Új, tesztelhető MT4 változat a MetaQuotes tesztszerverén – 660

Új MetaTrader4 build: 660

A pár nappal korábban megírt cikkemben lévő újdonságok mellé ismét érkezett pár, amiről ebben a cikkben olvashattok.

Szokásomhoz híven az angol nyelvű bejelentés fórumtémája alapján mutatom be az új funkciókat.

Ez a verzió kizárólag a tesztszerveren érhető el, így hivatalos frissítésként a brókercégeknél még ne keressétek! Leírást a frissítéshez itt találtok.

Amennyiben magánakcióban mégis frissítetek legalább egy terminált a számítógépeteken, a többi is automatikusan le fog frissülni!

 1. Terminál: új kijelző, mely a piac jelenlegi állását mutatja piacmélység-szerűen az egyszerű pozíciómenedzsmentet támogatva ezzel. Az új eszköz lehetővé teszi a megbízások egyszerű és gyors elhelyezését, törlését a legjobb kereskedési eredmények érdekében.A legjobb piacmélységi ár az instrumentum aktuális Bid és Ask ára. A következő lehetséges szint a Buy Limit és Sell Limit megbízásokhoz a brókercég stop szintjének megfelelően, a további szintek pedig az instrumentum árának legkisebb elmozdulási egysége alapján kerül listázásra.
Piacmélység kijelzője

Piacmélység kijelzője

A Trade oszlop one click trading alapú gombokat tartalmaz az egykattintásos elhelyezés érdekében (A funkciót az Eszközök > Beállítások > Kereskedés panelen lehet bekapcsolni). A megbízás azon az áron kerül elhelyezésre, amely melletti gombot megnyomtuk.

 • Amikor a kék színű nyíllal ellátott gombra kattintotok a Bid árak zónájában, Buy Limit kerül elhelyezésre az adott árra. Ha ugyanezt az Ask árak zónájában teszitek meg, Buy Stop megbízás lesz az eredmény.
 • Amikor a piros színű nyíllal ellátott gombra kattintotok az Ask árak zónájában, Sell Limit kerül elhelyezésre az adott árra. Ha ugyanezt a Bid árak zónájában teszitek meg, Sell Stop megbízás lesz az eredmény.

Gyorsan, drag’n’drop módszerrel módosíthatjátok a függő pozíciókat, akárcsak a már nyitott pozíciók stoploss és take profit szintjeit. Amennyiben áthúzol egy limit megbízást az Ask/Bid határvonalon, meg fog változni stop megbízássá (a Buy Limit Buy Stoppá, a Sell Limit Sell Stoppá fog változni). Hasonló szabály vonatkozik a stop megbízásokra is.

Módosítás a piacmélységi ablakban

Módosítás a piacmélységi ablakban

Egy szint gyors eltávolításához mozgasd az egeret az adott sor fölé, nyomd meg a Shift billentyűt és kattints a piros x jelre!

A Piacmélységi ablak alján elhelyezett Buy és Sell gombok segítségével gyorsan tudsz pozíciókat nyitni az előre meghatározott stop loss és take profit távolságokkal.

 1. Terminál: Javítva lett az egyenleggrafikon görbéje a számlatörténet alapú generálás során.
 2. Terminál: Javított sablonmentés japán vagy más képírásos nyelv esetén.
 3. MQL4: Hibajavítás a StringConcatenate függvényen belül.
 4. MQL4: Meg lett határozva, mi számít lassú lefutású indikátornak. Amennyiben az adott indikátor lassan fut, az “indicator is too slow” bejegyzés jelenik meg a naplóban.
 5. MQL4: Javításra került a FileSize függvény írás közben. Korábban a függvény a legutóbbi írási műveleteket figyelmen kívül hagyva adta vissza a fájl méretét.
 6. Szignálok: szignálmásolás közben fellépő memóriahiány kezelése javítva.
 7. MetaEditor: Optimalizált munka a hatalmas szöveges fájlokkal (több tíz megabyte méretű fájlok esetén). A végrehajtási sebesség emelkedett, miközben a foglalt memória mérete csökkent.
 8. MetaEditor: Javított navigáció a forráskódban a Ctrl + -, és a a Ctrl + Shift + – gyorsbillentyűk esetén.
 9. Az itt nem közölt újdonságok listája elérhető korábbi cikkemben!

A magyar nyelvi fordítás a programon belül teljesen felborult, néhány helyen értelmezhetetlenné és/vagy angol nyelvűvé válik a felület. Természetesen ment a jelentés a MetaQuotes-nak, az éles kiadás várhatóan ezeket a nyelvi problémákat már nem fogja tartalmazni.

Aki napi szinten használja éles kereskedésre a terminálját, annak javasolt megvárnia a hivatalos kiadást.

Írta: |2017-08-21T09:08:14+00:002014. június 15., vasárnap|MetaTrader4, MQL4|0 hozzászólás

A szerzőről:

Radulovic Attila vagyok, a radu.hu tulajdonosa és szerkesztője. Remélem, hasznosnak találod az oldalamon található anyagokat! Célom, hogy hatékony segítséget nyújtsak Neked a kereskedéssel és az automatizálással kapcsolatban. Érdekel a véleményed, kérlek írd meg kommentben!

Hagyj üzenetet

Adhatok Neked még több ingyenes tartalmat?

Értesítelek hetente megjelenő új tartalmaimról.

Hozzájárulok, hogy az adatvédelmi nyilatkozat szerint biztonságosan kezeld megadott adataimat, valamint hasznos anyagokat és egyedi ajánlatokat küldj nekem termékeiddel, szolgáltatásaiddal kapcsolatban e-mailben