Ma szeretnék kicsit sztorizgatni, mivel az esetek túlnyomó részében mindig szakmai tartalmakat küldök. Itt az ideje, hogy megmutassam, milyen újdonságok érhetőek el nálam január óta. Kezdem ezt egy személyes történettel.

Mindenkinek szüksége lehet tanácsra

Idén év elején abba a helyzetbe kerültem, hogy a vállalkozásommal kapcsolatban könyvelési segítségére volt szükségem. Nem volt kéznél ajánlás, így rákerestem a Google-ben a kérdéses könyvelési fogalomra. Sok találatot kaptam, volt fizetett reklám és tartalmilag releváns találat is. Két könyvelővel vettem fel a kapcsolatot e-mailben, feltéve nekik a konkrét kérdésemet. A találatok közül az egyik fizetett hirdetés, a másik pedig úgynevezett organikus találat volt (azaz utóbbi nem fizetett a Google-ben való megjelenésért, hanem a kereső a saját, ingyenesen megosztott tartalmai miatt ajánlotta fel számomra). Az egyik weboldalon ingyenes cikkeket, sőt, videókat is találtam. Itt valamelyik cikkben nem értettem valamit, és a kapcsolatfelvételkor kérdésekkel indítottam.

Mindkét szakembertől 24 órán belül kaptam választ. A válaszok közül az első kifejezetten rövid,  kimért volt, és rögtön a konzultációs lehetőséget ajánlotta, személyesen Budapesten. A másik szakember nagyon hosszú, részletes választ adott a kérdésemre, és javasolta, hogy ha szimpatikus számomra az online konzultáció, akkor erre van nála lehetőségem. Megjegyzem, hogy a választ egyébként megkaptam a kérdésemre, tehát dönthettem volna akár úgy is, hogy tovább lépek egy másik szakember felé.

Nem szeretem a könyveléssel kapcsolatos témákat...
Mivel mindent, amit csak lehet, online igyekszem intézni, nem volt kérdés, hogy melyik lehetőség mellett döntök. Eleve szimpatikus volt az, hogy díjmentesen részletes választ kaptam a kérdésemre. Pár éve az sem frusztrál, hogy fizetnem kell, hiszen senkitől sem várható el, hogy mindenkivel ingyenesen konzultáljon. Sőt, más szakembereknél is rákérdezek, hogy mennyibe kerül az első találkozó – legyen az orvos, kertrendező, vagy olyan terület tudora, amiben én nem vagyok kompetens.

Miután megkaptam a díjbekérőt, elutaltam az összeget. A konzultáció időpontját e-mailben egyeztettük a hét végére, egy pénteki nap reggelére.

A beszélgetés nagyon jó volt, de mivel a könyvelés témaköre a lehető legtávolabb áll tőlem – lásd a képet, ott is könyörgök, hogy ne kelljen a témával foglalkoznom -, frusztrált egy-két dolog. Ezekre már a beszélgetés elején megkaptam a választ vezetett módon. Magabiztos lettem egy olyan témában, amelytől egészen odáig kivert a hideg veríték! Az 1 óra meglehetősen gyorsan elszállt, és rengeteg tudással lettem gazdagabb. Kiderült pár hiányosság, komplett jegyzetet készítettem azokról a dolgokról, amelyekkel kapcsolatban nem is hittem, hogy szóba kerülnek, és hogy ezentúl jobban kell figyelnem rájuk a jövőben.

Úgy álltam fel az asztaltól, hogy jobban éreztem magam, mint amikor elkezdtük a beszélgetést – pedig kiderült pár olyan dolog, amin változtatnom kell, és ami biztosan pénzbe fog kerülni. Ez jó hír, mert sokkal többe kerülhet az, ha ezek a dolgok soha nem derülnek ki.

És miért mesélem ezt el Neked?

Mert szeretném megmutatni, hogy nálam milyen lehetőségek állnak a rendelkezésedre.

2010 óta automatizálok kereskedési stratégiákat, ez idő alatt sok órát konzultáltam az érdeklődőkkel – vagyis veletek. A téma változatos, a legtöbben:

  • stratégiát szeretnének programoztatni;

  • műszaki problémájuk van a MetaTrader4 programmal, vagy a robotozással / visszateszteléssel;

  • programozással kapcsolatos szakmai kérdésük van.

