Mikor kell újraindítani a Metatrader terminált expert frissítése esetén?

Mikor kell újraindítani a MT4 terminált eszköz frissítése esetén?

Ha a MetaTrader4 terminálban már létezik egy expert (vagy indikátor) és azt ki szeretnéd cserélni egy újabb verzióra, akkor felmerülhet benned a kérdés, hogy szükséges-e újraindítani a MetaTrader4-et.

Felhasználóknak

Amennyiben az ember új expertet/szkriptet/indikátort másol be a terminál experts könyvtárán belülre, akkor a régebbi MetaTrader4 változatokban mindenképpen szükséges volt az újraindítás. Az újabb változatokban már ehelyett használhatjuk a Navigátor panel frissítés funkcióját, melyről ide kattintva olvashatsz részletesen.

Amennyiben azonban meglévő expertet frissítünk – azaz felülírjuk a már meglévő ex4 fájlt – nem szükséges újraindítani a terminált. Arra azonban mindenképp figyeljünk, hogy a frissítés előtt az összes chartról távolítsuk el az adott segédeszközt!

Ha nem szeretnéd az összes chartról eltávolítani a robotot vagy indikátort, akkor a következőképpen is eljárhatsz:

  1. Nyisd meg a rendszermappát!
  2. Zárd be a MetaTrader4-et a frissítés idejére! (Ettől még a mappa nyitva fog maradni.)
  3. Frissítsd a kérdéses fájlt, fájlokat! Figyelj arra, hogy ugyanazt a fájlnevet használd!
  4. Indítsd el a MetaTrader4-et!

Ha ugyanazokat a fájlnevet használtad – és a robotod új verziója nem okoz semmilyen kritikus hibát -, akkor a chartok ugyanolyan sorrendben lesznek láthatóa, immáron a frissített verziójú eszközöddel, eszközeiddel.

Fejlesztőknek

Fejlesztés közben a Metaeditorban az F5 billentyű megnyomásával fordíthatjuk le programunkat. Amennyiben charton is épp használatban van az adott eszköz, akkor azok automatikusan frissülnek. Fontos tudni, hogy az expertek/indikátorok esetében a beállított paraméterek azonnal elvesznek, és az expertben/indikátorban megadott alapértelmezett beállítások lépnek életbe. Ez sokszor kellemetlen lehet, ezért oda kell figyelni!

Szkriptek esetén az újrafordítás nem sok vizet zavar, ezért ott eltávolítás-újra hozzáadás szükséges.

Írta: | 2017-08-19T13:17:08+00:00 2011. október 10., hétfő|Gyakran Ismételt Kérdések, MetaTrader4| Mikor kell újraindítani a Metatrader terminált expert frissítése esetén? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A szerzőről:

Radulovic Attila vagyok, a radu.hu tulajdonosa és szerkesztője. Remélem, hasznosnak találod az oldalamon található anyagokat! Célom, hogy hatékony segítséget nyújtsak Neked a kereskedéssel és az automatizálással kapcsolatban. Érdekel a véleményed, kérlek írd meg kommentben!

Adhatok Neked még több ingyenes tartalmat?

Értesítelek hetente megjelenő új tartalmaimról.