Új, tesztelhető MT4 változat a MetaQuotes tesztszerverén – 695

Új MetaTrader4 build: 695

Hasznos újításokkal jelenik jelent meg egy új, tesztelhető (béta) MT4 változat.

Szokásomhoz híven az angol nyelvű bejelentés fórumtémája alapján mutatom be az új funkciókat.

Ez a verzió kizárólag a tesztszerveren érhető el, így hivatalos frissítésként a brókercégeknél még ne keressétek! Leírást a frissítéshez itt találtok.

Amennyiben magánakcióban mégis frissítetek legalább egy terminált a számítógépeteken, a többi is automatikusan le fog frissülni!

Miután a kiadás béta tesztelése befejeződik, a végső verzió is kiadásra kerül majd.

A Windows Mobile és Windows Mobile SE alapú mobileszközökön futó MT4 verziók támogatása megszűnik.

Ezek a programok nem lesznek képesek kapcsolódni az újabb szerver verziókhoz. A döntés alapját az aktuális mobilpiaci helyzet és a Windows Mobile platform elavultsága képezte. Az utolsó Windows Mobile frissítés kb. 4 évvel ezelőtt került kiadásra, miközben az új mobileszközök nem használják ezt a platformot.

Mobil platformon történő kereskedésre továbbra is az iPhone/iPad vagy Android MT4 változatokat javasoljuk.

Változások a 695-ös MT4 build verzióban

 1. Terminál: a Stop loss és Take profit szintek megadhatóak a pozícónyitáskor piaci végrehajtás során is.
SL/TP megadása piaci végrehajtás során

SL/TP megadása piaci végrehajtás során

A korábbi változatokban az SL/TP szintek csak MQL4 alkalmazásokból voltak állíthatóak ebben a végrehajtási módban.

 1. Terminál: a terminál, az expertek illetve a stratégiai teszter naplófájljai most már külön ablakban is megnyithatóak. Most már sokkal könnyebb a megtekintés és a kulcsszóra vagy dátumra történő szűrés.
Szűrések a naplófájlokban

Szűrések a naplófájlokban

A megtekintéshez a Napló/Expert napló fülön kell jobb kattintással előhívni a helyzetérzékeny menüt, majd a Megnéz parancson kell kattintani.

Az ablak felső része a keresőmezőt tartalmazza (kis- és nagybetűérzékenyen), illetve a szűrni lehet Teljes/Csak a hibák lehulló lista alapján, továbbá az időszak is megadható. Az adatok megadása után a Szűrés gombra kell kattintani.

Szűrt eredmények

Szűrt eredmények

 1. Az MQL5.Közösség keresési eredményei között most már a “Blogok” is megjelenítésre kerülnek. Ebben a tartalmi részben a kereskedők megoszthatják érdekes és hasznos információikat, meglátásaikat a közösséggel. Találhattok itt híreket és különböző témákat, pletykákat a különböző cégekről, országokról, iparágakról, piacelemzéseket és sok más érdekes témát.

Oszd meg ötleteidet és elért eredményeidet a Blogok szekcióban!

Blogok

Blogok

 1. Terminál: Új “Kitettség” fül a terminál panelen, amely megmutatja a kereskedő kitettségét az összes nyitott pozíció tekintetében.
Kitettség fül

Kitettség fül

A fül a következő információkat tartalmazza:

 • Eszköz – a deviza vagy pénzügyi termék neve
 • Mennyiség – az ügyfél pozíciómérete (egységben) a deviza vagy pénzügyi termék kapcsán, a letéttel együtt
 • Árfolyam – átváltási arány a számla devizaneme és a deviza között
 • Számla devizaneme – ez az oszlop megmutatja a számla devizanemében a buy/sell kereskedésre fordított összeget (a letét nélkül)
 • Diagram – az ügyfél pozícióinak grafikus megjelenítése a számla devizanemében (a kék szín a long, a piros pedig a short pozíciókat jelöli)
 1. Terminál: Javított mentés az MQL4 fastruktúra állapota kapcsán a Navigátor ablakban a terminál bezárása esetén. Néhány esetben az MQL4 programok kategóriái és a számlák nyitott állapotai a terminál újraindítását követően zártra változtak.
 2. Terminál: Az Ajánlati könyvön belül hozzáadásra került egy buboréktipp a Zárás gombhoz, amely a zárandó pozíció leírását tartalmazza.
Ajánlati könyv

Ajánlati könyv

 1. Terminál: Javítva az SL/TP értékek egérgörgő általi módosítása a pozíciókezelő dialógusablakban.
 2. Terminál: Javítva a függő megbízás törlése, amennyiben a nyitási szint a Bid/Ask ár között lévő zónában kerül mozgatásra; itt ugyanis a függő megbízások kihelyezése tiltott.
Függő pozíció hibás kihelyezése

Függő pozíció hibás kihelyezése

A korábbi változatokban a függő megbízás ilyen esetekben törlésre került. Most már a megbízás a helyén marad, és nem kerül módosításra. A megfelelő hibaüzenet megjelenik majd a naplóban.