E-mailben és a weboldalamon most is – ahogyan a kezdetektől – ingyenesen állok az érdeklődők rendelkezésére. Ha az írásbeli kommunikáció a hatékonyság rovására menne, akkor lehet jó megoldás egy konzultáció, ezt én javasolni is szoktam.

2016 eleje óta a konzultáció velem is díj ellenében történik. Azért hoztam meg ezt a döntést, mert minőségi időt szeretnék tölteni azokkal, akik komolyan gondolják az elképzeléseiket, és az én időm is pénzbe kerül.

A bevezetés előtt sokszor történt olyan, hogy visszaéltek a bizalmammal, és a felajánlott ingyenes beszélgetés lehetőségével. Most már nullára csökkent azoknak az eseteknek a száma, hogy egyeztett időpontot valaki nem vett volna igénybe.

2018-ban fejlesztettem a rendszeren, és úgy döntöttem, hogy itt is lehetővé teszem a bankkártyás fizetés lehetőségét. Ezen túlmenően a konzultáció megrendelése és az időpont-foglalás is egy automatikus online rendszerben történik, amelyet azért készítettem, hogy minél könnyebben és egyértelműbben megkapd a Téged érdeklő információkat.

A konzultáció szervesen kapcsolódhat egy leendő projekt árajánlatának elkészítéséhez is. Nálam a stratégia automatizálásának első és kihagyhatatlan lépése az, hogy legalább egyszer konzultálunk a stratégia kapcsán. Miért van ez így? Elsősorban azért, mert nem tömeggyártást szeretnék végezni! A legjobb és legalaposabb munkát fogom folytatni, a lehető legigényesebb megoldásokkal. Szeretek felvetni megoldásokat, ötleteket mind a stratégia, mind annak technikai megvalósítása kapcsán. Ha erre nem vagy nyitott, valószínűleg nem én vagyok a szakembered.

Sokan el sem tudják képzelni, hogy egy stratégia robotizálása kapcsán mennyi apró részletet szükséges tisztázni. Még az is lehet, hogy a beszélgetés végére kiderül, hogy számodra nem is az egyedi robotfejlesztés a megoldás. Nem jobb, ha ez még az elején kiderül, mielőtt feleslegesen elköltenél egy összeget a kivitelezésre?

Ugyanakkor azokra is szerettem volna gondolni, akik valamiért – bizalmatlanságból, vagy félelemből – nem értik, hogy miért lehet szükség konzultációra az árajánlati szakaszban. Ezért készítettem egy árajánlat-automatát, amely úgy próbál segíteni, hogy felteszi a főbb kérdéseket az érdeklődőnek a stratégia kapcsán. Az összegyűjtött adatokat a saját, évek alatt kialakított rendszeremben látom összesítve, és így tudok rövid időn belül árajánlat-becslést adni az adott stratégia kapcsán. Ezt követően már könnyen el lehet dönteni, hogy fontos-e az az egy órás konzultáció, amely után konkretizálom a ajánlatot, és amelyre még mindig bárki nemet mondhat.

Maga a rendszer több űrlapból álló kérdőív, melynek lépéseinél videóval segítem az érdeklődőt az adott oldalon feltett kérdésekkel kapcsolatban. Ha fontos számodra, hogy becsült ajánlatot kapj, szánd rá az időt az űrlapok kitöltésére! Van olyan, amikor valaki egy mondatos e-mailt küld nekem, hivatkozással egy fórumbejegyzésre, ahol angol nyelven van leírva a stratégia. Az e-mail végén azért ott a kérés, hogy „Árat is írj lécci”. Tudom, hogy Te, aki ezt a bejegyzést olvassa nem ilyen – ugyanakkor előfordulnak más, gonosz :) emberek, akik csak kíváncsiságból, nulla befektetett energiával szeretnének árajánlatot kapni egy olyan projektre, amit egyébként el sem szeretnének készíttetni.

Ilyenkor is hasznos lesz ez a rendszer, amely már a kitöltés pillanatában segít, hiszen rákérdez olyan pontokra is, amelyekre talán nem is gondoltál volna.

Mutatok egy videót, amely az árajánlatkérő rendszer egyik oldalán segít Téged a kitöltésben. Mind a 6 oldalon ilyen, pár perces videókkal vezetlek végig a folyamaton – a kitöltési idő hozzávetőlegesen 30 és 60 perc közé esik.

