Radulovic Attila

A nyáron a megszokottnál kevesebb bejegyzést küldtem. Ennek nem csak az az oka, hogy nyáron inkább pihenéssel szeretem az időt tölteni, hanem hogy Gáborral valami nagyon frankó projekten dolgoztunk a háttérben. Megkértem, beszéljen egy kicsit erről. Gábor üzenetének végén egy kérdést is felteszek Neked, mindenképpen olvasd végig a bejegyzést! ;)

Horváth Gábor

Tavaly decemberben kezdtük fontolgatni Raduval egy olyan weboldal és közösség létrehozását, amely széles körben lefedné és támogatná az online kereskedés területét. Akkor meg is kérdeztünk titeket, hogy némi képet nyerjünk arról, hogy milyen igények merülnek fel egy ilyen platformmal kapcsolatban. Számos szuper javaslatot írtatok, ezt utólag is köszönjük.

Sokat beszélgettünk Raduval erről a témáról, hogy mi lenne hasznos, mi nem, és hogy mit tudunk vállalni anélkül, hogy ne menjen a munkánk és a magánéletünk rovására – itt elsősorban az idő ráfordításra gondolok. Nem árulok el titkot azzal, hogy Radu tőzsdei robotok és indikátorok fejlesztésével foglalkozik – és ezek kapcsán tanácsadással –, az én főtevékenységem pedig a kereskedés. Ezek mellett mindketten működtetünk egy-egy weboldalt, amelyek szintén a kereskedés támogatását szolgálják.

A múltban több közös munkánk is volt; webináriumok, tréningek, expertek és indikátorok megalkotása, közös cikksorozatok stb.

Véleményem szerint a tőzsdei programozók fontos szerepet töltenek be a modern idők piacán, és együttműködésünket tekintve ideális a párosítás, mivel Radu a kereskedés műszak részében van otthon, én pedig a kereskedés elméleti és gyakorlati oldalán szereztem tapasztalatokat. Személy szerint félautomata expertekkel dolgozom, a döntéseket én hozom – nem egy robot –, de jelentősen megkönnyítik a dolgom ezek az eszközök – a pozíció nyitástól a menedzselésig. Aztán, ha szeretnék alaposan letesztelni egy új ötletet – legyen az belépési szignál vagy menedzselés – akkor szintén expertre vagy indikátorra van szükségem a mélyebb  múltbéli és jelen idejű teszteléshez.

Összegezve, napjainkra a kereskedés és az informatika egyik speciális ágazata eggyé vált, és többek között ezért is vélem úgy, hogy Raduval hatékony párost alkotunk. Emellett az sem árt, ha a duó hasonló elveket vall bizonyos kardinális kérdésekben, de azt hiszem, ha ez nem lenne, akkor annak idején az együttműködésünk sem vette volna kezdetét.

Közös munkánk eredménye: a Trader Klub

A mondanivalóm lényege, hogy Raduval úgy döntöttünk, összeadjuk amink van, és belevágunk a közös vállalkozásba (weboldalba), amelynek a Trader Klub nevet adtuk. Az oldal összeállítása jelenleg is zajlik, és szeptember első hetére tervezzük az indulást. Megmutatjuk Neked a logónkat:

A Trader Klub logója

Elöljáróban annyit szeretnék elmondani róla, hogy sok hasznos tartalommal töltjük fel, és az oldalon keresztül folyamatosan jelentkezünk cikkekel és ingyenes előadásokkal, amelyek a kereskedést érintő témákkal foglalkoznak. Terveink szerint nem csak mi fogunk webináriumokat tartani, hanem meghívunk más, hiteles iparági szereplőket is.

Első Trader Klubos webinárunk

2018 szeptember 10-én, 18.00-kor volt az első ingyenes előadás, amelyet egy ismert, magyar, profi kereskedő, Cimballi tartott meg. Az érdekfeszítő előadás az Új trend kezdődik, vagy a régi folytatódik? címet kapta, és a linkre kattintva tekintheted meg.