 1. Terminál: Javításra került egy hiba, amely miatt néhány esetben hibásan a “Trade context foglalt” hibaüzenet jelent meg a terminál naplójában.
 2. MQL4: Javításra került a “Currency Profit” (SYMBOL_CURRENCY_PROFIT) tulajdonság lekérdezése a SymbolInfoString függvényben. Korábban a profit devizaneme helyett a bázisdevizanem lett visszaadva.
 3. MQL4: javításra kerültek a hibák az IndicatorBuffers függvények kapcsán, amik akkor jelentek meg, ha az indikátor 16-nál több puffert használt.
 4. MQL4: Új hibakód a pozíciókezeléshez: ERR_TRADE_EXPERT_DISABLED_BY_SERVER. Ez azt jelenti, hogy a robotok általi kereskedés tiltva van a kereskedési szerveren (vagyis a brókernél).
 5. Szignálok: a szignálok bemutató oldalai teljesen újra lettek tervezve. Új funkciók születtek meg, és a szignálszolgáltatás használhatósága sokat javult.
Szignálok fül

Szignálok fül

Új funkciók a szignállistában:

 • A szignállista most már az MQL5.Közösség weboldalhoz hasonlóan tartalmazza a növekedési grafikonokat. A zöld ikon a grafikonok bal alsó sarkában azt mutatják, hogy a szignál alapjául egy éles számla szolgál.
 • A szignálra történő feliratkozás most már közvetlenül a listából lehetséges. A feliratkozáshoz kattints az árra, vagy a “Free” (Ingyenes) szóra, amennyiben a szignál ingyenes. A kattintás megnyitja a feliratkozási panelt.
 • A szignálok most már a kedvencekhez is menthetőek. Kattints a csillag ikonra a szignál sor végén! Ezután a szignál könnyen megtalálható a szokásos Kedvencek panelen.
 • A helyzetérzékeny menü el lett távolítva. Most már a feliratkozott szignál megkereséséhez nyisd meg akármelyik szignál oldalát. A felső panel megmutatja azt, amelyre fel vagy iratkozva és a hozzá tartozó linket.

A szignálok egyéni oldala frissítve lett. A szignál hozzáadható a kedvencekhez. A szignál aktuális állapota megjelenik, ha az egérmutatót a Growth (Növekedés) fölé mozgatod.

A kibővített szignál statisztika a következőket tartalmazza:

 • Az összes feliratkozó számát
 • A kereskedési számla élettartamát az első kereskedés óta
 • Az pozíciók nyitva tartásának átlagos idejét.
Szignál adatlap

Szignál adatlap

Új fülek:

 • Kockázatok – információ a legjobb és legrosszabb kereskedésekről és műveletekről, valamint a lehívásokról.
 • Vélemények – a feliratkozók véleményei.
 • Hírek – ezen a fülön a szignál tulajdonosa (szolgáltatója) közölhet híreket és hasznos információkat a feliratkozókkal.

Szignálok: a feliratkozási megkötések enyhébbek lettek.

 • Amennyiben a kiválasztott szignál számlatörténetében olyan instrumentum van, amely a feliratkozó termináljában nem érhető el, a feliratkozás most már lehetséges (a korábbi verziókban tiltott volt). Az érintett pozíciókkal kapcsolatos tevékenységek kihagyásra kerülnek. Egy információs üzenet  megjelenik a naplóban:
2014.08.26 16:44:29.036    '2620818': Signal - symbol GBPNZD not found
 • Amennyiben a feliratkozónak nyitott vagy függő pozíciói vannak, egy figyelmeztető ablak jelenik meg azok zárása kapcsán (ahogy korábban). Ez azonban most már nem kötelező a szignálkövetés érdekében, így a saját pozíciók megtarthatóak.
Nyitott pozíciók feliratkozás során

Nyitott pozíciók feliratkozás során

A szignálszolgáltatóval megtörténik a szinkronizálás. Azon pozíciók, amelyek nem a szolgáltatáshoz kötődnek, érintetlenek maradnak és a felhasználó dönthet későbbi sorsukról.

A felhasználóknak most már lehetőségük nyílik pozíciókat kezelni kézzel (vagy robottal) akkor is, ha fel vannak iratkozva egy szignálra. A szignálszolgáltatás figyelmen kívül hagyja a felhasználók által nyitott pozíciókat.

Fontos észben tartani, hogy a kézzel (vagy robottal) nyitott pozíciók érintik a szabad margin értékét! A szignál pozíciói mellett kötött saját pozíciók költségei megnövelik a számla kitettségét a szignálszolgáltató eredeti konfigurációjához képest! 

 1. Terminál: Javított ping mérési pontosság. A ping most már háromszor kerül mérésre, a milliszekundum századrészének pontosságával.
Javult a ping mérés pontossága

Javult a ping mérés pontossága

 1. Teszter: Javításra került a jutalék éves százalék alapján történő számítása a tesztelés során.
 2. MetaEditor: Javításra került a szöveg csere, amennyiben a MetaAssist tippjei eltűnnek.
 3. Javított hibák a fórumbejegyzések és hibanaplók alapján.

Változások a MetaTrader 4 MultiTerminal 695 buildben

 1. Javításra került a naplóbejegyzések esetenkénti hibás szövegformázása a kereskedési műveletek kapcsán.
 2. Javított hibák a hibanaplók alapján.
Írta: |2017-08-21T08:58:49+00:002014. szeptember 18., csütörtök|MetaTrader4, MQL4|1 hozzászólás

A szerzőről:

Radulovic Attila vagyok, a radu.hu tulajdonosa és szerkesztője. Remélem, hasznosnak találod az oldalamon található anyagokat! Célom, hogy hatékony segítséget nyújtsak Neked a kereskedéssel és az automatizálással kapcsolatban. Érdekel a véleményed, kérlek írd meg kommentben!

Egy hozzászólás

 1. […] ← Előző […]

Hagyj üzenetet

+ 10 = 13

Adhatok Neked még több ingyenes tartalmat?

Értesítelek hetente megjelenő új tartalmaimról.

Hozzájárulok, hogy az adatvédelmi nyilatkozat szerint biztonságosan kezeld megadott adataimat, valamint hasznos anyagokat és egyedi ajánlatokat küldj nekem termékeiddel, szolgáltatásaiddal kapcsolatban e-mailben