Az orosz Metaquotes cég találta ki és fejleszti, bővíti az általuk kiadott Metatrader platform saját programnyelvét is. Ennek hivatalos megnevezése: “MetaQuotes Language“.

A nyelv (illetve a platform) jelenlegi verziószáma a 4, de próba alatt áll és folyamatosan tesztekben vesz részt az 5-ös verzió is. Némely brókercég már MT5 platformon is biztosítja a kereskedés lehetőségét.

A MT4 platformhoz köthető kiegészítők (robotok, indikátorok, szkriptek) forráskódja fájljainak kiterjesztése mq4 – ez okozza azt a tévhitet, hogy a programnyelvet is mq4-nek hívják.

Tehát a Metatrader 4 platform hivatalos programnyelve az MQL4, vagyis a MetaQuotes Language 4.

A Metatrader 5 platform hivatalos programnyelve pedig az MQL5, vagyis a MetaQuotes Language 5.

A platform nevét Metatrader4/Metatrader5 helyett szokás MT4 vagy MT5 -ként rövidíteni.

Írta: |2017-08-19T20:35:51+00:002011. november 24., csütörtök|Gyakran Ismételt Kérdések, MetaTrader4| A Metatrader platform programnyelve MQL4, vagy MQ4? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A szerzőről:

Radulovic Attila vagyok, a radu.hu tulajdonosa és szerkesztője. Remélem, hasznosnak találod az oldalamon található anyagokat! Célom, hogy hatékony segítséget nyújtsak Neked a kereskedéssel és az automatizálással kapcsolatban. Érdekel a véleményed, kérlek írd meg kommentben!

Adhatok Neked még több ingyenes tartalmat?

Értesítelek hetente megjelenő új tartalmaimról.

Hozzájárulok, hogy az adatvédelmi nyilatkozat szerint biztonságosan kezeld megadott adataimat, valamint hasznos anyagokat és egyedi ajánlatokat küldj nekem termékeiddel, szolgáltatásaiddal kapcsolatban e-mailben