Már igen régóta érlelődik bennem a gondolat, hogy megírjam ezt a cikket Neked, kedves olvasóm. Ha érdekel, hogy milyen jövőbeli terveim vannak, tarts velem!

Egy kis múltidézéssel kezdem: amikor 2009-ben először találkoztam a devizapiaccal és a MetaTrader4-gyel, nem gondoltam arra hogy – mondom ezt a visszajelzések alapján – Magyarország legnagyobb MetaTrader4 témájú szakmai blogját fogom vezetni. Lelkes és alapos embernek tartom magam, az évek során rengeteg téma volt, amelyben elmerültem és amit megosztottam Veled rövidebb-hosszabb (na jó, inkább hosszabb) cikkek útján.

Az évek során a két legfontosabb szolgáltatásom az egyedi igényre épülő robotok fejlesztése és a tanácsadás volt (és az még ma is). Mindezzel együtt további terveim vannak, amellyel továbbra is minőségi módon szeretném támogatni azokat a magyar kereskedőket, akik erre nyitottak.

A blog 2010 októberi indulása óta a blog erőteljesen jelen van a magyarországi MT4 témakörben kutató és olvasó látogatók körében. Mivel az elmúlt közel 7 évben vállalkozásom tevékenysége – ezáltal bevételeim és egzisztenciám fenntartása – kifejezetten a MetaTrader4 programozásról és az ehhez kapcsolódó témákról szólt, nyugodtan mondhatom, hogy tevékenységemet ismeritek és elismeritek. Nagyon sok mindent kell még megtanulnom, de az idők folyamán rengeteg tudást tettem magamévá – mind a vállalkozás vezetése kapcsán, mind a Veletek való izgalmasabbnál izgalmasabb Skype beszélgetések folyamán. Két dolgot még sosem tettem meg a blogon: az egyik, hogy sosem köszöntem még meg ezt egy cikkben, a másik pedig az, hogy a Ti elismeréseiteket sem fogadtam el mindig. Valahogy úgy voltam vele, hogy: „méltó vagyok én erre?” vagy „Valóban ennyire jó az, amit csinálok?”. És hasonszőrű gondolatokból még van elég, hidd el. Ezért most megragadom az alkalmat, hogy köszönetemet és hálámat fejezzem ki Neked is – akár olvasóm, akár ügyfelem vagy: köszönöm, hogy itt vagy velem!

Akik szeretik a számokat, azoknak a következő adatok tetszeni fognak: mivel megrögzött „e-mail gyűjtő” vagyok, minden régi e-mailt őrzök egészen 2002 óta. Ide kapcsolódó tény, hogy 2009 decembere óta összesen közel 20 000 e-mailt küldtem el (ez a szám kizárólag az online kereskedéssel és MT4-gyel kapcsolatos e-mailek hozzávetőleges számát jelzi), Ti pedig mintegy 12 000 e-mailt küldtetek nekem. Ezekben az e-mailben nincsenek benne a blogon történt kapcsolatfelvételek (közel 2 000 e-mail), illetve az ügyfeleimmel történő, szoftverfejlesztésekkel kapcsolatos belső projektmenedzseri rendszerben történt kapcsolattartások levelezései (2013 óta körülbelül 2 500 e-mail évente).

Ezen idő alatt az e-mailes segítségnyújtásokon kívül összesen csaknem 1 500 órányi konzultációt tartottam Skype-on, illetve minden egyes egyedi robotfejlesztést Skype konzultáción keresztül képernyőmegosztással vagy személyesen adtam át, amire különösen büszke vagyok. Az imént összegzett statisztikában lévő konzultációkat kivétel nélkül ingyenesen biztosítottam az érdeklődők számára, amelyet egyáltalán nem bánok – egyszerűen csak teljesítőképességem határára érkeztem, ahol döntenem kell arról, hogy az időmet kinek és hogyan tudom biztosítani.

Büszke vagyok arra, hogy ügyfeleimnek és másoknak ismeretlenül is segítettem, és hogy cikkeimmel aktívan részt tudtam vállalni a magyar közösség tudásának MT4-gyel kapcsolatos bővítésében. Ez a továbbiakban is egyik fontos célom, azaz az ingyenes tartalmaknak nemhogy vége van, sokkal inkább nagyobb mennyiséget és még jobb minőséget szeretnék Veled megosztani. Ezzel egy időben bevezettem azt, hogy Skype konzultáció esetén előre megbeszélt időpontban konzultációs díj ellenében tudok Veled konzultálni – teszem ezt maximális tisztelettel annak érdekében, hogy mindenkit a lehető legjobb módon tudjak kiszolgálni.

A fenti statisztikai számok alapján viszont az is érzékelhető, hogy egy idő után az időbeosztásom sínyli meg az ilyesfajta alaposságot. Az utóbbi években többször előfordult, hogy egy-egy projekt esetében nem tudtam 100%-osan betartani az általam meghatározott kivitelezési határidőket, és ez az érintett ügyfelekben és bennem is frusztráltságot okozott, okoz. Természetesen minden esetben törekedtem-törekszem arra, hogy kompenzáljam az érintetteket, de 2017-et már nem ilyen módon képzelem el a határidők és bevállalt projektek kapcsán. Nem engedhetem meg, hogy azok akik engem választanak, csalódjanak!

Az évek során összegyűjtött tapasztalat és információval kapcsolatban az a célom, hogy gyakrabban és rendszerezettebben tudjam Neked átadni. Például sűrűbben publikált cikkekkel, videós segédletekkel, segédprogramokkal.

A célom tehát az, hogy hatékonyabb módon is tudjak Neked és másoknak szolgáltatásokat biztosítani. Olyan módon, aminek keresztmetszetében nem leszek időbeli korlát. Nemrég indult Facebook csoportom és hírlevelem is egy-egy eszköz arra, hogy minél több emberhez el tudjam juttatni publikált tartalmaimat, ajánlataimat. A célom az, hogy könnyen és gyorsan hozzájuthass a Téged érdeklő témákhoz, segédletekhez, szoftverekhez annak érdekében, hogy saját ismeretanyag-bővítésed minél sikeresebb legyen.

Sokat – talán túl sokat is – merengtem azon, hogy vajon hogyan fogsz arra regálni, hogy az idáig szinte kizárólag csak ingyenesen biztosított tartalmak mellett megjelennek majd a saját, fizetős ajánlataim is. A merengésemet-vacillálásomat ezzel a cikkel kívánom lezárni, érdekel viszont hogy Te mit gondolsz a fentiekről. Jöhet hideg-meleg, a lényeg, hogy a Te véleményedre vagyok kíváncsi! A világ egyik legdemotiválóbb dolga az, hogy ha az ember nem kap véleményeket, nem kap visszajelzést egy-egy cselekvése kapcsán. Én tehát most alázattal arra kérlek, hogy írd meg nekem, hogy mit gondolsz a fentiekkel kapcsolatban! Mivel Téged szeretnélek szolgálni, írd meg nekem kommentben, vagy e-mailben hogy mire van szükséged, mi az ami támogatna Téged az online kereskedelemmel kapcsolatban, mi az amit hiányolsz a szolgáltatásaim közül! 

Előre is köszönöm segítségedet, maradok tisztelettel:

Radu