Az előző kiadás még ki sem hűlt, máris új verzió jelenik meg majd 2016. július 1-én. A MetaQuotes nem tétlenkedik, és olyan nélkülözhetetlen funkciókkal bővíti a Metatrader 4 gazdag funkciókínálatát, mint a beépített chat funkció. Őszinte örömömet szeretném a kedves olvasókra is kisugározni, így egyúttal MT4 mémgyűjteményemet is bővítem a szokásos fordításon kívül.

2016. július 1. után a 940-es buildnél régebbi MT4 változatok támogatása megszűnik, és ezután már bejelentkezni sem lehet velük a kereskedési szerverekre – azaz e dátum után csak a 940-es, vagy újabb Metatrader 4 terminálokkal lehet majd kereskedni.

Változások a 985-ös build változatban

 1. Terminál: új, beépített csevegési lehetőség. A kereskedőknek immáron lehetőségük van az MQL5.közösségen belüli barátaikkal csevegni, közvetlenül a platformon belül. A chat funkció kezeli a múltbéli üzeneteket, és mutatja az olvasatlan üzenetek számát is. Csevegés indításához jelentkezz be az MQL5 fiókodba közvetlenül a chat ablakból, vagy az Eszközök menü Beállítások > Közösség  fülén keresztül.
  Chat funkció

  Chat funkció

   

  Felesleges MT4 funkciók...

  Felesleges MT4 funkciók…

 2. Terminál: a belső levelezési adatbázis optimalizált olvasása a terminál indításakor.
 3. MQL4: új lehetőség lett hozzáadva annak érdekében, hogy az idő- és árskálát bármilyen charton ki/be lehessen kapcsolni. A korábbi változatokban egy MQL4 alkalmazás csak a CHART_SHOW_PRICE_SCALE és CHART_SHOW_DATE_SCALE tulajdonságokat tudta megváltoztatni azon a charton, amelyen futott.
 4. MQL4: Új MODE_CLOSEBY_ALLOWED tulajdonság a MarketInfo függvényen belül. A True érték azt jelenti, hogy a Close By eljárás (ellentétes pozícióval történő zárás) megengedett az adott instrumentumon.
 5. MQL4: Javítva az OnChartEvent string paraméterének lehetséges hibája. A hiba rossz értéket okozhatott. Az OnChartEvent segítségével követhetőek a charton bekövetkező események: billentyűleütések, egérmozgások, stb.
 6. MQL4: Gyorsabb grafikus objektum törlés az ObjectsDeleteAll függvénnyel.
 7. Szignálok: Javított automatikus instrumentum párosítás az EUR és RUB instrumentumok esetén.
 8. Tester: Javítva a grafikus objektumok létrehozási időpontjának beállítása a tesztelés során. A korábbi változatokban az aktuális terminál idő lett beállítva létrehozási időpontnak a tesztbéli időpont helyett.
 9. MetaEditor: Javítva a fókusz beállítása a szöveg cseréje mezőben a szövegcsere dialógusablakban.
 10. MetaEditor: Javítva a többszörösen előforduló szövegek cseréje a kurzortól felfelé történő keresés esetén.
 11. Javított hibák a fórumbejegyzések és hibanaplók alapján.