Új MT4 build bejelentve – 840

Új MetaTrader4 build: 840

2015. június 12-én megjelenik a Metatrader4 840-es build verziója. A cikkben az új változatban bekövetkező változásokat olvashatod el.

Az eredeti angol nyelvű bejelentést ide kattintva olvashatod el.

 1. Terminál: a grafikus objektumok buboréktippjeiben megjeleníthető szöveg maximális hossza 128 karakterre lett emelve. A buboréktippeket az OBJPROP_TOOLTIP tulajdonsággal lehet beállítani.
Buboréktipp a Metatrader4-ben

Buboréktipp a Metatrader4-ben

 1. Terminál: Javítva a csatorna objektumok rajzolása bekapcsolt sugár tulajdonság esetén. A végtelen csatorna jobbra fog folytatódni.
 2. Piac: Bővített naplózás termékek vásárlása esetén. Ez segít a megoldásban a felhasználók problémái esetén.
 3. Piac: Termékbérlet megújítási funkció javítva.
 4. MQL4: Javítva: MQL4 alkalmazások letöltése abban az esetben, ha az elérési út nem latin (pl. japán vagy kínai) karaktereket tartalmaz.
 5. MQL4: Hozzáadásra került az MQLSetInteger függvény az MQL4 alkalmazás környezeti tulajdonságainak beállításához. Az MQL_CODEPAGE tulajdonság hozzá lett adva az ENUM_MQL_INFO_INTEGER enumerációhoz. Ezt a tulajdonságot használva az aktuális kódlap beállítható az MQLSetInteger függvény segítségével. A kódlap akkor került bele a programba, amikor a fordítás után a program elindításra került az adott terminálban. Ha különbözik a fejlesztéshez és a futtatáshoz használt rendszer kódlapja, a szövegek megjelenítése és lekérdezése kapcsán problémák adódhatnak. Ez érvényes a Print, PrintFormat, Comment, Alert, MessageBox, SendFTP, SendMail, SendNotification, iCustom és az olyan további függvényekre, ahol a fájlnevek, grafikus objektumok, globális változók, stb. paraméterként vannak használva. Az új függvény és tulajdonság áthidalja ezt a problémát.
 6. MQL4: Új függvényformátum az ObjectsDeleteAll függvény esetében:
  int ObjectsDeleteAll(
     int            chart_id,   // chart azonosító
     const string     prefix,   // prefix
     int    sub_window=EMPTY,   // chart alablak azonosító
     int   object_type=EMPTY    // objektum típusa
  );

  Ez a függvény minden megadott grafikus objektumot eltávolít a chartról, vagy a chart egyik alablakából. Speciális funkció az, hogy most már az eltávolítandó objektumok nevének elejét is meg lehet adni. Például eltávolíthatod csak azokat az objektumokat, amelyeknek a neve “myobj_” karakterlánccal kezdődik.

 7. MQL4: A CHARTEVENT_CHART_CHANGE esemény most már a Home és End billentyűk megnyomásakor is bekövetkezik. Korábban csak akkor került generálásra ez az esemény, ha a chart méretét vagy tulajdonságait változtattad a megfelelő dialógusablakon keresztül.
 8. MQL4: Javítva: a CHARTEVENT_OBJECT_CREATE esemény akkor is bekövetkezik, ha egy grafikus objektumot másolással hoztál létre. A másolás a Ctrl gomb megnyomásával és az adott objektum mozgatásával történik.
 9. MQL4: Javítva: vizuális tesztelés alatt a ChartID eljárás helyes értéket ad vissza.
 10. MQL4: Javítva: az OBJPROP_SCALE tulajdonság az ellipszis grafikus objektum esetében. A tulajdonság arra hivatott, hogy egy objektum méretezését lehessen lekérdezni.
 11. MQL4: Javítva: az ArrayFill függvény bemenő paramétereinek vizsgálata. A függvény egy numerikus tömböt tölt fel egy megadott értékkel.
 12. MQL4: Hozzáadásra került az ArrayMaximum és ArrayMinimum metódus a CArrayChar, CArrayShort, CArrayInt, CArrayFloat és CArrayLong osztályokhoz a standard library-ban. Ezek a metódusok lehetővé teszik a maximum és minimum értékek kiolvasását az érintett tömbökből.
 13. MQL4: Javítva: a SearchGreatOrEqual és SearchLessOrEqual metódusok a CArrayChar, CArrayShort, CArrayInt, CArrayLong, CArrayFloat, CArrayDouble and CArrayString osztályokban a standard library-ban. A metódusok lehetővé teszik kisebb vagy egyenlő/nagyobb vagy egyenlő értékek keresését az érintett tömbökből.
 14. MQL4: Javítva: hibák a CArrayChar osztályban. Javításra került a QuickSort, QuickSearch, SearchGreat és SearchLess metódus.
 15. Javított hibák a fórumbejegyzések és hibanaplók alapján.
Írta: |2017-08-20T15:52:14+00:002015. június 10., szerda|MetaTrader4, MQL4|3 hozzászólás

A szerzőről:

Radulovic Attila vagyok, a radu.hu tulajdonosa és szerkesztője. Remélem, hasznosnak találod az oldalamon található anyagokat! Célom, hogy hatékony segítséget nyújtsak Neked a kereskedéssel és az automatizálással kapcsolatban. Érdekel a véleményed, kérlek írd meg kommentben!

3 hozzászólás

 1. oferenc 2015. június. 16. kedd - 17:23 - Válasz

  Kedves Radu!

  A segítségedet kérem!

  Sajnos azt tapasztalom, hogy nem frissül az MT4 az új verzióra.
  Megnyitottam már az ikonjával is és a fájlkezelőből is dupla kattintással, de nem frissül.

  Mit kell tenni ebben az esetben? Hogyan lehet frissülésre bírni?

  Win 8.1 van a gépemen. Az MT4 nem az alapértelmezett helyre van telepítve, mert így javasoltad.

  Üdvözlettel: Oláh Ferenc

  • Radulovic Attila 2015. június. 16. kedd - 21:00

   A héten írok erről egy GYIK bejegyzést, ide fogom megírni majd a linkjét.

  • Radulovic Attila 2015. június. 17. szerda - 20:06

   Ferenc: megírtam a GYIK bejegyzést, ide kattintva elolvashatod.

Hagyj üzenetet

Adhatok Neked még több ingyenes tartalmat?

Értesítelek hetente megjelenő új tartalmaimról.

Hozzájárulok, hogy az adatvédelmi nyilatkozat szerint biztonságosan kezeld megadott adataimat, valamint hasznos anyagokat és egyedi ajánlatokat küldj nekem termékeiddel, szolgáltatásaiddal kapcsolatban e-mailben