(A felvétel HD minőségű – állítsd át, ha nem éles a kép, vagy várj, amíg kitisztul.)

Hol érhetőek el ezek a szolgáltatások?

Amennyiben mostanában gondolkoztál el azon, hogy robotot szeretnél programoztatni, esetleg szakmai segítségre van szükséged a MetaTrader4, a robotozás vagy a programozás témakörében, itt a lehetőség! Nézd meg egy stratégia automatizálásának folyamatát ide kattintva, és ess neki az űrlap kitöltésének! Ha máris konzultálni szeretnél, akkor pedig látogass el a konzultációs oldalamra.

Kedvezményt szeretnék!

Amennyiben stratégiakészítés kapcsán keresel fel, és a konzultáció után kapott árajánlatomat elfogadod, 1 órányi konzultáció díját jóváírom az ajánlatban. Ez egy fontos kedvezmény szerintem, hiszen így akár a konzultációnk megrendelése esetén nem jelent számodra plusz költséget.

Az időpontfoglalásra a megrendelés után azonnal, online nyílik lehetőséged, egy naptár alkalmazásban. Készítettem erről egy képet:

Online időpontfoglalás, akár 2 hónappal előre

Mit mondanak azok, akik már konzultáltak velem?

A már megszokott kompetencia és profizmus. Nagyfokú előrelátás az esetleges piaci helyzetek terén, ami sok fejfájástól megkímélhet a jövőben. Nyugat-európai színvonalú ügyfélkezelés.

Marci

Végre hosszú idő óta először beszélhettem olyan emberrel, aki érti, hogy mit mondok, amikor Forex kereskedésről beszélek! :D

Péter

A konzultáció precíz lefolyású volt az előkészítési időszaktól kezdve (regisztráció, időpont választás, naptári emlékeztetők érkezése) a befejezésig, ami nem időfüggő volt, hanem a stratégia teljes megértését célozta meg és érte el azon a ponton, ahol mindkét fél érezte, hogy egy hullámhosszra kerültünk. Valamint azonnali válaszokat kaptam a kérdéseimre és menet közben már megismertem olyan lehetőségeket, amik plusz segítséget nyújthatnak az expertes kereskedésemnél és opciósan be is építhetőek a robotba.

Zsolt

Mindenre kiterjedő részletesség. Számomra új ötletek, lehetőségek megismerése.

Gyula

Nagyon tetszett, hogy közvetlen szinte baráti hangvételben beszélgettünk, ezzel oldottad a bennem levő kis feszültséget, könnyebben mertem feltenni a kérdéseim, illetve bátrabban tudtam elmondani az elképzeléseimet. A konzultáció elejétől a végéig folyamatosan éreztem a segítő szándékod, bátorításod! Köszi Attila!

Kálmán

Tetszett az a részletesség, amivel a (egyébként felületes) kérdéseimet kezelted. Örülök, hogy rávilágítottál azokra a dolgokra, amikről fogalmam sem volt idáig, viszont valószínűleg súlyos hátrány ért volna a hiányzó tudás miatt..

Lajos

Kb. azt kaptam, amire számítottam, és amire szükségem van. Lelkiismeretes, szakmai konzultáció volt, de az emberi oldalt sem nélkülözte.

Mihály

Nagyon tetszett a hozzáértésed, és a felkészültséged. Nagyon jó meglátásaid voltak a témával kapcsolatban. Azt hiszem, ezt nevezhetjük profizmusnak. Az egész konzultáció gördülékenyen zajlott, folyamatos volt a párbeszéd.

Tamás

Gyorsan átláttad az experttel kapcsolatos elvárásaimat, és nagyon hasznos kiegészítő ötleteket adtál.

Mihály

A stratégia minden részét egyesével átbeszéltük részletesen. Rákérdeztél, ami nem volt 100% tiszta neked.

Gábor

Lényegre törő és rugalmas volt, tisztázott félreértéseket is.

András

Hozzá(m)állás, hallhatólag képben voltál nemcsak a programozás, hanem a dolog gyakorlati részében, épkézláb kiegészítéseket javasoltál az alapvetően (túl)egyszerű stratégiához.

Mihály

Kérdésed van?

Ha kérdésed merült fel, vagy bizonytalan vagy, vedd fel velem a kapcsolatot a Névjegy oldalon található elérhetőségek valamelyikén!